Care banci acorda credite romanilor care lucreaza in strainatate si in ce conditii

Bancile care iau in considerare veniturile din strainatate pentru acordara unui credit sunt: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Unicredit, Banca Feroviara.

Unele banci romanesti acorda credite si romanilor care lucreaza in strainate, insa in anumite conditii: sa aduca un codebitor care lucreaza in tara si care sa garanteze imprumutul in cazul in care titularul nu-l mai poate plati. Alte banci acorda doar credite garantate cu imobile celor care lucreaza in alte tari.

Bancile care iau in considerare veniturile din strainatate pentru acordara unui credit sunt: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Unicredit, Banca Feroviara.

Conditiile de eligibilitate pentru un credit la BRD sunt urmatoarele :

- vechime de 1 an la actualul loc de munca sau 6 luni, concomitent cu vechime totala de 2 ani;
- venit net minim de 500 RON;
- prezentarea unui co-imprumutat (parinti, sot/sotie, rude sau afini pana la gradul IV cu solicitantul creditului) cu venituri din Romania care sa acopere 130% suma lunara de plata la credit;
- gradul de acoperire cu garantii este necesar sa fie de minim 154%.

Banca Transilvania acorda doar credite imobiliare sau de nevoi personale garante cu imobile, cu conditia aducerii unui codebitor care sa aiba venituri in Romania, care poate sau nu sa fie membru al familiei.

CEC Bank accepta veniturile de natura salariala realizate in strainatate, fara codebitor, in conditiile garantarii creditului solicitat cu ipoteci imobiliare.

Vechimea in munca necesara pentru un credit este de minim un an si de 3 sau 6 luni la ultimul loc de munca.

Documentele necesare sunt: contractul de munca, extras de cont sau fluturasul de salariu, fisa fiscala cu dovada platii impozitelor.

BCR nu ia in considerare veniturile din strainatate pentru ca nu se pot verifica in baza de date de la ANAF. Si la Raiffeisen Bank este necesar ca veniturile sa fie realizate pe teritoriul Romaniei cu contract/carte de munca inregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca. Veniturile inregistrate in strainatate nu sunt eligibile in cazul contractarii unui credit la Raiffeisen Bank.


Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

2 comentarii

Andrei Olariu
27 Jan 2018

Buna ziua. Lucrez in Anglia din 2009 la aceeasi firma cu contract de munca cu un salariu de 3300 de lire pe luna. As dori sa stiu in ce conditii as putea obtine un credit ipotecar de aproximativ 45000 euro. Va multumesc anticipat. Adresa de email Andreisialina2008@hotmail.com

Pop Marian
12 Jan 2018

Buna ziua Lucrez an Grecia de 13 ani la aceasi firma de 3 ani dar am intrerupt lucru pentru 3 luni din cauza placari in Romania pentru lucrari la casa am finisat partierul si acuma am reluat lucrul vreau sa ma inprumut 30 mii euro pe o perioada mai mare cu ipoteca casei pentru terminarea constructiei .Venit lunar 1500 euro as vrea sa stiu daca pot optine inprumutul.

Posteaza un comentariu