Creditul BRD Expresso in euro, unul dintre cele mai scumpe de pe piata

In analiza creditelor de nevoi personale fara ipoteca am decis sa ne oprim si asupra ofertei uneia dintre bancile aflate printre primele trei din Romania, mai exact BRD-Societe Generale.
Pentru persoanele fizice, BRD are in portofoliul sau creditul de nevoi personale fara garantie Expresso.

Detalii generale

Creditul Expresso de la BRD ofera o finantare in lei sau euro cuprinsa intre 600 si 60.000 lei, respectiv 200 si 15.000 euro. Perioada de creditare poate ajunge pana la 10 ani. Pentru a obtine creditul, nu este nevoie sa aduci giranti.

Clientul isi poate alege dobanda la alegere: variabila, corelata cu nivelul dobanzii de pe piata sau fixa, care iti permite planificarea de la inceput a sumei de rambursat pe toata perioada creditului.

Banca accepta o gama variata de venituri: salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii pana la venituri din activitati independente, drepturi de autor.

Poti obtine o suma mai mare aducand in completare veniturile a inca 3 membri ai familiei tale.

Cat ma costa un credit de 10.000 euro pe 10 ani?

Pentru a ne face o impresie asupra ofertei de credite pentru nevoi personale de la BRD am ales sa ma prezint la banca in calitate de solicitant al acestui tip de credit.
Am declarat ca dispun de un venit net de 2.500 lei, nu am alte obligatii ( alte credite sau persoane in intretinere) si doresc un credit de 10.000 euro pe o perioada de 10 ani.
Dobanda BRD variaza in functie de perioada de acordare a creditului, iar pentru durata de finantare de 10 ani, dobanda este variabila si se cifreaza in prezent la 13,25%.

Dobanda variaza in functie de piata, adica de dobanda cheie practicata de BNR si de nivelul dobanzii afisat de alte banci importante de pe piata romaneasca.

Consilierul mi-a calculat pentru creditul solicitat o rata de 190-200 euro pe luna.

In ceea ce priveste costul total al creditului (calculat ca suma intre dobanda platita si celelalte comsioane aplicate de banca), exprimat sub forma dobanzii anuale efective (DAE), acesta ajunge la 19,06%.

Care sunt comisioanele aplicate de banca?


Banca practica urmatoarele comisioane:
-comision de acordare: 2,5% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 250 euro.
-comsionul de gestiune: 0,3% pe luna aplicat la soldul creditului.

Pentru administrarea contului curent, banca solicita o taxa de 0,5 euro pe luna.

In cazul in care intarzii cu plata ratelor, va trebui sa achiti o dobanda mai mare cu 3 puncte procentuale decat cea curenta, adica 16,25% aplicata la rata creditului.

Asigurarile

Complementar creditului, BRD solicita beneficiarilor creditului Expresso sa incheie o polita de deces de invaliditate permanenta pe numele lor. Polita se incheie in momentul semnarii contractului de credit, pentru intreaga perioada de creditare.
Potrivit consilierului de credit al BRD, costul asigurarii este de 0,085% aplicat la soldul creditului. Societatea de asigurari la care BRD iti recomanda sa inchei asigurarea este Asiban.

Dam o nota acestei banci

Comparand nivelul ratelor, a dobanzii anuale efective si a dobanzilor practicate la acest credit cu cele ale altor banci din sistem, descomperim ca imprumutul de la BRD este printre cele mai scumpe.
Sa luam pe rand principalele caracterisitici si sa acordam o nota in functie de ceea ce ofera clientului creditul Expresso de la BRD fata de alte banci de pe piata.

Nivelul dobanzii: nota 6 intrucat marimea dobanzii, de 13,25% este depasita de extrem de putine institutii de credit.

Dobanda anuala efectiva: nota 7 (valoarea acesteia este printre cele mai mari de pe piata)

Rata lunara: Suma de rambursat anual, cuprinsa intre 190 euro si 200 euro este cea mai ridicata de pe piata, de aceea am acordat acestei caracteristici nota minima, 5.

Nota finala: 6

Iulia GROSU

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu