Cresc restantele la credite

In acelasi timp, soldul acestui tip de credite a inregistrat in mai o majorare de numai 1,6%. Raportat la luna mai 2003, volumul restantelor populatiei a inregisrtat o crestere de 260%, inferioara totusi celei a creditelor, de peste 270%.

Soldul total al creditelor pe tremen mediu, acordate in lei, a crescut in luna mai cu 1,6%, pana la 63.378 de miliarde de lei. Cea mai accentuata dinamica au inregistrat-o imprumuturile contractate de agentii economici cu capital majoritar privat, al caror sold a inregistrat in luna mai o majorare de peste 3%, pana la 10.700 miliarde de lei. Restantele aferente acestor au crescut insa in acest interval cu aproape 12%, pana la 95.6 miliarde de lei. An la an, cresterea pe acest segment se ridica la 177%. Dinamica anuala a restantelor inregistrate la rambursarea acestor credite este de 172%.

Volumul total al restantelor la rambursarea creditelor pe termen mediu a atins in mai la 408,4 miliarde de lei, in crestere cu 10,4% fata de luna aprilie.

Restantele populatiei la rambursarea creditelor contractare in lei pe termen scurt au inregistrat in mai o crestere de aproape trei procente, pana la un total de 228,3 miliarde de lei. In acelasi timp, soldul imprumuturilor conttractate de populatie a crescut cu doar doua procente in perioada aprilie - mai.

Astfel, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor acordate populatiei a ajuns in mai la 2,42%, in crestere fata de luna aprilie, cand reprezentau 2,39%.

Soldul creditelor in lei acordate pe termen scurt a scazut in mai cu doua procente, pana la un volum total de 76.709 miliarde de lei.

La rambursarea creditelor pe termen lung populatia inregistra in luna mai restante in valoare de 2.8 miliarde de lei, in scadere cu 6,3% comparativ cu luna aprilie. Acestea sunt practic insignifiante in comparatie cu volumul total al creditelor contractate, al caror sold a ajuns in mai la 3.170 de miliarde de lei, cu numai 10 miliarde de lei mai mult fata de luna aprilie. An la an, cresterea pe acest segment se ridica insa la peste 32%. Soldul total al creditelor pe termen lung acordate in lei a stagnat practic in mai. Creditele contractate de agentii economici cu capital privat au inregistrat in aceasta perioada o diminuare 0,6%.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu