BRD este suspectata de finantarea ilegala a Galei Bute, la interventia Elenei Udrea. BNR verifica daca banca a respectat normele de creditare

BRD este suspectata ca a finantat ilegal “Gala Bute”, caz in care sunt anchetati Elena Udrea si Rudel Obreja, prin acordarea unui credit de 10 milioane de lei cu incalcarea normelor de creditare. BNR verifica daca banca a respectat legea atunci cand a aprobat creditul, in 2011.

Astfel, Elena Udrea, fost ministru al Turismului in 2011 si o apropiata a fostului presedinte Traian Basescu, ar fi intervenit la conducerea BRD, unde aceasta avea un credit pentru constructia unui bloc de locuinte, pentru ca banca sa acorde, in 2011, firmei Europlus Computers, reprezentata de Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, un credit de 10,1 milioane lei pentru organizarea Galei Bute, conform informatiilor din surse judiciare citate de televiziunea Romania TV.

Udrea a fost denuntata de fostul secretar de stat in ministerul pe care-l conducea, Gheorghe Nastasia, care a declarat anchetatorilor ca fosta sa sefa a facut presiuni asupra sa pentru a semna in numele ministerului garantiile necesare pentru acordarea imprumutului.

Asta in conditiile in care firma lui Obreja se pare ca nu dispunea de suficiente garantii pentru obtinerea unui imprumut atat de ridicat, mai exact de 200 de ori mai mare decat cifra de afaceri.

“Lipsa garantiilor palpabile pentru un credit acordat unui client nou, care nu avusese anterior niciun fel de relatii cu banca si care avusese in anii anteriori cifre de afaceri de aproximativ 200 de ori mai mici decat suma imprumutata arata ca banca si-a asumat un risc disproportionat in cazul in care contractul de prestari servicii nu ar fi fost executat”, potrivit informatiilor judiciare publicate de sursa citata.


Citeste articolul integral

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu