Credite pentru romanii care muncesc in strainatate

BCR

Banca Comerciala Romana se afla printre putinele banci care acorda credite cetatenilor romani care au contract de munca in strainatate. Ca sa obtii un credit imobiliar, trebuie sa faci nenumarate dovezi bancii. Contractul tau de munca trebuie sa fie pe perioada nedeterminata. De asemenea, toate actele necesare aprobarii creditului trebuie legalizate de institutiile financiare acreditate din tara respectiva. Exista posibilitatea contractarii si unui credit pentru nevoi personale, insa ai nevoie de un co-platitor cetatean roman care obtine venituri salariale in Romania. Este bine de stiut ca rata aferenta creditului va trebui sa fie acoperita integral de co-platitorul ales.



BRD

De la BRD poti obtine un credit imobiliar, chiar daca muncesti in afara granitelor tarii. Ce-i drept, trebuie furnizat un munte de documente care sa ateste veniturile realizate. Ba chiar, dupa ce le obtii, trebuie sa le duci la misiunea diplomatica din tara respectiva care, la randul ei, le trimite in Romania la Ministerul Afacerilor Externe pentru verificare. Este posibil ca in aceasta perioada sa te razgandesti, avand in vedere birocratia existenta. E greu si dureaza mult sa obtii un credit daca ai toate actele, aici in tara, daramite prin posta. BRD nu mai acorda si alte tipuri de credite pentru romanii harnici de peste hotare.



Banca Transilvania

Banca Transilvania dispune si ea de posibilitatea de a acorda credite romanilor care obtin venituri din strainatate. Doar credite imobiliare, din pacate. Banca Transilvania nu acorda credite pentru nevoi personale in acest regim, deoarece printre conditiile acordarii unui astfel de credit se mentioneaza dobandirea veniturilor pe teritoriul Romaniei.



Piraeus Bank

Si Piraeus Bank accepta veniturile din strainatate pentru acordarea creditelor. La creditul pentru obtinerea unei locuinte trebuie sa dai avans 25% si sa ai un venit minim net de 300 de euro, conditii valabile si pentru rezidentii romani. Piraeus Bank e generoasa si in privinta creditelor pentru nevoi personale. Acestea se pot obtine, chiar daca muncesti in alta tara. Procedura acordarii creditului nu pare foarte complicata la prima vedere. Ofiterul de credite ne-a instiintat ca e nevoie de copie dupa cartea de munca si o adeverinta de salariu.



Banca Romaneasca

Banca Romaneasca ia in calcul veniturile obtinute in afara tarii, insa cei care doresc sa ia un credit de la aceasta institutie trebuie sa aiba minimum un an vechime la locul de munca din strainatate. Tot ceea ce iti trebuie, conform consilierilor de credite ai bancii, este contractul de munca tradus de un traducator autorizat si o declaratie de venituri de la Administratia Financiara.



Multe banci nu acorda credite pentru romanii din strainatate



Urmeaza o lista „neagra” de banci care nu acorda credite pentru cetatenii romani care obtin venituri in strainatate.



Raiffeisen Bank. Din pacate, Raiffeisen Bank, banca de prestigiu de altfel, se afla printre bancile de la care am primit un raspuns negativ categoric in ceea ce priveste acordarea de credite pentru cetatenii romani care lucreaza legal in strainatate. Momentan, pentru a obtine credit de la Raiffeisen, trebuie sa obtii (musai) venituri in Romania.



Raspunsurile negative continua si la ING Bank. Consilierul cu care am vorbit la telefon m-a intrebat de ce ma intereseaza o casa in Romania daca am un serviciu asa bun in strainatate si locuiesc acolo. „De ce oare?”, era intrebarea obsedant-repetata de reprezentantul ING Bank.



La CEC „nu se poate”. Cam acesta a fost raspunsul pe care l-am primit la Casa de Economii si Consemnatiuni.



HVB Bank face parte din categoria nehotaratilor. Nu am primit nici un raspuns pozitiv, dar nici unul negativ. Reiese ca aceasta banca se pliaza, isi schimba regulile in functie de client, ceea ce este foarte bine, insa ramane de vazut daca romanii care lucreaza in afara tarii pot obtine credite de la HVB Bank.



Volksbank face parte, de asemenea, din categoria bancilor la care conditia principala de creditare este inregistrarea de venituri pe teritoriul Romaniei. Deci, credite pentru romani care obtin venituri in afara tarii nu sunt disponibile la aceasta banca.



Nici Banca Tiriac nu ia in considerare pe romanii care obtin venituri in strainatate. Singura modalitate este ca tu, aflat in strainatate, sa fii girantul unui cetatean care obtine venituri in Romania.



Alpha Bank nu tine cont de romanii care lucreaza in strainatate si vor un credit in Romania. Reprezentantii bancii spun ca au nevoie de o garantie a angajatorului, garantie ce nu poate fi oferita din moment ce locul de munca se afla in afara teritoriului Romaniei.



Unicredit sau ABN-AMRO se inscriu si ele pe lista bancilor care nu au produse de creditare pentru romanii aflati la munca in strainatate.



La Egnatia Bank la fel. Ca sa obtii un credit trebuie sa fii rezident roman si sa obtii venituri inregistrate pe teritoriul Romaniei.





Astfel, celor care doresc sa obtina un credit si se afla in strainatate, nu le ramane decat sa analizeze ofertele bancilor care acorda aceste credite, putine la numar si cam pretentioase, ce-i drept. Mult succes!


Alte stiri

14 comentarii

deusa
10 Dec 2007

Sunt foarte dezamagita de bancile ROMANIEI.Ar fi bine sa nu mai da-ti sperante amatorilor de credite.De 3 luni incerc sa obtin ,,credit imobiliar'' si.............nici o speranta.Am tot ce au cerut la banca dar cred ca n-am noroc.Documente................am o multime.

cristi
10 Dec 2007

Nici o sansa.Venitul meu este de peste 3000 eur net,am incercat si prin brokeri,m-au costat doc. solicitate peste 1000 eur.Pur si simplu uitati !

johnnie
13 Mar 2008

mai au rost comentariile??????..doar vorbim despre RROMania....tara hotilor si mafiotilor JALNIC

Dorina
11 Jul 2008

eu incerc acum prin BRD,am gasit o agentie in italia care ma ajuta sa-mi fac dosarul dupa aceea vad eu uratimi noroc.

MIHAI-VASILE
29 Jul 2008

GRESIT DRAGILOR: VOLKSBANK OFERA !!!!!!!! credite pentru cei care obtin venituri din strainatate. Va sfatuiesc sa puneti mana pe telefon si sa sunati la orice sediu Volksbank si sa cereti mai multe amanunte, si sa nu mai scrieti prostii !!!!!!!!!!

cora
3 Sep 2008

SI DE LA ALPHA BANK AM LUAT CREDIT IMOBILIAR!!!! ANUL TRECUT,CHIAR! SI PE VENITURI EXCLUSIV DIN STRAINATATE!

aurel grecia
24 Sep 2008

se poate mai oameni buni asa ceva? suntem in UE dar....degeaba...... suntem mult in urma ! incerc sa aflu de 5 luni cum pot sa fac un imprumut imobiliar si nimeni nu stie sa-mi dea unraspuns concludent !

stefanescu marian
6 Jun 2009

Hei! Ma numesc Stefanescu Marian,am 27 ani si muncesc in Danemark legal de un an de zile.Nu am nici un alt credit sau alta rata.Am salariu net 1.500 euro pe luna.Doresc sa obtin un credit imobiliar sau ipotecar din Romania pt ca doresc sa-mi cumpar apartament in Romania.Ce trebuie sa fac,ce acte imi trebuie?Daca poate cineva sa ma ajute... Va multumesc!

ROM CREDIT ITALIA
19 Nov 2009

ROM CREDIT ITALIA,a semnat,de curand,un parteneriat cu BANCA COMERCIALA ROMANA. Parteneriatul consta in obtinerea creditelor imobiliare si ipotecare de catre cei ce traiesc si muncesc in Italia. Reusim sa dam o solutie in max 3 zile,iar in cazul acceptului la credit cheltuielile vor fi minime. Pentru cei care ne viziteaza,timpul obtinerii unui raspuns este de cca 30 minute. Pentru alte informatii: web: www.romcredit.eu PS: pe DORINA am rezolvat-o noi

spreitzer
6 Jun 2010

NU FITI PROSTI LUATI CREDIT DIN TARA UNDE MUNCITI E CU 25 % MAI IEFTIN ! HAHA !RUMUNIA DE CACAO !!

miky
20 Jul 2010

eu incerc de 7 luni sa obtin un credit ,lucrez in italia am trimis toate actele cerute si nici in data de azi 20/07/2010 nu am primit nici un raspuns de la banca.Bafta celor care au reusit.

costi
1 Dec 2011

in Spania exista vreo banca,care sa colaboreze cu bancile din tara

Nicoleta Alexandra
19 Jul 2012

Partea amuzanta. este ca romanii ce lucreaza in strainatate sunt mult mai eligibili pentru un credit... sa fim seriosi... in romania se concediaza pe capete.Ar trebui sa faca si ei o lista cu anumite tari unde ar trebui sa se acorde imprumut.De ex eu lucrez de 4 ani in Dubai, Emiratele Arabe fiind una din putinele tari unde criza nu s-a simtit atat de mult.De ce nu sunt eligibila? asta doar bancile stiu, desigur, adica lucrez la o firma de renume americana, care are peste 12 branchuri in UAE, doarc a ei nu fac contracte de munca pe perioade nedeterminate (doar daca lucrezi la stat si esti localnic).Cand zic ca nu fac pe perioada nedeterminata ma refer la faptul ca dpdv legat nu au voie.. contractul este pe o perioada de 3 ani ( perioada vizei in tara respectiva) viza expira, contractul expira... foarte ciudata Romania noastra.

elena
19 Jan 2013

in spania exista o banca, care sa colaboreze din tara .

Posteaza un comentariu