BCR si Raiffeisen Bank, lideri la ATM-uri

Cele mai recente banci intrate in piata cardurilor in ultimele trei luni au pus inca de la inceput in functiune o retea proprie de automate bancare. In prezent, Eurom Bank exploateaza o retea formata din 30 de ATM-uri, Banca Italo-Romena are operationale sase terminale in vreme ce Daewoo Bank dispune de sapte aparate. Dintre cei 24 de emitenti, doar Romanian International Bank nu dispune de nici un automat bancar.



Pe masura dezvoltarii retelei, in piata au aparut si particularitatile. Astfel, in jur de 100 de ATM-uri accepta exclusiv carduri Visa (retelele Alpha Bank, ING Bank si Piraeus Bank). Tot la capitolul exclusivitati se numara automatele Citibank care pot fi utilizate doar pentru depuneri de numerar in vederea efectuarii de plati diverse.



In cursul anului 2004, am asistat la o serie de premiere in ceea ce priveste exploatarea retelei nationale de ATM-uri. Astfel, Carpatica a extins utilizarea cardurilor in regim on-us si asupra retelei de ATM-uri detinuta de Emporiki ceea ce permite utilizarea cardurilor in ambele retele la aceleasi costuri.



La capitolul de costuri, BCR, care detine cea mai mare retea de ATM-uri, a operat reduceri la comisioane de la 0,2% la 0,1%. In plus, pentru studenti, pensionari si bugetari, banca a eliminat complet comisionul de retragere de numerar de la ATM-urile proprii. In prezent, BCR detine cel mai mare portofoliu de furnizori - 132 - care pot fi platiti din contul de card direct de la automatul bancar. Numarul persoanelor care au incheiat conventii cu BCR pentru a face astfel de plati de la ATM se ridica la 40.000.



De asemenea, cele mai recente particularitati la ATM au fost introduse in piata de ING Bank prin lansarea Bancomat+, terminale care ofera posibilitatea atat de a depune cat si de a retrage numerar in moneda nationala, precum si de a-si verifica soldul, intr-o zona perfect securizata. In decursul ultimelor opt luni, banca a instalat aproximativ 50 de aparate.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu