Ce Fonduri europene nerambursabile poate contracta un IMM?

In urma aderarii la Uniunea Europeana, Romania va putea beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale de 28-30 miliarde de euro din partea UE.

Intreprinderile mici si mijlocii autohtone vor putea contracta aceste fonduri nerambursabile, daca indeplinesc anumite conditii.

Obiectivul general al acestor fonduri il constituie alinierea societatilor romanesti la standardele Uniunii Europene.

Daca luam in considerare si scumpirea iminenta a creditelor, varianta fondurilor devine din ce in ce mai atractiva.

Programe de finantare

IMM-urile pot beneficia de o finantare intre 50 si 70% a valorii investitiei, in limita a 920.000 lei, prin programul de crestere a competitivitatii „Un sistem inovativ si ecoeficient de productie Domeniul de interventie D1.1 - Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor”.

Fondurile alocate acestui program insumeaza 62,6 milioane Euro, echivalent in lei, iar activitatile ce pot fi finantate prin acesta sunt:

1. Crearea unei noi unitati de productie (fabrica/sectie/instalatie)
2. Extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie;
3. Diversificarea productiei unei unitati existente, prin lansarea de noi produse sau servicii;
4. Modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie al unei unitati existente.
*Echipamentele pentru protectia mediului, reciclarea deseurilor, tratarea apelor reziduale, se finanteaza numai in legatura cu investitiile mentionate anterior.
5. Achizitionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate
6. Consultanta specifica si instruire specializata strict legata de activitatile de investitii
specificate mai sus.

Intrprinderile mici din regiunea Bucuresti/Ilfov pot beneficia de o finantare de 60% din valoarea investitiei, iar cele din restul regiunilor, de 70%. Intreprinderile mijlocii din zona Bucuresti/Ilfov pot obtine fonduri care sa acopere 50% din valoarea investitiei, in timp ce cele din restul zonelor vor beneficia de 60%.

Aceste finantari se acorda pana la epuizarea bugetului stabilit.

Pana la 12 decembrie 2008, in limita fondurilor disponibile, IMM-urile pot solicita, prin programul „Sprijin pentru sisteme TIC integrate si alte aplicatii electronice pentru afaceri” finantari de la minimum 35.000 RON pana la 1.000.000 de RON.

Activitatile eligibile pentru aceste fonduri sunt:
1. Achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanta si training specializat necesare pentru:
- Implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Intreprinderii);
- Implementarea sau extinderea de sisteme pentru relatii cu clientii (CRM – Customer Relationship Management);
- Implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, pentru imbunatatirea managementului ciclului de viata al produselor;
- Implementarea sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (business intelligence systems) si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerii.

Pana la aceeasi data, IMM-urile pot aplica pentru finantari intre 35.000 RON si 1.640.000 RON, in limita bugetului disponibil pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri.

Puteti accesa aceste fonduri daca doriti achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC si alte mijloace fixe necesare, servicii de consultanta si training specializat pentru:
- Implementarea de sisteme informatice de comert electronic;
- Implementarea de sisteme informatice pentru licitatii electronice;
- Implementarea de sisteme informatice pentru tranzactii electronice securizate;
- Implementarea de sisteme informatice de e-payment (plati electronice);
- Implementarea de sisteme de e-learning (invatamant la distanta) pentru IMM-uri;
- Implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei.

In cadrul Programului pentru dezvoltarea rurala, sunt alocate fonduri de peste 300 de milioane de euro, nerambursabile, ce vor fi investite pentru dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.

Practic, aceste fonduri se vor aloca activitatilor non-agricole, sub forma de sprijin pentru formarea si dezvoltarea micro-intreprinderilor.

Solicitantii pot fi micro-intreprinderi si personae fizice neinregistrate ca agenti economici.

Tot pentru zonele rurale, insa pentru turism, se pot accesa fonduri de pana la 200.000 de euro nerambursabile.

La fel ca si in cazul fondurilor pentru dezvoltarea micro-intreprinderilor, solicitantii pot fi atat micro-intreprinderi cat si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici.
De asemenea, se mai pot accesa astfel de fonduri pentru agricultura, pentru pescuit, sau pentru cresterea competitivitatii produselor alimentare.




Anamaria Iacomi

Alte stiri

72 comentarii

delia
23 Oct 2008

peste tot apare sintagma \\\'fonduri ue\\\" totul este prezentat frumos bine incadrat in diferite categoriiidar.... cand si unde se afla informatiile despre cum accesezi aceste fonduri ca teoretic tare bine suna dar practic?>

Leontina
3 Nov 2008

Ma numesc Marica Leontina si daca se poate as dori sa aflu mai multe informatii cu referire la fondurile SAPARD nerambursabile pentru deschiderea unuei unitati in cadrul rural.Astept vesti pe e-mail.

florina pascau
4 Nov 2008

dupa cum toti stim sunt alocate fonduri ue in toata romania accesibile de toti pentru anumite domenii,fie pt imm-uri fie pentru zonele rurale as dori pt micile intreprinderi care au ca activitate comert cu amanuntul cum poate accesa un fond uept dezoltarea activitatii?daca este posibil sa-mi dati aceasta informatie v-as fi recunoscatoare

george
5 Nov 2008

as vrea sa stiu si eu cum pot lua niste bani de la fondurile astea europene...niste bani dinastia nerambursabili,as vrea sa ma apuc de agricultura....poate sa imi spuna cineva...vreun sfat?

gabriela
7 Nov 2008

intr-adevar pe tot locul \'fonduri europene,proiecte,masuri,etc\' dar unde le gasesti? apropo de IMM-uri unde sa te adresezi? ca de mergi la Camera de Comert dai de de-alea de se uita la tine si numa nu zic\' ce i-o fi trebuind si la asta\' la biroul de consultanta UE de langa Camera de Comert nu ajung caietele de sarcini si se pierd cei de-acolo in informatii peste informatii dar cand ii intrebi ceva concret iti dau adrese de net si uite-asa \'uite fondul da nu e\' sau nu or fi pt astia ca noi care chiar vrem sa facem ceva

Chirciu marian
14 Nov 2008

Ma numesc chirciu marian si daca se poate as dori sa aflu mai multe informatii cu referire la fondurile SAPARD nerambursabile pentru deschiderea unuei unitati in cadrul rural. Sau fonduri pentru creiarea unei firme de constructii aici ma refer la cumpararea de scule utilaje de creiare de de cel putin a 5 locuri noi de munca precizez ca oamenii ar putea sa fie angazati de a tara si ca eu am 22 de ani. Astept raspuns pe e-mail. va multumesc anticipat pentru raspunsul dat.

bidilica constantin
15 Nov 2008

Toti stim ca sunt alocate fonduri UE in toata Romania, accesibile de toti pentru anumite domenii,fie pt imm-uri fie pentru zonele rurale. As dori sa stiu daca pot beneficia si eu de aceste fonduri pentru a-mi extinde afacerea avand in prezent un mic atelier de reparatii masini de spalat automate. Afacerea este foarte profitabila dar nu am spatiul necesar pentru a-mi desfasura activitatea asa cum mi-as dori.

marius gheorghe
18 Nov 2008

As dori sa stiu cu cine pot vorbi si pe cine as putea sa intreb despre fondurile nerambursabile si ce conditii tre sa indeplinesc pentru dezvoltarea agicola

veronica dragusin
23 Nov 2008

buna ziua! As dori sa aflu mai multe amanunte despre obtinerea fondurilor europene in vederea deschiderii unei gradinite sau "after school" program in mediul rural,eventual urban. Multumes si as dori raspunsul la adesa de email mentionata.

Vali Rahovei
26 Nov 2008

Buna ziua ! As dori informatii despre modalitatea de a obtine fonduri ue si informatii mai amanuntite ,acte necesare si institutii abilitate ?

vio
30 Nov 2008

buna.m-ar interesa si pe mine informatii mai exacte despre atragerea de fonduri europene pentru infiintarea unei firme de constructii sau de prestari de servicii in acest domeniu(instalatii etc). as aprecia enorm daca m-ati ajuta si pe mine cu niste informatii utile pe adresa mea de e-mail. va multumesc anticipat

Monica T
6 Dec 2008

Buna ziua, numele meu este Monica si am 22 de ani. In luna iulie a anului 2009 voi fi absolventa Facultatii de Litere. As dori sa stiu si eu mai multe despre cum as putea accesa aceste fonduri nerambursabile si in ce masura as putea cere astfel de fonduri pentru a deschide o gradinita. Mentionez faptul ca sunt persoana fizica, neinregistrata ca si agent economic. Astept raspunsul dumneavoastra pe mail si va multumesc anticipat. O zi buna in continuare!

mariana
7 Dec 2008

buna mar interesa citeva amanunte pentru un proiect de o clinica de abilitare fizioterapie masaj psihologie ......daca se poate sa ne informati ce se poate si de ce ar fi nevoie pentru inplinire si pentru obtinerea ajutorului financiar european va multumim si asteptam sa ne inforematii

candea angelica
10 Dec 2008

buna ziua.. doresc sa aflu mai multe informatii despre cum pot beneficia de un astfel de fond m\nerambursabil,in dorinta de a deschide o gradinita ce sa aiba si un corp pt copii de un an ,precum si o librarie cu multe raioane(catre,papetarie,jucarii,jocuri de masa,colective,individulale)precum si un loc de relaxare unde se pot rasfoi cartile pe care nu si la permit toti cei doritori. astept vesti o zi minunata!

GABRIELA .specialitatea mea este de invatatoare-ed
13 Dec 2008

buna ziua,doresc sa aflu mai multe informatii despre cum pot beneficia deun fond nerambursabil pentru deschiderea unei gradinite cu program prelungit.specialitatea mea este de invatatoare-educatoare.va multumesc anticipat

stamate m
13 Dec 2008

AM O MICA AFACERE IN DOMENIUL CAMERT ,AM INCEPUT SA CONSTRUIESC SI O MICA PENSIUNE IN TULCEA SI NU MAI AM LICHIDITATZI ,PTR CE FONDURI AS PUTEA OPTA SI UNDE MA INDRUMATZI SA MA ADRESEZ ??

muicaru iulian
22 Dec 2008

sunt plecat in anglia de doi ani si doresc sami pornesc o afacere in tara si mam gandit sami contruesc un teren de fotbal artificial alaturi o sala de culturism ,fitness, o sauna etc nu am nici cea mai mika idee cum sa ma apuc as dori de la dumneavoastra o idee in plus si cum sa incep si de unde ..... mersi anticipat

antonesei costica mugurel
23 Dec 2008

ptr. IMM DE CIND TREBUIE SA FIE DESCHISA FIRMA PENTRU A BENEFICIA DE ACESTE FONDURI IN DOMENIUL ECOLOGIC PENTRU CREAREA DE NOI LOCURI DE MUNCA LA SATE SI CARE SINT DEMERSURILE PRNTRU A AJUNGE LA ACORDAREA ACESTOR FONDURI SI TERMENUL CARE TREBUIE ASTEPTAT PINA LA ACORDAREA ACESTOR FONDURI .TOTODATA ASI DORI SA INTREB CE PERIOADA DE TIMP TREBUIE SA ASTEPT PENTRU A PRIMI UN RASPUNS PENTRU CELE REFERITOARE MAI SUS??? SPER CA ORGANELE COMPETENTE CARE SINT RESPONSABILE PTR. A DA RASPUNSURILE ISI VOR FACE DATORIA /

marius
26 Dec 2008

as vrea un credit european, nu am firma infiintata dar ca proiect exista in capul meu (domeniu mobilier) dar nu gasesc solutii pentru finanatare. as vrea sa stiu unde sa caut

Marius Rostas
3 Jan 2009

Buna asdori sa infintez o mica ferma zotehnica cresterea de porci as dori daca se poate sa i-mi dati relatati si mie cum as putea sa accesez fondurile ue detin n o firma si as dori cateva informati de gen va multumesc ma puteti contacta la nr de tel 0766805675sau email Mariusrostas@yahoo.com

ambrus sebastian
6 Jan 2009

Buna.detin un teren agricol unde intentionez sa pornesc o afacere cu animale,ferma porcine.va rog sa-mi dati informatii cum pot accesa aceste fonduri ue,ce pasi trebuie sa urmez ptr a optine un fond.va multumesc.seby0746899018

spagaru j.
8 Jan 2009

CE O MAI LUNGRSC;ZIMI NENE UNDE DAU SPAGA PT:A ACCESA INFORMATIA: OARE NU TOTI FRAERII CARE SCRIM AICI NU CEREM ACELASI LUCRU? CE DRACU N-AITI INTELES:DAI SPAGA,IEI CASU.ASTA E FRATE UE DIN REALITATE.

gigi toma
14 Jan 2009

buna ziua ,,de unde pot obtine doc la aceste credite doresc sa infiintez un atelier de mobila din pal melaminat si unul pe fab .ferestrelor de pvc tamplarie de aluminiu ...am investit cam 100 de euro si sunt la jumatatea afaceri nu mai pot continu pt a termina hala pt productie si doresc acesul la creditele nerambursabile . cine ma poate ajuta sa ma contacteze la nr 0747193500 sau mobila_pvc_gigi@yahoo.com

STEFAN
15 Jan 2009

Buna ziua, as dorin un fond UE nerambursabil pentru infiintarea unei ferme piscicole si prelucrare produselor rezultate, in zona mediului rural. Am 3 societati care are un numar redus de de angajati., cine ma paoate ajuta cu un proiect in acest sens. 0722.692550 sau e- mail: saniros@upcnet.ro

FLORIN
18 Jan 2009

Buna ziua As dori sa un inprumut nerambursabil pentru construirea unei pensiuni . Ce ar trebui sa fac ? Cum as putea sa fac un imprumut ? Am o firma care pina acum nu am avut activitate Va multumesc

cornel
25 Jan 2009

as dori o firma de consultanta pentru accesarea fondurilor ue in vederea deschiderii unei fabrici de paine intr- o comuna din jud. NEAMT tel.0723351962 multumesc

marius
8 Feb 2009

Buna ziua, doresc sa aflu si eu mai multe detalii pentru aceste fonduri europene nerambursabile ma intereseaza in primul rand daca se acorda si pentru intreprinderile mici de genul magazin alimentar am o firma cu domeniul acesta de activitate si as dori sa dezvolt mai mult firma si nu stiu daca sar putea sa beneficiez si eu de aceste fonduri.spuneti-mi va rog unde ma pot adresa sa aflu mai multe detalii despre aceste fonduri ,pru cine se acorda aceste fonduri si ce documente imi trebuiesc.astept va rog frumos un mail. va multumesc,o zi buna.

vasile
17 Feb 2009

Mar interesa mai multe informati pentru dezvoltarea unei afaceri in energia solara si eoliana.

oana badea
15 Mar 2009

Buna ziua. M-ar interesa si pe mine cateva sfaturi cu privire la modalitatile de deschidere a unui imm cu fonduri de la uniune. Disspun de teren si de personal, numai ca nu am bani pt a-mi cumpara utlajele si aparatura necesara. Va multumesc anticipat si astept un raspuns de le dvs.

Tanase Alex
26 Apr 2009

Buna ziua .Vreau sa stiu si eu cu m se poate accesa un fond european ne rambursabil pt o fabrica de paine formata undeva la tara,vreau sa mai stiu ce suma se poate acccesa

Ilie Andrei
28 Apr 2009

buna ziua!m-ar interesa cateva sfaturi cu privire la obtinerea unor fonduri necesare pentru constructia unui teren de fotbal intr-o zona rurala!

zbanghiu lucian
7 May 2009

As dori sa stiu cu cine pot vorbi si pe cine as putea sa intreb despre fondurile nerambursabile si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru dezvoltarea in domeniu alimentar.

George M
12 May 2009

Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista fonduri nerambursabile pentru deschiderea unei sali de fitness? Multumesc

alina
20 May 2009

as vrea sa deschid si eu un coafor.se poate cu creditele nerambursabile?si ce firme se pot deschide cu aceste credite?astept raspuns.multumesc anticipat

ALEXIA
11 Jun 2009

Am un teren proprietate personala plus o livada cu pomi fructiferi, amplasate la periferia orasului unde locuiesc. As dori sa construiesc o pensiune. In ce program m-as incadra si ce suma as avea nevoie? Va multumesc.

nicoleta manda
1 Jul 2009

As dori sa stiu daca eu ca persoana fizica pot obtine fonduri europene nerambursabile pt construirea unui hotel si folosirea apelor termale in jud. VALCEA. Daca da, ma pot asocia cu un investitor strain pt acest proiect? Adica as mai beneficia de aceste fonduri? Va multumesc !

gavrilà ramona
24 Jul 2009

care sunt institutiile abilitate sà dea informatii in legàturà cu accesarea fondurilor ue?

AURA
2 Aug 2009

VAD NUMAI INTREBARI ,DAR UNDE SUNT RASPUNSURILE - MERITA SA MAI PUNEM INTREBARI?

mitica mihai
7 Aug 2009

doresc sa stiu daca pentru deschiderea unei unitati de panificatie (productie) in mediul rural pot beneficia de finantare europeana nerambursabila.

liviu
10 Sep 2009

BUNA ZIUA,as dori sa deschid s-au sa infiintez o micro ferma de porci si as vrea daca e posibil sa-mi spuneti si mie de ce e nevoie(cati bani si ce mai trebuie)cu ajutorul fondului neramborsabil va multumesc.liviu_1975@libero.it

Mari
22 Sep 2009

doresc sa-mi spuneti daca se acorda fonduri nerambursabile pentru in IMM cu sediul in mediul rural, dar care isi desfasoara activitatea si intr-un oras din apropiere . Codul caen reprezinta comert cu amanuntul.

Marius Catalin
28 Oct 2009

Buna ziua tuturor, De cativa ani ma ocup cu intocmirea proiectelor de finantare. Va pot sta la dispozitie cu mare placere. Anul asta am depus proiecte pentru achizitia de utilaje, pensiuni, baze sportive, service-uri auto,productie, startup-uri si multe altele. Mentionez ca nu este usoara accesarea unui fond, iar problemele principale pleaca de la beneficiar - conteaza f. mult implicarea lui pe toate fronturile - procesul tehnologic, avize, documente contabile, lucrul cu arhitectul, bugetul proiectului, etc. Mare atentie si la alegerea consultantului - Nu de putine ori am auzit de documentatii gresit elaborate...incadrate...sau incomplete. Chiar si pentru un sfat nu ne deranjeaza sa ne contactati. Succes in Proiectele voastre! Contact: 0770884731 - consulting@m10.ro

alin_bobo
14 Nov 2009

Buna seara, As vrea sa stiu daca se acorda fonduri nerambursabile pentru o persoana fizica, care detine teren la oras, pentru construirea unei sali de culturism. Multumesc

oana
17 Nov 2009

Buna seara, As vrea sa stiu daca as putea obtine fonduri nerambursabile pentru persona fizica,care vrea sa cumpere automate de lapte pentru a-si deschide o afacere .multumesc anticipat si astept raspunsul pe mail

dan
21 Nov 2009

Mai monica crezi ca ne intereseaza pe noi sau pe cei de la banca ce studii superioare ai matale?Mai ales LITERE du-te mai fata si vezi ca mai sunt locuri in spania ca baby siter

Cercel Cristinel
20 Dec 2009

am si eu o intrebare as dori sa deschid o brutarie intr-o comuna cu 3000 de oameni unde nu exista asa ceva si cred ca este o piata buna de desfacere si daca stie cineva daca pot primi ceva fonduri europene nerambursabile. rog daca stie cineva sa imi trimite-ti un email va multumesc !!

Cercel Cristinel
20 Dec 2009

am uitat sa scriu adresa cristi_yzj@yahoo.com

Nenciu Constantin
14 Jan 2010

proiecte.finantari fonduri nerambursabile ue www.sursumcorda.ro CONSULTANTA FINANCIARA manager proiect NENCIU CONSTANTIN V. mai multe detalii pe saitul de mai sus

inginer
5 Feb 2010

As dori sa aflu mai multe informatii cu referire la fondurile SAPARD nerambursabile pentru dezvoltarea unei firme de constructii, aici ma refer la cumpararea de scule,utilaje de creiare de cel putin a 8 locuri noi de munca precizez ca eu lucrez de vreo 10 in domeniu si am experienta si anu asta termin Facultatea de Constructii\"Gh.Asachi\"Iasi .La ora actuala detin un A.F(Asociatie Familiara .Si as vrea sa imi dezvolt afacerea Astept raspuns pe e-mail. va multumesc anticipat pentru raspunsul dat.

berinde ioan
10 Feb 2010

As dori sa stiu cum as putea optine fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unei firme creind locuri de munca pentru mai multe suflete nevoiase.Va multumesc anticipat pentru raspunsul dat.

Gabriel
15 Feb 2010

as dori va rog sa-mi spuneti va rog cum as putea obtine fonduri pt.deschderea unei gradinite.atat rambursabile cat si nerambursabile.va multumesc.

Ade
5 Mar 2010

Doresc sa stiu daca exista posibilitatea accesarii de fonduri pentru deschiderea unei gradinite si/sau after school. Si daca da, care firma ofera consultanta. Multumesc.

petcu ionel
8 Mar 2010

unde ma pot adresa daca doresc sa fac o ferma sau pensiune turistica si cam ce trebuie fac ca sa mi se acorde bani nerambursabili?si sa nu fiu dat afara pe usa

Ina
16 Mar 2010

Cine doreste consultanta fonduri UE, ma puteti contacta pe mail : ina.serbaneci@gmail.com

florin
10 Apr 2010

Buna ,ma numesc Florin ,am 22 de ani si as dorii sa pornesc o afacere in industria fierului, si ma intereseaza daca pt asa ceva as putea beneficia de FONDURILE EUROPENE NERAMBURSABILE,si unde trebuie sa ma adresez pt obtinerea lor? daca cineva cunoaste strada de urmat in obtinerea acestor FONDURI NERAMBURSABILE va rog sa imi scrieti pe urmatoarea adresa de e-mail: fyzz_21@yahoo.com va multumesc anticipat.

geta dobrota
14 Apr 2010

Buna ziua , vreau sa infiintez un spatiu de cazare si de agrement in mediul rural ,detin o suprafata de peste 20000mp pe aceasta suprafata se afla o constructie , un iaz cu peste in suprafata de 13000mp ,iar aceasta constructie vreau sa o modernizez in vederea de spatii de cazare iar in imprejurimile ei sa infiintez spatii pentru activitati recreationale, unde trebuie sa ma adresez ,cand se vor depune dosare pentru selectie ,mai exista anul acesta 2010 o sesiune de dosare?Va multumesc

flori
14 Apr 2010

buna ziua , vreau sa -mi deschid propria afacere ,chiar cu o finantare Sapard, am ceva capital si pentru ca nu mai suport sistemul de stat " bolnav" doresc o afacere pentru care sa muncesc cu placere ,mentionez ca-mi plac eleganta ,rafinamentul , sinceritatea ,corectitudinea. oare ma poate ajuta cineva?

viorica
23 Apr 2010

am cladire ,teren si ceva bani si vreau sa asigur conditii de scolarizare,educare, limbi straine pentru persoane defavorizate, in speta rromi. sa infiintez un ong sau o intreprindere indiv. sau un imm...care ar fi programul ue care m-ar avantaja../?

banut nicu
27 May 2010

Totul este o escrocherie si o minciuna. La ele nu ajung decat cei din nomenclatura, asa ca nu va mai amagiti degeaba. Tocmai aseara zicea Udrea ca s-a convenit cu cei de la fondurile europene sa nu se mai achite din partea celor care doresc fonduri pana in 200 mii euro nici un leu de catre imm-urile din romania si azi cand am trecut pe la sediul lor mi s-a zis ca este alta minciuna tip UDREA. Asa ca...nu mai insistati ca e degeaba. Apropo.., d-na Udrea, dupa ce HG sau OG. se pot accesa aceste fonduri? Sau norme metodologice...

marius
27 May 2010

doresc sa achizitionez o autobasculanta 8x4 si utilaje prin fonduri neranbursabile.

no_name
2 Jul 2010

sugeti pula toti

ACELASI_IO
2 Jul 2010

BAH PROSTILOR mereti la becali k va da el bani de finantare si va da si muie pe deasupra si nu is rambursabile

PT_AUTOBASCULANTA
2 Jul 2010

AM UNA cu 5 roti de bicicleta si una de tractor in mijloc pt directie.contacteazama la nr 0765765432. pret:o muie

IO_IO
2 Jul 2010

pt consultanta suge pula o luna si pensiunea e gata si pizda emailu:dami id tau si cum ce ceama si la ala cu usa lasa ca iti dau io un picior in cur si te scot pe geam de la etaj afara si app sunama pr nr de mai sus si iti dau si muie deci CADOU sa nu uiti CADOU ITI DAU MUIA

Anca
20 Aug 2010

Sunt absolvent de Litere si ma gandeam sa deschid un After-school in jud. Brasov. Dispun de un spatiu de 200 metrii patrati care trebuie renovat (construirea unui etaj). Intrebarea mea este: se pot obtine fonduri nerambursabile pentru renovarea spatiului pe care il detin in scopul de a-i da acestuia un alt tip de utilizare (spatiul a functionat vreme de mai bine de 10 ani de zile ca si atelier auto)? Va multumesc

Benchea Selina
29 Sep 2010

Buna ziua.Ma intereseaza fonduri europene nerambursabile pentru scolarizari intr-o firma cu aproximativ 15 angajati.Exista fonduri pentru scolarizari? Daca da, cum si unde se acceseaza aceste fonduri? Va multumesc!

ionut
20 Oct 2010

Buna ziua . Ma intereseaza si pe mine cum pot sa obtin fonduri europene nerambursabile pt construirea unui iaz, si pentru ce suprafata se dau aceste fonduri. Eu detin 4000m si asvrea sa stiu daca as putea sa fac aceste acte pentru a primi acest sprijin in deschiderea acestui mic proiect. Va multumesc anticipat.

iliuta
4 Feb 2011

Buna sunt un tinar de la tara si mar interesa cum pot sa obtin si eu fonduri europene nermbrsabile si de ce acte am nevoe pt deschiderea unei ferme de bovine aici la tare VA MULTUMESC ANICIPAT

Adrian
8 Feb 2011

Buna ziua Doresc sa stiu unde sa ma adresez ,pentru alocarea de fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea si creerea de noi locuri de munca in domeniul de service auto, in prezent detin acest domeniu de activitate si doresc sa dezvolt acest domeniu de activitate cu noi utilaje si de noi locuri de munca pentru tineri studenti care au acest domeniu. Va multumesc.

SC AGHORA CONSULTING SRL
31 Oct 2011

SC AGHORA CONSULTING SRL, ofera servicii de consultanta in managementul proiectului pentru accesarea fondurilor europene. Pentru orice informatie va putem sprijini! office@aghoraconsulting.ro

pedro
29 Feb 2012

salve.as dori sa stiu daca se pot accesa ceva fonduri in vederea deschiderii unei brutarii,cine ar putea sa-mi dea informatii utile. e prima data cind vreau sa fac ceva.va multumesc.

Andreea
8 Jan 2013

Buna ziua.Sunt interesata de deschiderea unei fabrici de paine.Va rog sa imi spuneti daca asi putea obtine fonduri UE.pt.asta.Am inteles de asemenea ca este posibil in cazul in care proiectul este aprobat sa primesc undeva la 80% din bani.Restul de bani trebue sa ii am eu sau prin imprumut bancar.,Intrebarea mea este.Daca firrma este noua exista vreo banca care sa imi acorde acel rest de 20% pt investitie?Va rog sa imi raspundeti.

Posteaza un comentariu