Ce fac auditorii fondurilor de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 17 aprilie a.c., Norma nr. 11/2007 privind auditorul financiar pentru fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Norma reglementeaza procesul de avizare a auditorului financiar, precum si activitatea desfasurata de acesta pentru fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora.

Numai auditorii financiari, membri activi ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania si avizati de catre CSSPP vor desfasura activitati de audit financiar pentru entitatile de pe piata pensiilor private.

Auditul financiar al situatiilor financiare anuale ale fondurilor de pensii administrate privat si ale administratorilor acestora se va efectua numai cu respectarea Standardelor Internationale de Audit adoptate de Camera Auditorilor Financiari din Romania.

Citeste tot articolul

Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu