Confuzie generalizata privind pensiile private

Un studiu de piata printre companii realizat la cererea ING releva faptul ca toate „stiu ceva” dar sunt foarte putini cei care sunt cu adevarat informati, existand o confuzie generalizata cu asigurarile de viata care au componenta investitionala, precum si o confuzie intre pensiile facultative si cele private.

Nevoia de informare este cea mai importanta problema semnalizata de companiile romanesti cu privire la introducerea sistemului de pensii private arata, cu putin timp inainte de lansarea campaniei de colectare a contributiilor pentru pensiile facultative, un nou studiu Lighthouse elaborat la cererea ING Asigurari de Viata, se arata intr-un comunicat de presa al companiei de asigurari.

Angajatorii considera ca este de un real ajutor sa primeasca cat mai multe informatii explicite din partea fiecarui fond de administrare.

„Companiile trebuie sa aiba acces usor la consiliere si informatii, indiferent de sursa - sector privat sau stat - ceea ce le va permite sa beneficieze de ofertele de pe piata. Campaniile de informare particularizate trebuie sa fie initiate cat mai curand posibil, pentru ca acum este un moment foarte important, angajatii putand sa decida singuri de ce venituri vor dispune in perioada pensionarii”, declara Bram Boon, CEO ING Asigurari de Viata.

Conform studiului Lighthouse, toate companiile „stiu ceva” dar sunt foarte putini cei care sunt cu adevarat informati, existand o confuzie generalizata cu asigurarile de viata care au componenta investitionala, precum si o confuzie intre pensiile facultative si cele private. Cu cat o companie este mai mare cu atat este mai ridicat gradul de informare.

Incepand din luna mai, angajatii si companiile pot contribui la fonduri de pensii de pensii facultative, in completarea pensiei de stat. Pentru incurajarea contributiilor, legea prevede o deductibilitate a 200 de EUR pe an de angajat si de 200 de EUR pe an pentru fiecare contributie a unei companii in beneficiul unui angajat.

Atitudinea fata de pensiile private este in general pozitiva, noul sistem reprezentand un element de progres, „de civilizatie”, care poate corecta inechitatile sistemului actual. Angajatorii se asteapta, ca indiferent de dimensiunea companiei, pensiile facultative sa reprezinte o motivatie aditionala pentru angajati, parte din pachetul de beneficii al unei firme.

Citeste tot articolul
Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu