Clientii ING Bank pot efectua operatiuni bancare gratuit prin internet banking

Comisioanele percepute de ING Bank pentru operatiunile efectuate de clientii sai prin serviciul de internet banking (Home’Bank) sunt zero, potrivit informatiilor puse la dispozitie de oficialii bancii pentru GhiseulBancar.ro.

Gama de operatiuni ce pot fi efectuate gratuit sunt:
- verificarea balantelor conturilor curente sau liniilor de credit
-efectuarea de plati si transferuri in lei catre conturile deschise la ING Bank
-administrarea propriei linii de credit
-efectuarea de schimburi valutare intre propriile conturi
-verificarea tranzactiilor efectuate in ultimele sase luni
-tiparirea extrasului de cont aferent ultimelor doua luni
-vizualizarea situatiei tranzactiilor efectuate (ordonate), dar neprocesate inca de catre banca
-modificarea datelor personale din baza de date ING
-activarea serviciului direct debit pentru platile de utilitati la furnizorii care au semnat acest contract cu ING

Transferurile catre alte banci se taxeaza, dar cu 50% mai putin decat la ghiseu

Singura operatiuni taxabile sunt platile si transferurile in lei catre alte banci din Romania, pentru care se plateste 2 lei plus comisionul BNR. Potrivit informatiilor de pe site-ul ING, comisionul de compensare perceput de BNR este de 0,61 lei pentru plati de pana in 50.000 lei, si de 8,03 lei daca tranzactia depaseste valoarea de 50.000 lei.

Reprezentantii ING ne-au precizat ca taxele pentru transferurile in lei catre alte banci sunt mai mici cu 50% decat cele percepute la ghiseu.

Cum devin utilizator de Home’Bank si cat platesc pentru a folosi acest serviciu?

Orice client ING poate deveni utilizator de Home’Bank , documentele necesare fiind actele de identitate si cardul ING.
Clientul va trebui sa plateasca o taxa de activare de 12 lei si o taxa de intretinere lunara de 3 lei, care se extrage din cont in fiecare luna.
Un alt cost este taxa de reactivare de 50 de lei, care se retrage din cont in momentul activarii.

Prin ce se diferentiaza Home’Bank fata de alte servicii de internet banking?

Home’Bank ofera utilizatorilor sai serviciile My Payments si MultiTransfer.
My Payments presupune posibilitatea salvarii sub denumiri la alegere a platilor efectuate frecvent in vederea utilizarii ulterioare.
MultiTransfer implica ordonarea simultana a mai multor transferuri efectuate prin Home’Bank.
Potrivit reprezentantilor ING, alte operatiuni specifice Home’Bank sunt vizualizarea tranzactiilor efectuate (ordonate), dar neprocesate inca de banca, accesul la situatia financiara din ultimele doua luni, posibilitatea de a modifica datele personale din banca de date fara a se deplasa la un ING Office.

In prezent, serviciul de internet banking al ING Bank este utilizat de aproximativ 67.000 de persoane, operatiunile cele mai des realizate fiind transferurile in lei.

Banca va implementa optiuni noi

Reprezentantii ING spun ca gama de operatiuni on-line se va extinde prin implementarea de optiuni noi, cum ar fi achizitinarea de produse din portofoliul ING Bank via internet, efectuarea de plati si transferuri in valuta si realizarea de plati programate.



Iulia GROSU

Alte stiri

2 comentarii

Dee
30 May 2008

Titlul te cam duce in eroare, NU E tocmai GRATUIT, exista 3 TAXE....Va recomad serviciul Alpha Click de la Alpha Bank, de ce nu scrieti mai bine despre el, chiar ca e gratuit, gama de operatiuni gratuite se regaseste in cele prezentate mai sus plus ca....NU EXISTA NICI UN FEL DE TAXA, nici de activare nici de administrare, comisioanele pt.ordine de plata catre alte banci sunt cu 35% mai mici ca la ghiseu.

dan loha
25 Oct 2012

am avut si eu surpriza in seara asta sa imi consult extrasele si aveam o gramada de comisioane de 2,51 la fiecare transfer. Cand am semnat acu nu stiu cati ani cu ei plateam 3 lei pe luna si atat. Acum platesc 3 lei pe luna 2,51 pe tranzactie..daca stiam nu mai reveneam la ei. La banca de unde am venit (RBS)plateam 2,51 pe tranzactie si atat. Culmea e ca am plecat de la ei inainte sa vad asta. Ma rog, motivele plecarii au fost ca nu mai erau cu cmision 0 extragerile de numerar de la orice banca, cum au oferit ani buni pana acum. Bancile astea parca au innebunit. Au inceput sa incarce cardurile de comisioane. Imi inchid toate cardurile si mai raman cu unul si gata. Fire-ar mama lor. Ne-au iterzis sa mai luam salariul in cash ca sa ne jupoaie de bani pentru niste servicii pe care oricum nu le-a solicitat nimeni. Ce bine era cu banutul in buzunar pe vremuri. Si nu aveai nevoie de serviciile lor pe care ti le baga pe gat si comisioneaza orice. As dori sa il intreb pe autorul articolului ce intelege el prin serviciu gratuit daca platesc 3lei 2,51 per tranzactie????

Posteaza un comentariu