CEC-ul lanseaza un card de credit cu o dobanda de 17,5%

CEC-ul a anuntat ca ofera persoanelor fizice cardul de credit MasterCard, cu o dobanda anuala efectiva (DAE) 17,5% pe an, cea mai mica din piata. De exemplu, pentru o suma de 5.000 lei, DAE este de 21,3%, fata de alte oferte, la care dobanda anuala efectiva variaza intre 23% si 35%, precizeaza banca, intr-un comunicat de presa.

Suma maxima care poate fi solicitata pe cardul de credit CEC MasterCard este de pana la trei salarii nete, urmand ca din 3.09.2007 plafonul sa urce la noua salarii nete, dar nu mai mult de 40.000 lei, in functie de bonitatea financiara a fiecarui client.

Cardul de credit CEC MasterCard se emite intr-o perioada scurta (sapte zile lucratoare) si are o perioada de gratie la plata dobanzii, pentru tranzactiile la comercianti, de pana la 59 zile calendaristice de la data tranzactiei (pentru retragerile de numerar, dobanda se calculeaza din data tranzactiei). De asemenea, cardul ofera posesorilor sai facilitatea de inrolare gratuita in serviciul 3D Secure, serviciu extrem de util pentru tranzactionare securizata pe Internet.

Contul de card permite si depunerea de disponibilitati proprii, chiar si dupa achitarea integrala a datoriei catre banca. Acest aspect este important pentru clienti, mai ales pentru cei care calatoresc in strainatate (ex.: un client are un plafon de credit de 3.000 lei si nu a utilizat nimic, dar si-a estimat ca va cheltui in concediu 4.000 lei. El poate depune in contul de credit card 1.000 lei din surse proprii si va putea utiliza intreaga suma de 4.000 lei, fara a trebui sa solicite un alt card, eventual de debit, sau sa ia 1.000 lei numerar cu el). Alimentarea contului de card, ca si rambursarea lunara, pot fi efectuate cash la orice unitate CEC sau prin virament din alte banci.

Din ratiuni de securitate, accesul la numerar este limitat la maxim 3.500 lei/zi in tara si echivalentul in lei a maxim 1.500 euro in strainatate, dar clientul poate depune o cerere individuala la banca prin care sa solicite majorarea sau diminuarea sumei maxime zilnice ce poate fi retrasa in numerar, in functie de necesitatile sale. Contul de card permite atasarea a pana la patru carduri suplimentare, iar clientul poate decide pentru fiecare utilizator in parte ce suma poate accesa lunar din plafonul de credit al contului. Cardul CEC are utilizare nationala si internationala, fara nici un fel de limitare teritoriala.

ATM-urile CEC ofera posibilitatea obtinerii unui miniraport tranzactii card, respectiv lista ultimelor sapte tranzactii efectuate pe card (nu extras de cont, ci strict ultimele operatiuni efectuate pe card). De asemenea, toate ATM-urile CEC ofera posibilitatea de consultare a disponibilului din cont (cati bani mai pot fi cheltuiti).

Orice persoana cu venituri lunare constante si stabile poate solicita un card de credit CEC MasterCard. Documentatia necesara este minima: cerere de emitere card, adeverinta de venit si, eventual, documente care sa certifice alte venituri certe in afara de salariu (ex: venituri din inchiriere imobile, din dividende, stimulente lunare regulate, etc.) De asemenea, la sediul bancii se completeza cateva documente standard prevazute de reglementarile in domeniu (acord consultare CRB, acord consultare Birou de credit, Declaratie de relatie speciala cu banca).
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

1 comentarii

Lucian Stoica
21 Nov 2007

Noul card de credit CEC MasterCard se poate face si in euro sau numai in lei?

Posteaza un comentariu