BCR va acorda 7.500 de noi credite prin Programul Prima Casa in 2015

Banca Comercială Romană (BCR) anunta ca a obținut un plafon suplimentar de garantii in valoare de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă, creditele putand fi utilizate pentru achiziția oricarui tip de locuință.

BCR estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casă din noul plafon de garantii, care ar trebui suplimentat din nou spre finalul anului.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) garanteaza jumatate din valoarea unui credit acordat de banci prin programul Prima Casa, in schimbul unui comision anual de 0,49% aplicat la soldul creditului.

BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garanții în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarșitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR, citata intr-un comunicat al bancii.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului și până în prezent, circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

Evoluția vânzărilor de credite ipotecare in 2014 a arătat o creștere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evoluțiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă.


Citeste articolul integral

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu