CEC Bank a acordat finantari agricole de 2,5 miliarde lei in cadrul parteneriatelor cu APIA

CEC Bank a acordat finantari agricole de 2,5 miliarde lei in cadrul parteneriatelor cu APIA

CEC Bank continua demersurile de sustinere a sectorului agricol, prin semnarea parteneriatului cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA in Campania 2016 (Schema de plata unica pe suprafata - SAPS, Plata redistributiva, Plata pentru inverzire, Masuri compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole), se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

In baza conventiei, beneficiarii pot accesa pana la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA, fara a se depasi 20% din cifra de afaceri (conform ultimei situatii financiare anuale) sau din veniturile realizate si inscrise in registrul de incasari si plati. Dobanda este foarte avantajoasa, respectiv 3,51% p.a.*, iar comisionul de acordare este de doar 0,95% din valoarea creditului. Structura de garantii este una flexibila, incluzand posibilitatea obtinerii garantiei Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Finantarea se acorda fara contributie proprie din partea clientului, exclusiv in lei, pentru prevenirea riscului valutar.

“Finantarea agriculturii reprezinta o prioritate strategica pentru CEC Bank. In cadrul programelor de finantare derulate in parteneriat cu APIA au fost acordate din anul 2008 si pana in prezent peste 137.000 de finantari cu o valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

*Rata de dobanda este stabilita in functie de indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial in prima zi lucratoare a semestrului; valoarea indicelui incepand cu data de 1 iulie 2016 este de 1,06% la care se adauga o marja de 2,45%.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu