Cardurile cu cip devin multifunctionale

In plin proces de migrare catre cardurile cu cip si cod PIN, Visa Europe colaboreaza cu bancile membre pentru a introduce urmatoarea generatie de carduri cu cip, care va combina mai multe aplicatii intr-un singur card. Noul card multifunctional este expus la targul CARTES & IDentification de la Paris, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Visa.

Potrivit Sandrei Alzetta, Senior Vice President pe partea de inovatie si retea de acceptare, Visa Europe: “Acum incepem sa vedem mai multe idei inovatoare pe masura ce industria de carduri exploreaza adevaratele posibilitati tehnice ale cipului. Acestea includ cardurile contactless Visa payWave care combina intr-un singur card functionalitatea de debit si credit. Cercetarile noastre arata ca solutiile multifunctionale sunt foarte populare printre detinatorii de carduri”.

Exemplele de tipuri de carduri multifunctionale Visa includ:
• Debit plus Credit – Ideale pentru bancile care emit carduri de debit si vor sa fie prezente si pe piata de credit.
• Credit plus Debit – Ofera detinatorilor de carduri o optiune a metodei de plata, asigurand ca functia de credit este totdeauna disponibila chiar si pe pietele care nu au trecut la cip&PIN.
• Debit plus Rate – Extind posibilitatea de plata a unui card de debit cu functia de plata in rate, ideala in cazul unor cumparaturi ocazionale de mare valoare.
• Credit plus Rate – Adauga o capacitate de plata mult mai mare la creditul standard, o combinatie foarte populara pentru cardurile cobrandate cu parteneri din randul retailerilor.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal incheiat in septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR. La fiecare 9 EUR cheltuit in Europa azi, 1 EUR este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa - care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Fiind o organizatie europeana, este capabila sa raspunda rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinatori de carduri si comercianti, si sa implineasca obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevarata piata interna de plati.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu