Creditele Piraeus Bank, mai avantajoase decât cele ale BRD

Bancile ne ofera imprumuturi de maxim 10.000 de euro pentru care nu avem nevoie de avans, de garantii imobiliare sau de un girant. Perioada in care putem rambursa acesti bani este de maxim 10 ani. Acestea sunt conditiile oferite de cele mai importante banci. Dar cand vine vorba de costuri, lucrurile se schimba. Dobanzile si comisioanele difera substantial de la o banca la alta. Am analizat creditele de nevoi personale a doua banci, BRD si Piraeus Bank, iar concluzia noastra este ca ultima oferta este cea mai buna.

Dobanzile BRD cresc odata cu perioada de creditare

Creditele Expresso de la BRD se acorda pe o perioada maxima de 10 ani. In cazul imprumuturilor in lei, dobanzile sunt fixe, astfel incat stiu costul total al creditului inca de la inceput.

Dobanzile sunt diferite, in functie de perioada de creditare.

Pentru creditele contractate pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 4 ani, dobanda este de 10,5%. Valoarea creste la 13,5% pentru imprumuturile intre 4 si 7 ani, iar pentru un credit contractat pe o perioada cuprinsa intre 7 si 10 ani, banca are stabilita o dobanda de 16%.

La creditele Expresso in EUR, dobanzile sunt variabile si cresc odata cu perioada de creditare. Dobanzile pornesc de la 10% pentru intervalul 6 luni-4 ani, ajung la 11% pentru creditele contractate pe 4 pana la 7 ani si se opresc la 12,5% pentru imprumuturile pe perioada maxima (7-10 ani).

Piraeus Bank are dobanzi mai mici

Spre deosebire de BRD, Piraeus nu stabileste dobanzile in functie de perioada de contractare a creditului. Asadar, putem lua un credit pe 2 ani sau pe 10 ani cu aceeasi dobanda. Un avantaj, asadar, pentru cei care vor un imprumut pe termen mai scurt.

Creditul de nevoi personale, Standard Plus de la Piraeus Bank se acorda tot pe o perioada maxima de 10 ani. Piraeus Bank practica atat la lei, cat si la EUR, dobanzi variabile care se modifica odata la 6 luni.

In prezent, dobanda la lei este de 10,5%, iar la EUR de 9,5%.

Un alt avantaj la Piraeus: nu exista comision lunar de administrare

Atat BRD, cat si Pireaus Bank percep un comision de acordare a creditului. Valoarea sa difera de la o banca la alta: 2,5% la BRD si 5% la Piraeus Bank. Aceasta banca nu mai percepe insa niciun comision pe parcursul derularii contractului de credit. In schimb, BRD are un comision de gestiune de 0,30%, calculat lunar si perceput la soldul creditului.
Comisionul pentru rambursarile in avans este de 3% la BRD si mai mic cu 0,5% la Piraeus Bank, consilierul Pireaus precizand ca banca solicita ca sa fie rambursate cel putin 2 rate.

La BRD trebuie platita si o asigurare de viata

Pentru un credit de nevoi contractat de la Piraeus Bank nu este necesar sa se incheie o asigurare de viata. La BRD, clientul trebuie sa incheie in mod obligatoriu o asigurare de viata. Polita de viata reprezinta 0,085%, procentul fiind aplicat la soldul creditului, plata facandu-se lunar.

Documente necesare

Dupa atatea diferente, bancile se intalnesc pe palierul documentele solicitate. Atat de la o banca, cat si a cealalalta, aflu ca am nevoie de urmatoarele acte:
- buletin de identitate
- certificat de casatorie
- o factura de utilitati (telefon, cablu, electricitate, gaze)
- adeverinta de salariu
- copia integrala a cartii de munca

La final, am tras linie si iata ce am obtinut:

Avantaj BRD:
- Dobanda fixa la lei permite calcularea costurilor creditului inca de la inceput; poate fi considerat un avantaj doar in cazul creditelor pe termen scurt, 1 sau 2 ani; in cazul creditelor pe perioada lunga, de maxim 10 ani, dobanda este foarte mare (16%) in perspectiva scaderii dobanzilor la nivel european, caz in care aceasta nu va putea fi modificata, fiind vorba de o dobanda fixa.

Avantaje Piraeus Bank:
- Dobanzile mai mici permit contractrarea unor imprumuturi mari
- Dobanzile sunt variabile, in functie de dobanzile de referinta interbancare, asa incat ele vor scadea peste cativa ani, cand vom avea si noi dobanzi la nivel european.
- Fara comision de gestiune si fara asigurare de viata, prin urmare, costuri mai mici

Dezavantaje BRD:
- Dobanzi mai mari decat la Piraeus, prin urmare, credite mai mici
- Costuri mai mari din cauza comisionului de gestiune si a asigurarii de viata
- Dobanda fixa la lei la creditele pe termen lung se poate dovedi o alegere neinspirata daca dobanzile la imprumuturile in moneda nationala vor scadea

Dezavantaj Piraeus Bank:
- Doar dobanzi variabile
- Comision de acordare mare

Cat primesti cu un venit net de 1500 RON?

Banca BRD Piraeus Bank
Perioada maxima de rambursare 10 ani 10 ani
Dobanda in lei 16% fixa 10,5% variabila
Valoarea maxima a creditului ce se poate obtine 26.000 RON 33.285 RON
Rata lunara 435 RON (fara comisioane), 535 RON rata reala 443 RON rata reala
Dobanda in euro 12,5% 9,5%
Valoarea creditului in Euro 8.600 EUR 9.999 EURO
Rata in euro 125 Euro (fara comisioane), 159 Euro rata reala 129 Euro



Rata fara comisioane

La BRD, ratele nu includ cele doua costuri lunare: comisionul de gestiune si asigurarea de viata. Adaugand cele doua costuri, aflu de la consiliera BRD ca voi avea de platit, de fapt, 535 RON pentru creditul in lei si 159 EUR pentru imprumutul in lei. Intrucat atat comisionul de gestiune, cat si asigurarea de viata se calculeaza la soldul creditelor, ratele sunt descrescatoare.

Florentina LIUTIC

Alte stiri

45 comentarii

Laura B
26 Jul 2007

Da, e adevarat ca Piraeus are dobanda mai mica dar iti cer o serie de documente, dupa aceea mai vor altele, se razgandesc, nu au profesionalismul celor de la BRD.

Gigi Tavan
12 Aug 2007

Nici nu am cautat vre-o banca in vederea unui credit.... ci m-am dus direct la piraeus si am depus dosarul si mi-a spus sa astept 2-3 saptamani... in fine dupa 2 saptamani am primit un sms si mi-a spus ca am creditul aprobat... fara probleme,fara dureri de cap

catalina
26 Sep 2007

de la ce banca pot lua un credit de 12000lei impreuna cu sotul?avem un salariu de 1550 si o rata imobiliara cu ipoteca de144euro

mari
30 Dec 2007

As dori o informatie: am salariul brut 528 lei, net 408 lei, nu am nici un alt imprumut, as putea obtine suma de 7000lei sau 8000lei. Ma intereseaza care va fi rata lunara, si daca aceasta se scade din suma datorata, nu ca la creditele de nevoi personale, unde se opreste doar dobanda iar suma ramane intacta pana ai toti banii sa-i pui la loc. Multumesc

DUMITRU
28 Jan 2008

PUTETI LUA UN CREDIT DE LA CREDIT EUROPE BANK PENTRU 7000 RON - PE 10 ANI CU O RATA DE 121RON/LUNA CARE SCADE IN TIMP PANA LA 95 RON IN FUNCTIE VARIATIA COMISIONULUI DE ADMINISTRARE CARE SE CALCULEAZA LA LA SOLD ADICA LA SUMA TOTALA RAMASA DE PLATIT, SI DECI IN TIMP SCADE

ciobanu
6 Feb 2008

daca vreauun imprumut de 50000ron pe o perioada mai mare cum fac/

simon
11 Feb 2008

Buna!Un cetatean strain vrea sa cumpara teren,vrea imprumut ca.1 milione Euro.Vreau sa stiu se poate,si daca da ce hartii trebuie,si cat e dobanda?Va rog sa-mi datidetalii si cat mai urgent!Multumesc cu stima Simon

crysty_75_
27 Feb 2008

as dori si eu daca pot obtine un inprumut la dumneavoastra eu am o intarziere la un card de la brd de 84 de zile as vrea sa stiu daca pot obtine inprumutul?

vatamanu elena
12 Mar 2008

Buna.Si noi dorim un credit.Cit putem obtine daca venitul nostru net cumulat este de 980 ron? Vrem cit mai multi bani.Poate fi si pe o perioada foarte indelungata si mai putem ipoteca si apartamentul daca e necesar ca garantie.

lica
16 Mar 2008

pentru a obtine un credit de nevoi personale exista vreo legatura intre firmele de telefonie mobila si banca?afecteaza obtinerea unui credit?multumesc

ionut
31 Mar 2008

salut.vreau si u un credit de 10000 ron,dar am doar 7 luni de cand lucrez.am un salariu net de 850 ron.crezi ca pot primi de la piraeus sau de la bcr?

Ioana
15 Apr 2008

salut...ma numesc Ioana, am 69 de ani...sunt pensionara...am o pensie de 365RON si as dori un credit in valoare de 3000RON . Va Multumesc!

vasile
4 May 2008

Buna..vreau sa fac un inprumut de 40000 de euro ,dar mai am un inprumut de 10000 de euro cu ipoteca imobiliara si am un salar de 17000000 lei.Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate sa nu.Va multumesc mult cu stima

mary
8 May 2008

Bunã ziua.Soþul meu a fãcut un împrumut de 10000 RON la Piraeus pe 4 ani.Nu trebuia decât sã depunã copia de pe buletin ºi o adeverinþã de la locul de muncã.Venitul de încadrare este de 1000 RON.La început ni s-a calculat rata de 282 RON iar acum rata este de 290 RON dupã toate aceste mãriri de dobândã.Am plãtit pânã în aceastã lunã 12 rate ºi mai avem 36.Ptr cei care vor sã scoatã aceeaºi sumã ca noi pe aceeaºi perioadã de la Piraeus se poate orienta dupã noi.Menþionez cã înainte am umblat la aproape toate bãncile sã mã interesez pt împrumut de nevoi personale dar am ales aceastã bancã deoarece nu se cereau atâtea hârtii ca la celelalte ºi rata mi s-a pãrut mai micã ºi acceptabilã.

mary
8 May 2008

Pt Ionuþ vreau sã-i spun cã din cãte ºtiu eu la Piraeus poate sã facã împrumutul dar perioada de rambursare se va face mai mult de 5 ani.Aºa ni s-a spus ºi nouã când am luat creditul pe numele soþului.Cu venitul lui ne încadram la minim 4 ani de ramburs deºi noi vroiam pe 3 ani.

nelu
22 May 2008

in 2006 am luat o refinantare, un credit de nevoi personale in valoare de 10000 euro pe o perioada de 120 luni mai am de rambursat dupa desfasurator 8799.23 euro si in aceasi perioada am luat si un credit auto in valoare de 6500 euro pe o perioada de 84 luni din care mai am de achitat 5066.10 euro intrebare : as putea sa fac o refinantare in franci elvetieni -in valoare de 15000 euro fara .ipoteca pe o perioada de 120 luni si la cat ar ajunge rata lunara -va multumesc

alexandra
19 Jun 2008

lucrez la o firma si am un contract de munca temporara, am avut la inceput pe 6 luni , iar acum pe 12 luni , dupa care voi fi angajata definitiv. in momentul de fata nu pot solicita un credit de nevoi personale? care sunt conditiile? va multumesc

costica
8 Aug 2008

as vrea sa fac un imprumut de 25.000 euro ,pentru infiintarea unei firme de constructii,de moment lucrez in spania,dar vreau sa ma intorc acasa

CRISTI
10 Aug 2008

FOARTE PROASTA BANCA BRD NU VA LASATI INSELATI

xxxx xxxx
29 Sep 2008

toate bancile din Romania nu fac altceva decat camatarie, una semnezi si alta platesti daca aduni asigurarea si comisioanele bancare mai platesti inca o dobanda / luna asa deci: evita cat poti sa te imprumuti ( invata sa te intinzi cat te tine pilota )

catalin
8 Oct 2008

eu am facut imprumut la BRD acum un an si sunt f multumit: platesti ce semnezi. Sunt diferente intre banci, si e normal. de ce sa iti cumperi BMW cand iti poti cumpara dacie, ca e tot masina?se aplica rationamentul in orice domeniu. la BRD platesti poate mai mult, dar cred ca ai parte si de alt tratament si de siguranta mai mare, ca nu vor modifica dobanzile cum o pot face bancile mici, care nu isi pot permite un venit mic din creditele acordate. xxxx xxxx> e parerea ta, si stilul tau de viata: tu stangi bani 10 ani sa iti poti cumpara o masina, deci platesti pentru ea 10 ani, si te vei bucura de ea la sfarsitul celor 10 ani, cand o vei cumpara; eu fac acum credit, platesc 10 ani, si ma bucur de masina timp de 10 ani de acum incolo

CATALIN
8 Oct 2008

chestia cu "inselatul" e relativa: mergi la toate bancile, aduni ofertele, iti iei in calcul si informatiile legate de bancile respective, dupa care alegi. In cel mai rau caz poti face o alegere gresita, dar ma indoiesc ca te inseala vreo banca. nu te forteaza nimeni sa accepti conditiile unei bani, nu iti convine, iti continui drumul. trebuie sa invatam si noi ce inseamna sectorul privat: daca apare acum o banca si cere la credit dobanzi de 50 %, nu se numesc hoti sau talhari, pur si simplul asta este pretul pe care il cer pentru serviciile oferite: noi alegem daca acceptam sau nu

Campeanu Daniel
18 Nov 2008

Nu este adevarat guvernul Romaniei e un hot si toti cei care il conduc.Cum este posibil Domnilor,ca dobanda sa creasca asa de mult.In prezent am 21,47% de la 15%,mi-a crescut rata cu 200 Ron dupa 1 an.Cum este posibil Domnilor ca pt o cerere de rambursare anticipata sa se perceapa o taxa de 80 de Euro care nici macar nu era mentionata in contractul de credit.O sa aikba Domnii de la Piraeus Bank explicatii de dat la OPC

dambu constantin
6 Dec 2008

sunt un debitor al dvs.am avut rata lunara de 100 euro iar acum am primit mesaj ca trebuie sa pltesc 106 euro.daca mai mariti mai mult de decat acum ma vad obligat sa nu va mai dau nimic .pai asa ajung de platesc de trei ori suma imprumutata si unde ajung? inteleg criza dar bugetul personal nu-mi mai permite.n-am fost si nu sunt rau platnic dar ma vad obligat sa fiu, si o sa umblati dupa mine mult si bine.Va rog foarte mult . cu respect.

toader mihai
7 Jan 2009

cum aflu cat mai am de plata in urma contractului 505634359 nume toader mihai.luna aceasta stiam ca mai aveam de dat 70 ron.am sunat si m-i s-a spus ca acest contract este achitat.va rog sa ne lamuriti.contractul a fost incheiat in 21 .12.2006 . la BRD.MULTUMIM ANTICIPAT ,FAM.TOADER

ttiaiuli
20 Jan 2009

Cum este posibil sa incepi un credit in august 2006 cu o rata de 450 ron si astazi sa platesc o rata de 750 ron ? De ce este acest franc elvetian atat de umflat de BNR ? Este strigator la cer !!! Nu vreau sa ajung sa fac prostii pentru ca mi-a crescut rata si nu am cum sa o mai platesc !!! Nu vreau sa-mi pierd apartamentul ipotecat si sa ajung in strada !!! Faceti ceva si pentru noi cei care va platim ratele la zi !!!

ionut
2 Apr 2009

NISTE HOTI la dobanda variabila dupa primele 3 luni se majoreaza dobanda cu inca 5%

tataru elena
3 Sep 2009

buna ziua ,as dori sa stiu daca se poate sa fac si eu un imprumut de 5000 ron dar mentionez ca sunt pensionara de 1 an si am un venit lunar de aproximativ 500 ron.as dori sa flu ce acte si ce dobinzi ar fi.as dori sa nu evitati un raspuns va multumesc anticipat.o zi buna

stefan
17 Nov 2009

am un abonament la brdnet,vreu sa renunt la el am fost la una din sucursale brd si mi sa spus ca pot renunta doar de la anul,adica din 01.01 .2010,aceasta sa intimplat saptamina trecuta in 13.11.2009.va rog un raspuns daca este asa?va multumesc anticipat.

simona
18 Nov 2009

buna ziua am si eu o intrebare la care astept un raspuns sigur si f sincer am nevoie urgent de un credit am un venit net de 25.250 mii lei vechi si am un card cu limita de credit de 15. mil lei vechi si la care am avut o intirziere de 2 luni acum sunt cu rata la zi rata in valoare de 85o mii lei vechi lunar spuneti-mi va rog daca pot obtine un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca. astept un raspuns urgent. mentionez ca am o vechime in munca de 11 ani lucrez in sistemul sanitar privat pe o perioda nederminata. va multumesc anticipat..

simona
18 Nov 2009

buna ziua am si eu o intrebare la care astept un raspuns sigur si f sincer am nevoie urgent de un credit am un venit net de 25.250 mii lei vechi si am un card cu limita de credit de 15. mil lei vechi si la care am avut o intirziere de 2 luni acum sunt cu rata la zi rata in valoare de 85o mii lei vechi lunar spuneti-mi va rog daca pot obtine un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca. astept un raspuns urgent. mentionez ca am o vechime in munca de 11 ani lucrez in sistemul sanitar privat pe o perioda nederminata. va multumesc anticipat..

mariana
13 Jan 2010

nu va inteleg yiceti ca dati credite peste tot,eu am observat ca n ultimul timp nu se mai dau credite,si mai faceti omul sa isi puna soerante in voi.....................

marian
19 Jan 2010

un gibon asta care a scris articolul. pai cititi si voi forumurile si vedeti ce japca e la pireus. cum isi bat joc de clientii care au ratele platite la zi. cum cresc dobanzile, marja bancii dupa bunul lor plac. sunt unul din patzitzii care s-au ars cu pireus si va spun sincer: cine-o face ca mine ca mine sa patzeasca

SACALEANU
25 Jan 2010

As dori un imprumut in valoare totala de 30000 de euro pe o perioada de 10 ani sau chiar 20 de ani fara garantie . Am imprumuturi in banci si vreau sa le refinantez. Am intarziat cu ratele pentru ca nui mai fac fata dobanzile au crescut si salariu nu.Am inceput sa merg mai greu din luna SEPTEMBRIE 2009.Daca se poate va rog sa ma contactati ori pe email ori la nr. de telefon 0745616865. Va multumesc.

ionut
28 Jan 2010

as dori sa stiu si eu ce credit mi-ar acorda Piraeus Bank la un salariu de 880 ron net si vechime de 3 luni pe contractul de munca?multumesc.

camelia
30 Jan 2010

as dori sa stiu ce credit mi-ati acorda la un salariu de 1080 ron net vechime de 14 luni pe contractul de munca pe perioada nedeterminata.credit pe o perioana de 3 ani as dori rata fixa in lei.multumesc

popa ana
12 Feb 2010

NU LUATI CREDIT DE LA PIRAEUS .SUNT NESERIOSI. DOBANDA LOR VARIABILA MERGE DOAR IN SUS NU STIU SAU UITA SA O REDUCA >RUSINEEEEEEE SARLATANILORRRRRRRRRRRRR !

elena
6 Mar 2010

Mai nou au si ei comision de administrare cont 3 ron/luna.Si comisionul de acordare de 5% mi se pare f mare.Nicio banca nu percepe asa comision umflat>

Anisoara
7 May 2010

as dori sa fac si eu un imprumut la dv,am un salariu de600de ron,si as dori sa imprumut10000ron,as dori sa stiu daca ma pot incadra cu acest salariu sa pot beneficia de aceasta suma,si cit este DAE-ul?as dori sa fac imprumutul pe o perioada de 8ani?va multumesc anticipat

adrian
29 Jul 2010

lucrez in anglia am un salariu lunar de 2800 lire vreau sa iau un credit ipotecar de 40000 euro gen prima casa astept raspunsul va multumesc.

geo
9 Sep 2010

Nu luati credit de la Piraeus !!! Sunt neseriosi si nu fac asigurare !!!

Liviu
9 Sep 2010

Piraeus Bank e cea mai hoata banca din sistem.Acum 2 ani jumatate,mai precis in aprilie 2008 am luat un credit Happy-End.Dobanda mi-a fost crescuta de 2 ori odata cu cresterea R0-Bor si a crizei.RO-BOR-ul a scazut de 2 ori de 1 an de zile iar banca nu a dat dobanda innapoi,cu toate ca am un imprumut cu dobanda variabila.Am fost de nenumarate ori la banca si am reclamat iar angajatii mi-au dat numai raspunsuri de genul:E politica bancii sau Nu a scazut dobanda ce vrei?Luna trecuta am fost sa platesc si culmea am vazut afisat ca a scazut dobanda la inprumuturile la imprumuturile Happy-End,dar numai ptr. cei ce au contractat credite numai dupa data de Octombrie 2008.Cum adica?Acelasi credit dar in mod diferentiat?Repet si va zic:PIREUS BANK E CEA MAI HOATA BANCA!!!Am simtit-o pe propia piele!

Vasile
9 Sep 2010

Ascultati-o bine pe popa ana!!!!Are dreptate!!!PIREUS BANK chiar e cea mai hoata banca!!!Dobanzile lor merg numai in sus,odata ce ai devenit clientul lor isi bate joc de tine!!!Oare organele statului nu vad asta?

marilena
16 Oct 2010

asa e pireus bank e cea mai hoata banca.trebuie sa facem ceva oameni buni!niste hotiiiiii nu mai putem .

anca petran
2 May 2011

Buna,as dori si eu un inprumut de 10.000 de euro muncesc in italia de mai bine de un an cu carte de munca;as putea obtine aceast inprumut fara girant?

Posteaza un comentariu