Contract pentru furnizarea de gaze in Austria pana in 2027

Companiile austriece OMV, EconGas si Centrex si Gazexport, detinuta de compania ruseasca Gazprom, au semnat contracte pentru extinderea contractelor pentru furnizarea de gaze pana in 2027, contractele initiale ar fi urmat sa expire in 2015, potrivit unui comunicat OMV.


indicatorii lunii august
"Prin aceste contracte am facut un nou pas important in directia asigurarii resurselor de gaz ale Austriei pe termen lung. Aceste contracte sunt de mare importanta pentru rezervele de gaz ale Austriei, extinderea lor pe termen lung fiind in continuare un punct de referinta in cooperarea de aproape 40 de ani dintre OMV si Gazexport", a declarat directorul general executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.
Volumul total al contractelor insumeaza aproape sapte miliarde metri cubi pe an, asigurand o cantitate totala de gaz de aproximativ 150 miliarde metri cubi pentru Austria. In anul 1968, OMV a fost prima companie vest-europeana care a semnat un contract pentru livrarea de gaze din fostul URSS.

In anii urmatori, livrarile si contractele au fost extinse in mod succesiv, iar pana la 1 septembrie 2006 volumul total al gazului importat totaliza aproximativ 150 bcm. Contractele cu Gazexport constituie coloana vertebrala a rezervelor de gaz ale Austriei.
Austria detine, de asemenea, o pozitie centrala in ceea ce priveste transportul gazului rusesc catre Ungaria, Slovenia, Croatia, Italia, Germania si Franta. In momentul de fata, OMV Gas GmbH transporta anual aproximativ 45 miliarde metri cubi prin reteaua sa de conducte. Aceasta cantitate echivaleaza cu aproximativ o treime din exporturile Rusiei catre Europa de Vest. Pana la 1 septembrie 2006, cantitatile totale transportate contractual au insumat aproximativ 600 miliarde metri cubi.

Pentru a accelera internationalizarea activitatilor cu gaz ale OMV, in 2002 acest domeniu de activitate a fost restructurat intr-o maniera mai moderna si mai eficienta, corespunzand in totalitate legilor europene si austriece. La inceputul anului 2006, a fost infiintata compania OMV Gas International, avand in portofoliu toate activitatile OMV in sectorul gazelor.
Acestea includ domeniile de logistica si depozitare prin subsidiara OMV Gas GmbH (100 la suta), Central European Gashub si proiectele sale internationale de logistica (Nabucco, Adria LNG) si comertul cu gaze, prin subsidiara detinuta in proportie de 50 la suta, EconGas GmbH si activitatile Petrom in sectorul gazelor.
Pentru a-si intari aceasta noua structura, EconGas GmbH va intra intr-o relatie contractuala directa cu Gazexport, inlocuindu-si in consecinta partenerul contractual anterior, OMV Gas International GmbH. Intrucat OMV Aktiengesellschaft indeplineste obligatiile Gazexport catre EconGas in cadrul contractului bilateral, OMV isi va spori importanta in structura EconGas, determinand in consecinta o consolidare totala a EconGas incepand cu semestrul 4 din 2006.

Ca rezultat al semnarii unui contract de aprovizionare directa intre GWH Gas und Warenhandelsgesellschaft m.b.H (o fuziune intre OMV, Gazexport si Centrex) si Gazexport, GWH Gas und Warenhandelsgesellschaft va contribui, de asemenea, in mod substantial la securizarea furnizarii de gaz. In concordanta cu exigentele liberalizarii pietei, GWH va alimenta cu gaz rusesc 20 la suta din piata austriaca - companiile de gaz din Carinthia, Salzburg si Styria.


NewsChannel.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu