Cat trebuie sa economisim lunar pentru a-i asigura copilului o renta pentru scoala

Un parinte care isi propune sa ofere o renta anuala de 7.700 de RON timp de cinci ani copilului sau la majoratul acestuia si incepe sa puna bani deoparte chiar din primul an de viata al celui mic, va trebui sa economiseasca 100 de lei lunar, daca luam in calcul un plan financiar pentru copii de la ING.

Daca parintele incepe insa sa economiseasca atunci cand copilul sau are doi ani cu scopul de a-l ajuta sa beneficieze de aceeasi valoare a rentelor – 7.700 RON/an - , atunci prima lunara pe care va trebui sa o aloce va creste la 120 RON.

Intr-un al treilea scenariu, daca parintele incepe sa puna bani deoparte cand copilul are deja sapte ani, suma pe care o va aloca lunar va ajunge la 199 de RON pentru ca cel mic sa primeasca tot 7.700 RON in acelasi interval de plata a rentelor.

“Incurajam parintii sa economiseasca pentru copii de la varste cat mai fragede ale acestora, deoarece contribuind pe termen lung le pot asigura, cu un efort financiar mai redus, resursele necesare pentru a-si indeplini visele. Spre exemplu, pentru a-i oferi copilului, la majorat, accesul la o renta anuala de circa 7.700 de lei, un parinte care incepe sa contribuie la o asigurare cand copilul sau are deja sapte ani trebuie sa aloce o suma dubla fata de unul care economiseste inca din primul an de viata a celui mic”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata. Citeste tot articolul
Bancherul.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu