Contactless a fost nominalizat de Oxford Dictionary pentru castigarea titlului de cuvantul anului. Tu stii ce inseamna?

Contactless a fost nominalizat de Oxford Dictionary pentru castigarea titlului de cuvantul anului, concurs castigat de cuvantul vape, care inseamna sa fumezi tigari electronice (e-cigarettes). Cum usor se poate deduce, vape vine de la vapour sau vaporize, insemnand inhalarea si expirarea vaporilor (se pare ca nu fum) produsi de tigarile electronice. Deci daca nu e fum, nu poti spune ca fumezi, ci vaporizezi (in engleza) adica aburesti (probabil) in romana.

Pe lista scurta pentru alegerea cuvantului anului s-a aflat deci si contactless, a carui definitie este urmatoarea: ce are legatura sau implica tehnologii care permit unui card inteligent sau unui telefon mobil sa se contacteze wireless cu un cititor electronic, pentru realizarea unei plati.

Contactless patrunde tot mai rapid si in Romania, in special prin intermediul bancilor, iar ultima institutie de credit care-si aduce contributia la propularizarea cuvantului si implicit la promovarea si raspandirea platilor eletronice, este CEC Bank.

Importanta tehnologiei contactless

Sa vedem acum care este importanta cuvantului si a tehnologiei contactess. In primul rand, este vorba de plati electronice cu cardul, online si telefonul mobil, asadar fara numerar, ceea ce inseamna plati fiscalizate, legale, care contribuie la reducerea economiei subterane, la cresterea incasarilor la buget, la sustinerea concurentei loiale intre comercianti si implicit la stimularea economiei.

Nu in ultimul rand, cardul contactless contribuie la confortul consumatorilor, intrucat acestia pot plati rapid, fara introducerea codului PIN (in cazul cumparaturilor cu valori mai mici de 100 de lei), fiind necesara doar apropierea cardului de POS-ul contactless din magazine, benzinarii, restaurante sau alti comercianti.

Si sa nu uitam de avantajul foarte mare al banilor pastrati pe card si nu in buzunar: siguranta. Banii de pe un card nu ti-i poate fura nimeni, iar daca pierzi cardul, acesta nu poate fi folosit de catre altcineva fara codul PIN.

Tehnologia contactless permite si efectuarea de plati cu telefoanele mobile smartphone tip NFC, asadar confortul, varietatea, utilitatea si siguranta platilor sunt dezvoltate si mai mult.

Acestea sunt motivele pentru care CEC Bank a anuntat ca introduce tehnologia contactless pe toate cardurile MasterCard nou emise.

Incepand din luna septembrie a.c., toate cardurile MasterCard nou emise de CEC Bank vor avea incorporata tehnologia contactless, care permite realizarea de tranzactii rapide si sigure prin simpla apropiere a cardului de terminalul de plata, fara a mai fi introdus in terminal, a anuntat banca intr-un comunicat.

"Tehnologia MasterCard PayPass este solutia de plata de ultima generatie, fiind una dintre cele mai sigure si rapide modalitati de plata cu cardul. Pentru tranzactii cu valoare mai mica de 100 lei, in general, nu se va mai solicita introducerea codului PIN", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Tehnologia PayPass va permite efectuarea de plati la orice comerciant din tara sau strainatate unde este afisata sigla PayPass sau simbolul contactless, asigurand posesorilor de carduri economie de timp si confort in utilizare.

"Odata cu introducerea tehnologiei PayPass, am repozitionat si cardul MasterCard Gold in categoria superioara MasterCard World, care va avea atasate o serie de beneficii suplimentare precum acces gratuit in saloanele MasterCard Business Lounge din Aeroportul International Henri Coanda si din Aeroportul International Viena (Sky Lounge sau Jet Lounge), asigurari de calatorie pe parcurs extern, reduceri", a declarat domnul Andrei Liviu Stamatian, Prim-Vicepresedintele CEC Bank.

“Pe piata din Romania, punem un mare accent pe inovatie, atat in materie de tehnologie, cat si in materie de beneficii personalizate pentru produsele noastre de plata. Prin repozitionarea cardului Gold si migrarea noilor carduri MasterCard pe platforma contactless, impreuna cu CEC Bank, atingem ambele aspecte. Sper ca, in urma acestor initiative, clientii CEC Bank sa valorifice cat mai mult functiile si avantajele specifice oferite de produsele de plata MasterCard", a declarat domnul Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania, MasterCard.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu