Crestere de 60% a tranzactiilor cu carduri VISA

Cresterea inregistrata in valoarea si frecventa cumparaturilor efectuate prin intermediul cardurilor Visa a fost un proces care a continuat in acelasi ritm remarcabil in anul care s-a incheiat in decembrie 2004. Romanii au cheltuit peste 164,4 milioane USD in cadrul a 3,3 milioane tranzactii efectuate prin carduri Visa in timpul anului 2004. Aceste cifre reprezinta o crestere de 95% si respectiv 130% fata de anul anterior, in contextul in care consumatorii isi utilizeaza cardul Visa tot mai frecvent pentru cumparaturi mici, de zi cu zi.



ÂȘi numarul tranzactiilor efectuate la comercianti prin intermediul cardurilor de credit a inceput sa creasca in ritm lent, dar sigur. In 2004 s-au inregistrat cu 22,5% mai multe asemenea tranzactii fata de 2003. Valoarea totala a tranzactiilor efectuate prin intermediul cardurilor de credit a atins aproape 12 milioane USD, demonstrand ca acesta este un segment promitator al pietei de carduri din Romania. Utilizarea cardurilor de debit la comercianti a inregistrat o crestere impresionanta, de 155%, ajungand la un numar de aproape 3 milioane tranzactii si o valoare totala de 152,5 milioane USD.



Un alt segment cu potential ridicat s-a dovedit a fi cel al cardurilor business. In prezent exista 62.909 de carduri de business Visa, cu 24% mai mult fata de anul 2003, in timp ce numarul si valoarea tranzactiilor efectuate la comercianti cu aceste carduri a crescut cu peste 57%.



“Cresterea inregistrata in utilizarea cardurilor demonstreaza ca romanii prefera intr-o masura tot mai mare sa opteze pentru cardul Visa, cea mai buna modalitate de plata”, a declarat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA. “Romanii cheltuiesc tot mai des sume tot mai mari prin intermediul cardului, devenind tot mai constienti de faptul ca acesta reprezinta o metoda de plata simpla si comoda, cu acces la tot mai multe locatii din intreaga tara unde este acceptat cardul”, a adaugat Catalin Cretu.



Platile electronice pastreaza banii in banci, lasand astfel fonduri disponibile pentru imprumuturi comerciale, care sa ajute companiile mici sau in curs de dezvoltare sa prospere si sa se extinda, stimuland astfel cresterea economica. Visa si bancile membre depun eforturi continue pentru a stimula utilizarea cardului ca mijloc de plata la punctele de vanzare, acesta fiind un factor esential pentru dezvoltarea pietei de carduri din Romania, prin cresterea globala a nivelului de acceptare. De la sfarsitul anului 2003, un numar de 2.368 noi locatii comerciale s-au alaturat celei mai mari retele din lume care accepta cardul ca mijloc de plata. Numarul total al locatiilor comerciale din Romania unde sunt acceptate cardurile Visa a atins 15.727 la sfarsitul anului 2004, o crestere cu 17,7% fata de 2003.



In 2004, 651.170 noi carduri Visa au fost emise in Romania, ridicand numarul total de carduri Visa la 2,8 milioane - o crestere de 30% fata de 2003. Cele mai de succes produse au continuat sa fie cardurile Visa Electron, cu 639.431 carduri noi emise in 2004. O crestere semnificativa a inregistrat si segmentul Premium, numarul de carduri Visa Gold atingand 788 la sfarsitul anului 2004.



“Piata romana de carduri trece printr-un proces activ de segmentare, iar necesitatile clientilor evolueaza rapid. Cardurile de credit, cardurile de business si produsele premium Visa sunt utilizate pe scara tot mai larga in locatiile comerciale, in contextul in care romanii realizeaza puterea de cumparare tot mai mare oferita de aceste produse. Anticipam ca aceasta tendinta va continua in 2005, iar Visa si bancile membre vor evolua mai departe pe baza acestor elemente de succes”, a fost concluzia lui Catalin Cretu.



Despre Visa International: Visa este cea mai importanta marca de carduri de plata. Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape 3 mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica prin amploare in peste 150 de tari. Visa joaca un rol determinant in evolutia produselor si tehnologiilor de plata, in beneficiul celor peste 21.000 de organizatii financiare membre, precum si in beneficiul detinatorilor de carduri. Visa este un lider in domeniul platilor pe Internet si este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste crearea u-commerce (universal commerce) – posibilitatea de a desfasura tranzactii comerciale oriunde, oricand, prin orice tip de instrument. Pentru mai multe informatii despre Visa, va rugam vizitati site-ul – www.corporate.visa.com


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu