BT Leasing vrea sa acorde mai multe finantari IMM-urilor

BT Leasing, membra a grupului financiar Banca Transilvania, si-a propus sa atinga o cota de piata de 4,5% in trei ani prin concentrarea pe segmentul IMM-urilor si prin integrarea cu structurile bancii, care dispune de o retea de 410 unitati, a dspus marti Ionut Patrahau, director general adjunct.

La jumatatea acestui an, BT Leasing avea o cota de piata de 1,33% dupa vanzari. "Vrem sa ajungem la 10.000 de clienti in trei ani si la o valoare finantata de 700 milioane euro in acelasi interval", a declarat directorul general adjunct al Bancii Transilvania, Ionut Patrahau.

Astfel, pana in 2010, BT Leasing se va concentra pe clientii firme mici si mijlocii (IMM) si vrea sa atinga o cota de piata de 20% pe acest segment, spun oficialii companiei. "Noua strategie propune reorientarea companiei BT Leasing printr-un amplu proces de integrare cu structurile Bancii Transilvania, astfel incat focusul sa fie pe dezvoltarea produselor de leasing dedicate IMM-urilor", a spus Patrahau.

Conform acestei strategii, BT Leasing va avea un nou mod de vanzare a peroduselor si serviciilor, in functie de diferitele segmente de clienti - abordare personalizata si cross-seling cu Banca Transilvania, arata reprezentantii companiei. Astfel, in cadrul BT Leasing va fi infiintat un departament de "client service", iar echipa de peste 400 de speciaslisti in IMM ai Bancii Transilvania va pune la dispozitia firmelor si oferta de leasing a companiei specializate din cadrul grupului.

Ca urmare a noii strategii, conducerea BT Leasing spera sa obtina un profit mai mare de cateva ori in urmatorii ani.

Pentru a stimula dezvoltarea pe segmentul IMM-urilor, compania a lansat un nou produs, denumit "Leasing 1 ora fara avans", care este o solutie de finantare a investitiilor pentru micii intreprinzatori si este este disponibil in oricare din cele 410 unitati ale Bancii Transilvania din tara. Oficialii bancii spun ca peste 96% de clientii bancii ar putea fi interesati de produsul de leasing.

Plafonul maxim de finantare este de 40.000 de euro, iar perioada de acordare este de pana la 48 de luni. Suma poate fi destinata achizitionarii oricarui mijloc fix care poate fi evaluat si asigurat pe toata durata contractului de leasing, potrivit oficialilor companiei.

Costul anual al noului produs de leasing, care include dobanda si comisioanele, este mai mic cu circa 2% decat in cazul creditelor pentru investitii si se situeaza in jur de 12-13% pe an, potrivit datelor publicate de companie.

BT Leasing a afisat o valoare a bunurilor finantate de 51,48 milioane euro in primele noua luni din 2007, in crestere cu 64,4% fata de acelasi interval din 2006. Pentru sfarsitul anului, conducerea companiei estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 77 milioane euro, in urcare cu 81% fata anul 2006, cand valoarea a fost de 42,53 milioane euro.

Pentru anul viitor, BT Leasing tinteste o valoare a bunurilor finantate de 125 milioane euro, urmand ca in 2009 compania sa finanteze bunuri de 220 milioane euro. Conform planurilor de dezvoltare ale BT Leasing, pentru 2010, compania estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 330 milioane euro.

In primele sase luni ale acestui an, BT Leasing a inregistrat un profit net in valoare de 5,41 milioane lei, o cifra aproape dubla fata de acelasi interval din 2006, cand compania a obtinut un profit de 2,51 milioane lei.

Ghiseulbancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu