Ipocrizia guvernatorului Isarescu

Il informam pe guvernator ca masinile se pot cumpara si cu credit in lei, nu doar in leasing, oferta disponibila la aproape toate bancile din Romania. Leasing-ul este o metoda de finantare adecvata si avantajoasa in special pantru firme, in timp ce pentru persoanele fizice, precum guvernatorul Mugur Isarescu, alternativa este, fireste, creditul auto in lei.



Dincolo insa de reactia tipic dimboviteana a guvernatorului, care a preferat ipocrizia pentru a iesi, cumva, din incurcatura, declaratia lui Isarescu legata de leasingul sau auto si destinatia acestuia mai spune cite ceva:



1. Se adevereste proverbul ca minciuna are picioare scurte: toata lumea, in afara de guvernatorul BNR, stie ca leasingul se acorda aproape exclusiv in euro. Imaginati-va ce fata or fi facut cei de la firma de leasing cind l-au auzit pe Isarescu ca le cere un produs care nu exista. De altfel, sa nu uitam ca BNR nu pastoreste firmele de leasing, asa ca nu prea e pus la punct cu ce se intimpla in domeniu. Pacat, altfel multi romani nu ar fi luat teapa de la MTS Leasing.



2. Imprumutul e doar un moft, nu o investitie: “Cind vor introduce finantari in lei, ori il schimb, ori dau banii inapoi”, spune Isarescu. Cu alte cuvinte, Isarescu este dispus sa plateasca oricind integral valoarea limuzinei sau jeep-ului de 50.000 de euro (conform declaratiei de avere, Isarescu are suficienti bani sa cumpere nu una, ci zece masini), fara a fi prea afectat de disponibilitatile sale in banci.



3. Leasing cu valoare sentimentala. Guvernatorul a mai tinut sa adauge ca destinatia leasing-ului este cumpararea unei masini pentru fiul sau, cu ocazia majoratului. “Nu ma puteti condamna pantru o astfel de fapta buna”, pare sa fi gindit Isarescu. Mai sa-ti dea o lacrima de emotie.



Ce frumos ar fi fost ca Mugur Isarescu sa fi raspuns, simplu: “Am luat leasing auto in euro pantru ca, dupa cum stie toata lumea, este mult mai ieftin decit un credit auto in lei. Asta e realitatea. Banii sunt bani, chiar si pentru un guvernator. Acum, ca toata lumea a apelat la aceste credite in valuta, amenintind stabilitatea financiara a tarii, suntem nevoiti sa limitam aceste tipuri de credite.”



Vasile Coman


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu