CEC Bank are cea mai mica dobanda la creditele Noua Casa, daca primesti salariul pe cardul bancii

CEC Bank este a saptea banca intrata in Programul Noua Casa, cu cea mai mica dobanda, de 4,31% (1,9% + IRCC), fata de 4,41% (2% + IRCC) la restul bancilor, valabila insa doar cu conditia incasarii salariului pe card.

Diferenta de 0,1 puncte procentuale in minus la dobanda inseama o rata lunara cu 10 lei mai mica si un cost total mai redus cu aproape 4.000 de lei, in cazul unui credit in valoare de 180.000 de lei (37.000 de euro) pe 25 de ani.

In cazul neincasarii salariului pe un card CEC Bank, dobanda este 4,41% (2% + IRCC), aceeasi practicata de restul bancilor intrate pana acum in program, valoarea maxima impusa de lege.

Niciuna dintre restul celor sase banci nu are o oferta cu dobanda mai mica, in cazul incasarii salariului pe card sau in alte conditii.

Conform informatiilor publicate de Fondul de garantare a creditelor Noua Casa (FNGCIMM), exista 13 banci partenere ale noului program, insa pana acum doar sapte dintre ele si-au anuntat disponibilitatea de a incepe acordarea de credite: CEC Bank, Banca Transilvania, BCR, BRD, ING Bank, Raiffeisen Bank si Vista Bank.

Comunicatul CEC Bank:

Creditele Noua Casa pot fi accesate începând de azi prin cele peste 1.000 de unități CEC Bank

- CEC Bank oferă creditele Noua Casă cu o marjă de dobândă de 1,90% - sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piață – celor care își încasează salariile prin CEC Bank

- Pot beneficia de credite Noua Casă și românii din străinătate, care au permis de muncă și de ședere eliberate de autoritățile din statul respectiv

București, 11.09.2020 - Creditele prin programul ”Noua Casă” pot fi accesate începând de azi și prin cele peste 1.000 de unități teritoriale ale CEC Bank- instituția de credit cu cea mai extinsă rețea din România.

Oferta Noua Casă a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care își încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp față de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci.

Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casă, în schimb există un comision de gestiune aferent garanției de stat, de 0,40% din soldul garanției FNGCIMM. Garanția acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanțării, în funcție de tipul imobilului și valoarea creditului.

Creditele Noua Casă vin cu un nivel al avansului mai redus decât creditele standard pentru locuințe: 5% pentru locuințele cu prețuri sub 70.000 de euro, față de 15% - avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casă este de 15% în cazul locuințelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

O familie în care ambii soți încasează salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/lună/pers), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro).

Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39% .

CEC Bank acordă credite Noua Casă și românilor din străinătate, care au permis de muncă și de ședere eliberate de autoritățile din statul respectiv.

În urma modificărilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casă, pot fi achiziționate locuințe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuințe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro.

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).
Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.


Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu