Citigroup a aranjat un imprumut sindicalizat de 45 milioane EUR pentru Luxten

Citigroup a fost unicul aranjor mandatat al acestei sindicalizari. Membrii consortiului de finantare sunt: HVB-Þiriac Bank, Raiffeisen Bank Romania, BRD Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank Romania si Piraeus Bank.

“Aceasta tranzactie a fost extrem de importanta pentru Luxten, avand in vedere faptul ca este prima data cand compania noastra a lansat un imprumut sindicalizat. Suprasubscrierea semnificativa ne-a dovedit ca exista un potential important pentru oportunitati de dezvoltare considerabil mai vaste decat cele identificate initial”, declara Claudiu Nicolae Radulescu, CEO Luxten.

“Multumim bancilor participante pentru increderea acordata si, in special, Citigroup, care nu este doar o banca de finantare, ci si un partener loial, pe care ne putem baza in orice situatie. Credem ca aceasta experienta este pentru Luxten inceputul unei noi strategii", adauga Claudiu Nicolae Radulescu.

“Un reper, din toate punctele de vedere, aceasta sindicalizare confirma o data in plus increderea investitorilor internationali si locali in evolutia pietei romanesti. Tranzactia a fost lansata pentru 35 milioane euro, insa subscrierile au depasit semnificativ suma initiala, Luxten contractaad in final 45 milioane euro”, declara Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer. „Suntem mandri ca Citigroup a sprijinit prima iesire a Luxten pe pietele internationale. Credem in strategia ambitioasa si in potentialul de dezvoltare care definesc Luxten si suntem convinsi ca aceasta sindicalizare deschide un lung sir al altor asemenea tranzactii de succes”, adauga Shahmir Khaliq.

Facilitatea va fi utilizata pentru investitiile in Sucursala AEM Timisoara, pentru investitiile orientate catre serviciile de iluminat public si activitatile conexe. Imprumutul va sustine si activitatea de producere a energiei electrice, in special in microhidrocentrale. Luxten este interesata de participarea la executia proiectului pentru realizarea retelei metropolitane de fibra optica in Municipiul Bucuresti – NETCITY.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu