Cat de mari vor fi pensiile private facultative?

Romanii care contribuie cu 100 de euro lunar la un fond de pensii private facultative, timp de 30 de ani, vor putea beneficia dupa virsta de 60 de ani de o pensie lunara de 630 de euro, scrie Cotidianul.

Desi inca nu au fost stabilite toate elementele formulei de calcul al pensiei private, companiile de asigurari au facut deja estimari privind banii pe care romanii care cotizeaza la un fond privat i-ar putea primi la batrinete.

Astfel, cu o contributie lunara de 100 de euro, timp de 30 de ani la un fond de pensii private facultative, contribuabilul ar putea acumula aproape 80.000 de euro, la cursul actual, la virsta pensionarii, potrivit lui Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata, citat de NewsIn.

Suma finala, cu un randament constant de 5%, ar putea aduce posesorului o pensie medie de 630 de euro lunar. Proportiile sint constante indiferent de contributie, insa un stagiu de cotizare mai lung sau mai scurt va aduce o pensie mai mare, respectiv mai mica, in functie de totalul acumulat.

Citeste tot articolul

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu