Contracte de leasing in crestere cu 60% la Raiffeisen Leasing

Raiffeisen Leasing IFN SA a finantat 5.000 de contracte in valoare de 261 milioane de euro in 2007, in crestere cu 60% fata de anul anterior, se arata int-un comunicat al companiei.

In volumul total al finantarilor in 2007, echipamentele reprezinta 17%, vehiculele 74%, iar leasingul imobiliar 9%.

Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 306 milioane euro si 14.000 de contracte in derulare. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar, proiecte complexe si achizitii publice.

Clientii companiei sunt in principal persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalitati. Compania este prezenta in 16 orase mari din Romania.

*****

Infiintata in iulie 2002, Raiffeisen Leasing IFN SA este detinuta in cote egale de Raiffeisen Leasing International GmbH si Raiffeisen Bank S.A. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) incepand cu anul 2004.

Raiffeisen Leasing International GmbH cu sediul central in Viena, este o companie holding de unitati de leasing in Europa Centrala si de Est. Este detinuta in proportie de 75% de Raiffeisen International si 25% de catre Raiffeisen Leasing GmbH, Viena.

Reteaua Raiffeisen CEE Leasing acopera in prezent 16 tari, dupa ce subsidiara de leasing din Republica Moldova a devenit operationala in Europa Centrala si de Est, in Decembrie 2007. In general, majoritatea unitatilor functioneaza ca societati de leasing universale oferind toata gama de servicii de finantare in leasing pentru vehicule, echipamente si real estate.

Toate companiile de leasing din grup se comporta independent fata de furnizori prin oferirea de solutii de finantare personalizate, de solutii create special pentru nevoile fiecarui client si solutii de finantare standard. La 30 iunie 2007 compania avea mai mult de 1.300 de salariati. Volumul finantarilor s-a dezvoltat riguros, crescand cu mai mult de 49%, pana la 1,26 mld. euro, comparativ cu 30 iunie 2006.

Cresterea volumului finantarilor de leasing a fost reprezentata cu precadere de Echipamente (+ 50%) si Real Estate (+ 39%).
Bilantul total al Raffeisen-Leasing International a crescut cu 44%, respectiv la 3,70 mld. euro, conform cifrelor de la 30 iunie 2007.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu