Credite ipotecare BT cu finantare IFC

"Acordul va fi semnat pina la sfirsitul lunii mai sau cel mai tirziu inceputul lui iunie. In continuare exista cerere pentru acest tip de credite si, in cel mult doua luni de zile, am fi epuizat fondurile primite de la BERD pentru sustinerea imprumuturilor ipotecare", a afirmat Rekkers.

Institutia de credit romaneasca a incheiat, in a doua parte a lunii decembrie 2003, un acord similar cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in valoare de 10 milioane euro.

Banca Transilvania a deschis, vineri, o noua unitate teritoriala in Bucuresti, reteaua ajungind astfel la 82 de unitati. Institutia opereaza in Capitala o reprezentanta, patru sucursale si patru agentii, la care se vor adauga alte trei locatii, pina la sfirsitul acestui an.

Pentru acest an, actionarii BT au alocat pentru dezvoltarea bancii fonduri in valoare de 11,6 milioane euro, din care 4,1 milioane euro pentru extinderea retelei. Potrivit conducerii bancii, numarul sucursalelor va depasi 100 de unitati pina la finele anului 2004 si va ajunge la 150 de locatii in anul 2005.

"Credem ca dezvoltarea bancii trebuie sa fie facuta prin extinderea prezentei in teritoriu. Vrem sa acoperim astfel mai multe orase si sa atragem cit mai multi clienti, cu efecte asupra activelor bancii, respectiv asupra cotei de piata. La finele anului precedent, BT avea o cota de aproximativ 2,5% din activele bancare autohtone si anticipam ca vom atinge 3% in decembrie 2004", a apreciat Rekkers.

La sfirsitul anului trecut, activele bancii totalizau 14.207,99 milarde lei, in timp ce capitalurile proprii insumau 2.061,45 miliarde lei.

Banca Transilvania a incheiat anul 2003 cu un profit net de 467,9 miliarde lei si a obtinut venituri de 1.556,7 miliarde lei. In termeni nominali, profitul net a avansat cu 5,7%, dar ajustat la inflatie indica o scadere cu 7,36%.

Pentru ansamblul acestui an, conducerea bancii are ca obiective atingerea unui profit brut de 730 miliarde lei.

"In primul trimestru, banca a raportat un profit brut de circa 180,9 miliarde lei la un volum al veniturilor totale de 520,6 miliarde lei, valori superioare perioadei similare a anului 2003", a precizat Rekkers.

La inceputul lunii aprilie, actionarii bancii au hotarit majorarea capitalului social cu 364,1 miliarde lei, pina la 1.334,9 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor si aporturi banesti din partea actionarilor inregistrati la data de referinta 25 martie.

Principalul actionar semnificativ al BT este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care controleaza 15% din capitalul bancii. La sfirsitul lunii aprilie, BERD si-a anuntat intentia de a participa, in luna iunie, la majorarea de capital a BT, alocind circa 1,3 milioane de euro pentru a-si mentine participatia la un nivel 15% din totalul actiunilor.

Titlurile bancii, listate la Bursa de Valori Bucuresti, erau cotate, la mijlocul sedintei de tranzactionare de vineri, la 5.800 lei, comparativ cu valoarea nominala de 1.000 lei.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu