Ce credit ipotecar aleg: Raiffeissen, BRD sau Bancpost?

Dupa cum bine stiti, creditele imobiliare sunt varianta cea mai la indemana pentru achizitia sau contruirea unei locuinte. Dar din atatea oferte, pe care o alegem?

Nu putem raspunde pentru dumneavoastra, dar putem face o scurta comparatie pentru a va usura munca.

Lucrul cel mai important este, desigur, suma pe care o doriti. E bine de stiut ca nu puteti, pur si simplu, sa va duceti la banca si sa cereti 100.000 de euro. Bancile tin cont si de capacitatea dumneavoastra de plata, iar gradul maxim de indatorare este, in medie, de 70%.

Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa puteti plati ratele lunare din 70% din salariu. Ori, cu un salariu foarte mic, nu puteti face acest lucru. De exemplu, daca aveti un salariu de 3000 Ron, puteti contracta de la BRD un imprumut de 77.000 de euro.

Daca nu va permiteti sa platiti un avans, puteti alege intre creditul fara avans de la BRD, Raiffeisen sau Bancpost. Un lucru foarte important la acest tip de credit este ca ratele lunare cresc simtitor.

De exemplu, in cazul creditului de la BRD, pentru un imprumut de 100.000 Euro contractat pe 30 de ani, rata lunara va fi de 689 de euro, daca platiti un avans de 25%. Daca nu platit avans, rata lunara ajunge la 957 de euro.(rambursarea se face prin rate lunare descrescatoare)

In cazul creditelor de la Bancpost fara avans, rata lunara pentru aceeasi valoare a creditulului pe o perioada de rambursare de 35 de ani, va fi de 535 euro in primul an, si 800 de euro incepand cu al doilea an daca contractati Gigacreditul. Daca alegeti creditul Generos, veti plati lunar 570 euro in primul an, si 842 euro incepand cu al doilea an.

Pentru creditul Casa Ta de la Raiffeisen, un credit fara avans, rata lunara pentru un imprumut de 100.000 de euro pe 40 de ani va fi de 693,26 euro, din care 150 de euro este numai comisionul de administrare.

Daca va hotarati pentru un credit cu avans, puteti alege intre cele doua de la Raiffeisen (Ansambluri rezidentiale si Proiecte ANL), sau cele de la BRD si Bancpost.

Creditele pentru ansambluri rezidentiale se adreseaza persoanelor care vor sa isi achizitioneze o locuinta in ansambluri rezidentiale finantate de banci, care se afla, in momentul contractarii imprumutului, in constructie. Ambele banci cer impunerea ipotecii doar pe imobilul achizitionat .

Cei care doresc un credit pentru achizitionarea unei locuinte in ansambluri rezidentiale pot alege intre cel de la Raiffeisen si cel de la Bancpost.

Avansul minim pentru acest tip de credit perceput atat de Raiffeisen, cat si de Bancpost este de 15% din valoarea imobilului.

Anamaria Iacomi

Alte stiri

3 comentarii

oros
14 Mar 2011

asi dori ca sa ma informez pentru persoane juritice, ce anume acte near trebui pentru optinerea unui credit, va multumesc de puteti ca sami raspundeti. IOAN

stoleriu marioara
29 Jul 2011

sant pers juridica dar asi vrea un inprumut (cam mare ) pe pers fizicade 4 miliarde pt a cumpara un spatiu sami amenajez o pitarie sa fie al meu sa nu mai platesc chirie.Inprumutul e mare dar inpreuna cu copii vom reusi .Pe termen de 25 de anicat ma ajunge sa platesc pe luna?ce acte sa depun ?in cat timp se rezolva?obligatoriu sa am carte de munca cu norma intreaga eu sant admin la un S C si adm la o int ind .va multumesc

ciocsan aurelian
19 Jun 2012

doresc sa lucrez financiar cu o banca,vreau sa-mi depun pensia de12800 la acea banca si sa-mi scot bani pe card.rata sa fie retinuta din pensie

Posteaza un comentariu