Credite imobiliare pentru romanii care lucreaza in strainatate

Mai multi romani care lucreaza in strainatate ne intreaba daca si in ce conditii pot obtine un credit pentru cumpararea sau constructia unei locuinte in tara. Majoritatea bancilor importante din Romania acorda credite si pentru cei care au contracte de munca legalizate in strainatate. Ba mai mult, unele banci, precum UniCredit, au un credit special destinat romanilor care lucreaza in Italia. Va prezentam mai jos conditiile in care se pot obtine credite ipotecare de la trei banci romanesti.

Creditul imobiliar de la Unicredit

Unicredit are o oferta de credit ipotecar si imobiliar special pentru romanii care lucreaza in Italia cu forme legale.

Creditul este destinat cumpararii unei locuinte sau pentru construirea, modernizarea, extinderea locuintei sau casei de vacanta.

Pentru a obtine creditul trebuie sa aveti un contract de munca legalizat si un venit net minim de cel putin 1000 euro pe luna. Varsta minima pentru solicitarea unui credit ipotecar este de 22 ani.

Pentru a putea sa obtineti creditul trebuie sa aveti un avans de 25% din valoarea imobilului pe care intentionati sa-l cumparati.

Actele necesare

Pentru a obtine creditul aveti nevoie de:
- copie dupa cartea de identitate din Romania si dupa cea emisa de autoritatile din Italia;
- copie dupa pasaport (care trebuie sa fie valabil minim 1 an, in momentul aplicarii);
- copie dupa permisul de sedere (trebuie sa fie valabil minim 3 luni, in momentul aplicarii);
- copie dupa permisul de munca;
- copie dupa certificat de casatorie, divort (daca este cazul);
- cerere de credit.

De la locul de munca trebuie sa solicitati o scrisoare de recomandare, o copie a contractului de munca (care trebuie sa fie tradus si legalizat), o copie a fluturasului de salariu emis de angajator pentru ultimele 3 luni, copia declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate (fisa fiscala), copie a dovezii de plata a impozitului in tara, copia codului fiscal emis de catre Uffici Locali dell’Agenzia delle Entrate a Ministerului de Finante Italian.

Veti mai avea nevoie de cazier emis de autoritatile italiene, documente din care sa rezulte angajamentele de plata ale solicitantului atat din tara cat si din strainatate, o factura de utilitati din Italia si o copie a extrasului de cont de la banca din Italia.

Conditii de creditare

Creditul poate fi solicitat atat in lei cat si euro. Valoarea minima acordata este de 18.000 lei sau 5000 de euro iar suma maxima ce poate fi obtinuta este de 360.000 lei sau 100.000 de euro.

Puteti alege intre 3 tipuri de credit:Standard, Plus si Pro.

Creditul Standard are o dobanda variabila in lei de 14% sau in euro 9%.
Veti mai avea de platit un comision de acordare de 1,8%, iar pentru analiza dosarului se percepe o taxa de 15 euro. Daca veti dori sa platiti anticipat ratele veti plati un comision de 2%.

In cazul in care solicitati un credit Plus veti beneficia de o dobanda de 9,5% pentru un credit in lei sau 7,5% pentru un credit in euro. In acest caz comisionul de acordare este de 2%. In cazul platilor anticipate comisionul este de 3%.

In plus fata de creditul Standard veti plati un comision de mentenanta de 15 euro pe luna si un comision de 1% de risc valutar, care se plateste o singura data la acordarea creditului.
Creditul Pro ofera cea mai mica dobanda, de 6,95% pentru creditele in lei si 5,95% pentru creditele in euro. Comisionul de acordare este de 2% iar taxa de analiza a dosarului tot de 15 euro. Comisionul de mentenanta este de 0,5% pentru creditele in lei si 0,2% pentru creditele in euro.

Garantia este constituita de ipoteca asupra imobilului achizitionat sau de un alt imobil.
O alta garantie este constituita de polita de asigurare de viata, care este oferita gratuit de catre banca si cesionata bancii si asigurarea imobilului. Costul politei de asigurare a locuintei este suportat de catre solicitantul creditului.

Creditul de la BCR

Creditul ipotecar de la BCR se adreseaza atat persoanelor fizice cu domiciliu in Romania cat si romanilor care lucreaza in strainatate.
Pentru a putea obtine un astfel de credit de la BCR este necesar sa aveti minim o luna la actualul loc de munca si un contract de munca individual.

Pentru a putea obtine creditul este necesar sa aduceti o copie dupa contractul de munca individual, o adeverinta de salariu, un certificat fiscal. Toate actele trebuie sa fie traduse, legalizate si apostilate.
Pentru a solicita un astfel de credit este necesar sa aveti o varsta de minim 18 ani. Perioada maxima de rambursare a creditului este de 30 de ani. Pentru acordarea creditului aveti nevoie de un avans de 25%.

Acest credit se poate obtine in lei, euro si dolari.

BCR ofera 3 variante de dobanda in lei: o dobanda fixa in primii 2 ani de 8,75% si apoi variabila, fixa in primii 3 ani de 8% si apoi variabila sau fixa in primii 5 ani si apoi variabila.

Pentru creditul in euro exista posibilitatea unei dobanzi fixe in primul an de 5,8% (dobanda valabila pentru creditele acordate pana la 15 iulie 2007) si apoi variabila, sau fixa in primii 2 ani de 7,2% si apoi variabila sau o dobanda revizuibila semestriala care in acest moment este de 9,135%.

Creditul in dolari are o dobanda fixa in primul an de 7,5% sau fixa in primii 2 ani de 8,5% si apoi variabila sau o dobanda revizuibila semestrial in acest moment de 9,36%.
La acordarea creditului se percepe un comision de acordare de 2,5% din valoarea creditului.

La depunerea dosarului se plateste o taxa de 300 de lei daca dosarul este analizat de un angajat BCR iar daca dosarul este intocmit de o terta persoana agreata de BCR se plateste o taxa de 150 lei.

In cazul in care se doreste rambursarea anticipata a ratelor se percepe un comision de rambursare anticipata astfel: in primii 3 ani un comision de 4,5%(minim 30 euro), intre 3 si 5 ani un comision de 3%, intre 5 si 10 ani 2,5% iar peste 10 ani un comision de 2%.

Creditul de la Banca Transilvania

Banca Transilvania ofera un credit ipotecar/imobiliar pentru achizitionarea unei locuinte sau a unui teren. Creditul se acorda in lei sau euro, pe o perioada de maxim 30 de ani.

Suma maxima ce poate fi obtinuta este de 250.000 euro, echivalentul in lei, pentru creditele in lei sau 100.000 euro pentru creditele in euro.

Pentru a putea solicita un credit pentr casa de la Banca Transilvania aveti nevoie de contractul de munca pe perioada nedeterminata care sa fie legalizat in tara in care lucrati de un notar sau avocat cu apostila si apoi tradus si legalizat in Romania.

Mai aveti nevoie de o adeverinta de venit care sa ateste veniturile nete realizate in ultimele 6 luni, extrase de cont, recomandare din partea angajatorului, fisa fiscala din tara angajatorului pe anul precedent, cu viza institutiei similare Administratiei Financiare, tradusa si legalizata.

Pentru solicitarea acestui credit trebuie sa tineti de cont de avansul de 25% din valoarea imobilului pe care doriti sa-l achizitionati.
Dobanda perceputa este de 6,5% (fixa in primii 3 ani) pentru creditul in lei sau 9,5% variabila, iar pentru creditul in euro dobanda este variabila de 8,75%.

Se percepe un comision de analiza de 2% in cazul creditului cu dobanda fixa in primii 3 ani, iar in cazul dobanzii variabile atat pentru euro cat si pentru lei se percepe un comision de analiza de 1,5%.
Pentru solicitarea creditului este necesar sa veniti in Romania pentru a depune personal actele.

Printre alte banci care acorda credite ipotecare romanilor care lucreaza in strainatate se regasesc Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, OTP Bank, BRD.

Informatii complete in BAZA DE DATE GhiseulBancar.ro

Consultati BAZA DE DATE GhiseulBancar.ro, pentru informatii complete, analize, sondaje si alte servicii privind cardurile de credit oferite de banci si institutiile financiare nebancare.

CONSULTANTA GRATUITA

Ghiseul Bancar, impreuna cu partenerii sai, specialisti din cadrul bancilor si firmelor de asigurari, va ofera consultanta gratuita privind serviciile financiar-bancare si de asigurari, oferite de banci persoanelor fizice si firmelor.

Va rugam sa ne trimiteti intrebarile pe adresa contact@ghiseulbancar.ro

Florina NAZARIE

Alte stiri

49 comentarii

MARIAN
8 Aug 2007

IMI PLACE INITIATIVA VOASTRA INSA AR TREBUI SA PUBLICATI SI CONDITIILE CELORLALTE BANCI CAT SI PERIOADA MAXIMA DE RAMBURSARE A CREDITULUI IPOTECAR PT FIECARE BANCA IN PARTE.SI DACA TOT M-AM PUS SA VA SCRIU CRED CA AR TREBUI SA PUNETI PE PAGINA SI UN SIMULATOR PENTRU CREDITUL IPOTECAR AL FIECAREI BANCI.

mariana
9 Oct 2007

ar fii bine sa creati o pagina special , pentru noi romanii din strainatate , sa fim la zii cu toate informatiile despre acordarea creditelor ipotecare , de preferinta ar fii sa nu se mai ceara avansul pe care aici unde suntem fiecare nu se cere , si e mult mai usor sa faci un credit , de ce trebuie sa fie atat de dificil sa faci un credit ipotecar in tara ta ?

Lili
23 Jul 2008

Cred ca se cer prea multe documente. In plus se platesc atatea taxe fara a avea garantia ca la sfarsit ti se acorda creditul. E dureros ca bancile din tara ta nu-ti intind o mana de ajutor.

krisztina
29 Jul 2008

Buna ziua, pe mine m-ar interesa un credit pentru cumpararea unui spatiu comercial , sunt in spania, si nu stiu daca cu contractul de munca de aici pot obtine un credit pentru un spatiu comercial, daca cineva poate sa-mi raspunda sa-mi zica si in ce conditii.

maria
3 Aug 2008

buna ziua. . as dori sa stiu cum pot obtine un credit ipotecar in vbederea cumpararii unui spatiu comercial avand in vedere faptul ca lucrez in strainatate cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar am vechime doar doua luni . as putea sa obtin un credit de la o banca din romania?

mitrut iuliana
21 Aug 2008

eu as dori sa fac un imprumut de 40 -50000E,am contract de munca,cu un salariu de 800e.daca este posibil un astfel de imprumut,cu acest salariu.lucez in spañia.as dori toate detaliile daca se poate si un sfat sincer referitor la dobinziile care sint ......ex ..care sint mai favorabile fixe sau variabile.multumesc mult.iuliana din tg jiu . O zi buna .astept rs urgent

ENGLESI GEORGETA
30 Sep 2008

buna ziua ,as dori sa stiu cum pot obtine un credit ipotecar sau imobiliar in vedearea cumpararii unei locuinte avand in vedere ca sotul lucreaza in strainatate cu contract de munca pe perioada nedeterminata .cu un salariu de 3.000 eur/luna as dori toate detaliile referitor la dobanzile care sunt mai favorabile ,as dori sa imi trimiteti va rog si actele necesare - multulesc frumos , georgeta bucuresti

cerasela cojocaru
10 Oct 2008

Daca am o actvitate de bar, la care acum platesc chirie pentru licenta de functionare avand posibilitatea de a o cumpara in termen limita 15 martie 2009, mi se poate acorda credit dat fiind faptul ca am o firma individuala,bineinteles cu toate actele contabile bilant si toate cele.va multumesc anticipat.cerasela italia

aurel casvan
25 Oct 2008

lucrez in spania pe baza de autonomie(pe cont propriu) si as dori sa stiu ce posibilitati sunt de as obtine un credit!!!!un salut

iancu
1 Feb 2009

buna ziua, lucrez cu sotul in italia ,avem un contract nelimitat amandoi venitul lunar este 2500E,avem de platit imprumutul pentru casa lunar de 900E,am vrea sa cumparam o casa in tara cu credit pana in 40.000E.se poate? ce ne sfatuiti,avand in vedere ca sintem de 7 ani aici .va multumim

cristina
22 Feb 2009

buna ziua mar interesa sa fac un credit in romania pt un apartament ! as vrea 30000de euro si am un salar de 1500 dar mai am si un alt loc de munca.care iau 1000.as putea sa fac credit acasa daca aici am un credit pt o masina de 300de euro lunar?datimi un raspuns va rog

iacob ciprian
6 May 2009

buna ziua sora mea vrea sa scoata bani din banca pentru asi lua o locuinta lucreaza in franta ce acte are nevoie?de la c banca pot scoate si cat pot scoate cel mai mult?astept raspuns va multumesc o zi buna

stefanescu marian
6 Jun 2009

Hei! Ma numesc marian,am 27 ani si muncesc in Danemarca legal de un an de zile.Salariul meu net pe luna este de 1.500 euro.As dori sa cumpar un apartament in Romania cu un credit facut in Romania.Ce trebuie sa fac?Dak poate sa ma ajute cineva ii multumesc!

BAROANA LOREDANA
19 Jul 2009

Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament in Romania- Craiova in val. de 40.000 euro , am avans de 8000 euro, un salariu de 1500 de lire pe luna, locuiesc in Anglia de 2 ani. Astept un raspuns de la dvs. Va multumesc!

lori
21 Jul 2009

buna ziua! pt persoanele care lucreaza in Anglia ce acte le trebuie pt a achizitiona un apartament , aici nu avem drept de munca in totalitate...Astept raspuns. Va multumesc!

catalina
23 Jul 2009

buna ziua eu sunt interesata daca proiectul prima casa este valabil si pt cei ce lucreaza in italia cu contract de munca.noi suntem aici de 3 ani cu contract de munca doar sotul si ia un salariu de 1400de euro pe luna.am dori sa cumaram o casa in romania daca este posibil.si nu ne omoara cu birocratia.astept un raspuns de la dvs.va multumesc.

georgeta
25 Sep 2009

bunaziua! lucrez in grecia de 8 luni si am salariul de 850 euro si sotul 1000 euro as putea beneficia de un imprumut de 15000 euro pe ntru o casa am avansul de 17000 euro in total casa face32000 euroin grecia sin cu acte in regula pe temen nelimitata

mirela
29 Sep 2009

buna ziua . eu si sotul meu lucram in spania de 2 ani. avem contract indefinit de munca , salariu 1200 de persoana.avem toate actele pentru credit ,dar singura problema , nu avem de unde elibera fisa fiscala.ce as putea face?

ioana
4 Oct 2009

eu lucrez in germania privat cu firma de un an si am un venit de 2000euro pe luna asi dori sa stiu daca asi putea sa fac un imprumut in romania sau pt prima casa daca ma puteti ajuta si actele necesare .va multumesc

alexandru iulian
22 Oct 2009

bunaseara,,,,pe mne mar interesa,,,nu mai putin,,si nici mai mult de 10 000 de euro,,,,sa zicem ptr nevoi personale,,,,am contract de munca pe perioada nedeterminata,,,din 2007,,un venit lunar,,,,sa zicem,950-970 euro,in mana,,,va intreb ,,,as putea primi acesti bani??????iar o alta itrebare,,,,si ptr aceasta suma,,,ami trebuie avansul????si daca e nevoie de aceleasi documente,,,cum le cere,,,si ptr a cumpara o casa?sau un apartamewnt???????va multumesc,,,si va rog din suflet,,,sami raspundeti,,,mentionez,,,ca lucrez in italia,,,,multumes mult

ionela
30 Oct 2009

Traiesc in londra si doresc un credit ptr.o casa ma intereseaza sa stiu daca puteti sa mi spune ti care este formularul din anglia pe care trebuie sa l procur de la fisc.Ma intereseaza care este numarul formularului sau denumirea lui aici in anglia.Va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent.

andreea
12 Jan 2010

buna siara,numele meu este Andreea si lucrez de 1 an in Germania privat cu o firma pe care eu mi-am facuto aici deci sunt titulara unei firme facuta aici cu care lucrez,am un venit de 2500euro pe luna si asi vrea sa stiu daca in situatia mea asi putea obtine un imprumut in Romania m-ar interesa un imprumut de 20.000euro problema este ca nu detin nici o proprietate pt garantie .Venitul meu il pot demonstra cu documente(extrae de cont,facturi de la impozitetc)Astept raspunsul dumneavoastra asi dori sa stiu sigur daca asi putea beneficia de acest credit .Va multumesc

lore
2 Feb 2010

buna seara,lucrez in italia si pt a obtine un credit in romania imi trebuie pe contractul de munca apostila haga...imi poate zice cineva cum o pot obtine?adresa mea e dody_dody232001@yahoo.com

amelia
23 Feb 2010

Buna seara! Ma numesc Amelia si lucrez in Italia ca asistent medical cu contract de munca privat pt ca aici mi/am deschis societatea mea cu care colaborez de 2 ani cu 2 spitale pentru a presta servicii de asistent medical. Am un salariu lunar intre 2500 si 3000 de euro, pe care il pot dovedi cu ajutorul facturilor si a extrasului de cont bancar.As vrea sa stiu daca pot sa fac un imprumut in euro la o banca din Romania pentru a/mi cumpara o locuinta in Romania si daca este posibil fara sa dau un avans, eventual girez cu automobilul personal, cumparat in 2008 sau cu ajutorul unei alte persoane pe post de girant. Va multumesc si astept cat mai curand posibil un rapsuns de la dvs.

o.v.sorin
20 Apr 2010

ar trebui ca dobanda in valuta sa fie mai scazuta asa ar putea oricare cetatean sa-cumpere u imobil , ar trebui sa faceti o comparatie de dobanda cu tarile europene .

marilena mandric
7 May 2010

buna ziua,ma numesc marilena lucrez in italia si as vrea sa stiu cum pot sa fac un imprumut de 5ooo de euro .am un salar nu prea mare,cu contract de munca am numai 344 euro,dar castig mai mult la negru.e vreo posibilitate?multumesc

george
12 Jul 2010

as vrea sa stiu cum arata o scrisoare de recomandare. multumesc

andrei iuliana
29 Nov 2010

ce sanse am sa fac un imprumut in romania cu un salariu in italia de 600 euro?valoarea creditului as dori sa fie de 10000euro.

mihai32
14 Dec 2010

Suntem un cuplu de tineri din Canada care a incercat sa obtina un credit \\\"Prima casa\\\", in calitate de cetateni romani cu domiciliul in strainatate (si cu doua cetatenii, romana si canadiana). Am inceput sa ne informam despre toate aspectele procedurale in aprilie 2010, am decis sa facem asta prin BCR, de unde ni s-a spus (dupa ce le-am prezentat situatia noastra la zi) ca vom obtine creditul (in valoare de 57.000 euro) fara probleme. Dupa ce am adunat toate actele care ni s-au cerut, le-am trimis bancii scanate si ne-au spus ca sunt ok. Atunci am trecut la pasul urmator: le-am legalizat la notariat aici, in Canada, le-am dus la Ministerul Afacerilor Externe Canadian de la Ottawa, unde au fost supra-legalizate, ducandu-le mai apoi si la Consulatul Romaniei de la Montreal, unde au fost supra-supralegalizate (la pretul de 87 dolari pagina pentru o amarata de parafa, in conditiile in care canadienii ni le-au legalizat gratis la Ottawa!). Am trimis mai apoi actele fulger in Romania, prion DHL, pentru ca celebra \\\"adeverinta de salariu\\\" sa nu expire (fiind valabila doar 30 de zile). Odata ajunse actele si depuse la BCR de persoana imputernicita de noi in acest sens prin procura emisa de Consulatul Romaniei de la Montreal, au inceput problemele. Mai intai ni s-a cerut sa ne inchidem cardurile de credit deschise aici, in Canada (care erau deschise, dar nefolosite, aparand totusi pe raportul de credit). Am facut si asta. Ne-au cerut scrisori de confirmare de la institutiile emitente ale respectivelor carduri, le-am obtinut si le-am trimis fulger acasa. Ne-au venit apoi cu motivatia ca procura nu e buna, desi inainte ni se spusese ca trebuie sa mentionam clar in ea fiecare operatiune bancara pe care imputernicitul are dreptul sa o faca in numele nostru (ceea ce facusem). Le-am spus ca o sa o refacem si o sa le-o trimitem fulger inapoi. Ne-au venit cu altceva: sa refacem adeverinta de salariu, pe care vezi Doamne, trebuia sa apara mentionata clar moneda in care ni se facea plata aici (desi era de la sine inteles ca traind in Canada suntem platiti in dolari canadieni - si desi ei vazusera adeverinta inainte, scanata si nu au avut nicio obiectie). Am spus ca o s-o facem si pe asta si am modificat-o, trimitandu-le-o din nou. Dupa aceea ni s-a invocat motivul ca adeverinta nu e buna, pentru ca \\\"nu arata exact ca cea din Romania\\\" (desi initial acceptasera o forma diferita de cea din Romania, tocmai pentru ca le explicasem ca aici nu exista asemenea \\\"adeverinte\\\" si in plus modelul romanesc continea anumite rubrici care aici nu aveau aplicabilitate). Nici n-am mai apucat sa facem schimbarile cerute, pentru ca in final au venit cu un alt motiv si anume pretentia ca angajatorii de aici sa mentioneze pe adeverinta ca sunt de acord sa ne verse salariile direct in conturi deschise de noi in Romania, la BCR (desi noi traim aici, platim impozite aici si asemenea lucru ar fi contrar legislatiei canadiene, niciun angajator canadian nefiind de acord sa semneze asemenea aberatii si ilegalitati). In fata acestei ultime cereri, imposibil de satisfacut, am decis sa ne dam batuti, realizand ca bancile romanesti nu au de fapt metodologia necesara (si implicit diferita de cea aplicabila cetatenilor romani din Romania) pentru a se ocupa serios de cererile romanilor din strainatate. Dincolo de asta, totul e o bataie de joc, initial ti se spune ca vei primi creditul, mai apoi esti tracasat luni de zile cu tot felul de pretentii care de care mai aberante, iar la final ti se spune scurt ca \\\"nu esti eligibil\\\". Culmea este ca multi dintre cei de acasa primesc asemenea credite desi au joburi platite prost, ca vai de ele, asupra carora planeaza permanent spectrul somajului, dar obtin usor celebra \\\"adeverinta- tip\\\" (dupa model comunist) pe care o pretind bancile romanesti. Mentionam de asemenea ca toate etapele evocate mai sus ne-au luat mai bine de 7 luni, din aprilie pana-n decembrie 2010. Si totul de pomana! In concluzie: NU RECOMANDAM NICIUNUI ROMAN SERIOS TRAITOR IN AFARA HOTARELOR ROMANIEI SA SE ANGRENEZE IN ASEMENEA DEMERS, indiferent de ce banca ar fi vorba, pentru ca va cheltui o groaza de bani, va face o groaza de drumuri, isi va consuma o groaza de nervi si in final REZULTATUL VA FI NUL pe toata linia. Tot ce va obtine va fi ca dosarul sau de credit atat de \\\"muncit\\\" sa se odihneasca pe fundul de sertar al unei banci romanesti, satisfacute ca in aparenta a dat curs cererii clientului sau, cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

ANDREEA
9 Jan 2011

Pentru un cetatean roman cu domiciliul in stainatate si un contract de munca legal care doreste sa isi faca un credit pt o casa in Romania este imposibil,din cauza dobazilor exagerate.

Liana
20 Mar 2011

birocrati imposibili; no comment...

peca valerica
15 May 2011

locuiesc an spaña de 7 ani am un contract pe perioada nedeterminata si as dori un amprumut de 10.000 euro pentru a deschide o mica afacere am un venit de 920 euro lunar.Asi dori sa stiu daca este posibil sa obtin acest amprumut si daca se poate ce acte ami trebuiesc.Va multumesc

FLORIN
18 May 2011

MESAJ PT MIJHAI 32 TIPUL DIN CANADA DAR SI PT CEILALTI ROMANI DORNICI.MIHAI AI PERFECTA DREPTATE SI EU AM PATIT APROAPE LA FEL DOAR CA AM RENUNTAT MAI DEVREME LA INTOCMIREA DOSARULUI, E O LUPTA CONTRA MORILOR DE VANT,SI VA SPUN SI MOTIVUL........IN ^SPEACH^ UL TAU AI INVINOVATIT BANCILE DIN ROMANIA, AI DREPTATE DAR NU 100Þ FAPT DOSARUL TAU NU A AJUNS UNDE TREBUIE ,MAI EXACT LA UN SUPERVISOR SAU CEL CARE TREBUIE SA TI DEA ACCEPTUL ,,A AUNS LA UNUL DIN MILIOANELE D INVIDIOSI ROMANI CARE NU SUPORTA CA NOI ROMANII DIN STRAINATATE NE AM PUTEA PERMITE ASA CEVA ,DOSARUL MEU A AJUNS PE ASTFEL DE MAINI PLUS MAI POT DA EXEMPLE DESPRE INTOCMIT ACTE PT COPILASII MEI ACTE DESPRE CARE AM AJUNS SA PLEC INROMANIA PT CA APROAPE ZILNIC CEREAU CATE O FOAIE, OAMENI CARE NU AU NICI CEA MAI MICA IDEE SI AM AJUNS SA RASPUND LA INTREBARI FARA NICI UN SENS UNEI DOAMNE DE LA GHISEU,CARE TREBUIE DOAR SA RECEPTUIONEZE UN SIMPLU DOSAR SI SA L TRIMITA SUPERIORILOR,INVIDIA PRINTRE ALTELE A CASTIGAT INCA ODATA .ASA CA AM RENUNTAT SI LA CEREREA CREDITULUI SI LA CEREREA ALOCATIILOR SI INCA CATEVA ,NU RECOMAND LA NIMENI

daniela
12 Jun 2011

oameni buni ce sa ne ma-i plangem stim foarte bine cum ie tara noastra si ie dureros pentru ca noi cei plecati afara am ajuns sa nu ma-i avem nici au drept an tara noastra dar nu gandesta nimeni ca noi trimitem foarte multi bani an acea tara pacat eu sant plecata de 11 ani an spania si sincera sa fiu cam an 2 ani as dori sa ma antorc pt ca an tot acest timp nu am putut sa revad tara mea si ami este dor dar cu ce as putea sa ancep acolo mie frica curaj romani

Marian Tivadar
22 Jun 2011

Buna, Am avut si eu aceleai probleme. Desi lucrez cu acte in regula la aceeasi firma de mai bine de 5 ani si aveam si venituri bune majoritatea bancilor la care am apelat nu au vrut sa ma ajute. De exemplu la BCR si la BRD nu stiau cum sa ma scoata mai repede afara din sucursala. Am rezolvat treaba la o firma \"Verida\" nu stiam nimic de ea insa mi-a recomandat-o fratele meu care avea deja credit acolo. Eu unu sunt super multumit de cum au lucrat si de conditii... daca va ajuta cu ceva, va las nr de tel a persoanei cu care am vorbit atunci 0733680723

TzeapA
4 Jan 2012

DA! c-am astai shi cu creditile pt romanii care for sa faca ceva in tara lor, la maturitate ma gandeam sa fac shi eu un pas, sa-mi incep o casa in rom.dar imi dau seama ca-i cea mai mare tampenie . mai degraba ma ajuta statul BELGIAN decat birocratii din romania!!!

TzeapA
4 Jan 2012

Eu am impreuna cu sotia mea un venit de 4mii E/luna ce sanse am sa-mi acorde banca 50miiE pt o casa noua!!astept e-mail!! dac ma baga vre-o banca in seama!!!

Stefan Croitoru
7 Feb 2012

Exista posibilitatea reala sa puteti obtine un imprumut. Daca o sa imi puteti oferi adresa dumneavoastra de maill, voi putea sa va ofer mai multe informatii. sau contactati-ma la stefan.croitoru@verida.ro

crina
27 Mar 2012

buna ziua am dori si noi sa facem un credit in romania de 30 de mi de euru locuim in spania de 10 ani si am dori sa cumparam un apartament, nu stiu daca se poate obtine un credit dar sa nu da-i ce 25%la suta din valoarea creditului astept raspuns

Stefan Croitoru
28 Mar 2012

Buna ziua, Din cate stiu eu, nu exista nici o banca care sa finanteze 100% din valoarea imobilului. Cel mult, ati putea sa obtineti o astfel de finantare in conditiile in care aduceti in garantie un alt imobil mai mic ( al dumenvoastra sau eventual al parintilor dumneavoastra) pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ma contactati la 0733680723 sau la stefan.croitoru@verida.ro

costache ionut
2 Apr 2012

Buna ziua lucrez in spania de 6 ani si as dori sa fac un imprumut de 13 000 euro pentru a deschide o afacere mica in romania .Am un venit pe cartea de munca de 1200 euro si contrat fix . Vreau sa stiu cum pot avea acces la acest credit si ce documente sunt necesare .VA MULTUMESC MULT

Stefan Croitoru
6 Apr 2012

Buna ziua domnule Costache Ionut, in legatura cu solicitarea dumneavoastra, o sa am rugamintea sa imi lasati un nr de tel de contact pentru a vedea daca putem gasi o solutie la nevoie dumneavoastra de finantare. Multumesc!

andreea
15 May 2012

buna ziua.suntem in italia. sotul meu are un contract de munca care este reinnoit la fiecare an.deja il are reinnoit a doua oara.salariul e de 1800 de euro.avem 26 de ani .ne-ar interesa un imprumut de 60000 de euro pt o locuinta prin prima casa.posibilitate de avans doar 5%.am avea vreo sansa sau ne lovim de birocratie ca in rominia?

Stefan Croitoru
29 May 2012

Buna ziua doamna Andreea, Din pacate, din cate stiu eu, sistemul prima casa accepta extrem de greu sau aproape deloc veniturile venite din strainatate. In cazul in care aveti posibilitatea sa obtineti un avans mai mare ( 25%) va pot eventual ajuta cu un imprumut ipotecar obisnuit. Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta la 0733680723.

mihaela
31 Aug 2012

buna ziua tuturor cu domnul stefan croitoru as dori sa vorbesc eu as dorii un credit ipotecar de 20000-30000euro lucrez in spania am un salar de 1020 euro doar ca eu nu stiu dumneavoastra din ce oras sunteti eu locuiesc in apropiere de cluj dar momentan lucrez in spania de opt anii ce dobanzii avetii? eu am ceva banii si as mai avea nevoie multumesc

Ioana..
5 Mar 2013

Buna seara! Am si eu o intrebare mama mea lucreaza in italia de sase ani dar de trei ani sta la o familie unde are contract de munca pe perioada nedeterminata si un salariu de vreo 850€ ar vrea sasi ia o casa prun programul prima casa din romania dar nu stie daca se incadreaza astept un raspuns de la dvs multumesc mult! O seara buna!

Gabi28
5 Mar 2013

Am si eu o intrebare daca am salariu de 850 de euro in italia pot obtine un credit in romania pt a lua un apartament?mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata! Astept raspuns multumesc!!!

gabriel
17 Mar 2016

buna ziua , sunt un cetatean roman,cu domiciliul in germania, muncesc aici legal,cu contract indeterminat, daca se poate o intrebare...ce sanse sant de un credit in romania,pentru cumpararea unui imobil?

Ciublea Ionut Alin
19 Jan 2017

Buna seara ma numesc Ionut am 28 de ani lucrez in Spania de 9 ani...in abator...legal dar nu am un contract fix sau indefinit sunt autonom daca stiti ce inseamna..as vrea sa imi iau o casa la 40000 d euro cu ce ma puteti ajuta?

Posteaza un comentariu