CEC Bank are un nou sef responsabil de lichiditatea bancii

Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive la CEC Bank

Ionuț Lianu (40 ani), în calitate de Ofițer Șef, va asigura managementul activelor și pasivelor CEC Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Ionuț Lianu va coordona activitățile de management al lichidității, precum și o parte din activitățile de trezorerie în cadrul CEC Bank.

Ionuț are aproape 20 de ani de experiență, inclusiv în funcții de conducere, în instituții de top din sistemul financiar-bancar din România, cum ar fi NN Pensii, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank.

Din 2011, Ionuț Lianu este membru CFA (Chartered Financial Analyst) – unul dintre cele mai prestigioase programe de certificare a specialiștilor în domeniul investițiilor.

„Activitățile de management al lichidităților și management al activelor și pasivelor sunt inima unei bănci. Aceste activități sunt esențiale pentru a utiliza în mod eficient și profitabil resursele care ne-au fost încredințate de clienți. Mă bucur când oameni recunoscuți în piață aleg să se alăture echipei CEC Bank”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

Ionuț Lianu a primit aprobările BNR pentru ocuparea poziției de Ofițer Șef Management Active și Pasive în luna august a acestui an.

Activele CEC Bank se ridicau la 36,1 miliarde lei la jumătatea lui 2020, în creștere cu circa 10% față de sfârșitul anului.

Sursele atrase de la clientela nebancară au depășit 30 de miliarde de lei la sfârșitul lunii iunie, din care peste 22 de miliarde de lei sunt sume atrase de la persoanele fizice. Circa 78% din sursele atrase de Bancă de la clienți sunt în moneda națională.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu