BCR Leasing estimeaza o crestere cu 25% a contractelor de leasing in 2008

BCR Leasing IFN a afisat o valoare a bunurilor finantate de circa 400 milioane euro in 2007, in crestere cu 37% fata de anul anterior, si un volum total al contractelor de circa 510 milioane euro, a declarat marti directorul general al BCR Leasing, Claudiu Emanuil Stanescu.

"Pentru 2008, estimam un volum total al bunurilor finantate de companie in jurul a 500 milioane euro si atingerea unei cote de piata de circa 10,5%", a spus Stanescu.

Acesta estimeaza ca BCR leasing isi va majora finantarile cu aproximativ 25%, fata de o medie a pietei de leasing financiar prognozata a inregistra o crestere de 20% in 2008.

Stanescu a adaugat ca acest ritm de crestere al afacerilor se va baza pe vanzarea unor pachete combinate de produse si servicii bancare si de leasing si pe dezvoltarea unor parteneriate de afaceri in toate zonele cu potential.

In structura portofoliului, autoturismele - inclusiv flote - aveau o pondere de 44% anul trecut, peste un sfert (27%) consta in vehicule comerciale, echipamente si utilaje industriale reprezentau 21%, iar leasingul imobiliar cantarea 8%.

Ponderea finantarii autoturismelor in total portofoliu s-a diminuat anul trecut cu 14% fata de 2006, concomitent cu cresterea cu 10% a vanzarilor pe segmentul vehiculeleor comerciale - de la 16% in 2006 - si cu avansul cu 7% a leasingului imobiliar (de la 1% in 2006).

Modificarea structurii finantarilor arata orientarea companiei catre sectoarele de logistica, imobiliar si transporturi, potrivit oficialilor companiei.

BCR Leasing IFN isi propune, pentru 2008, o dezvoltare echilibrata a structurii portofoliului de contracte, cu cresteri de pana la 15% pe segmentul imobiliar (real estate), precum si mentinerea unor ponderi de circa 25% pe segmentul vehiculelor comerciale si de circa 20% pe cel de echipamente, a mai spus Stanescu.

Compania isi propune sa ofere pachete de servicii cu componente integrate, de consultantasi management de proiect.

BCR Leasing IFN lanseaza, totodata, o noua pagina pe internet care permite vizualizarea de catre client a situatiei la zi a contractului propriu de leasing si imprimarea ultimelor sase facturi emise, au mai spus oficialii companiei.

Companiile de leasing se bat pe o piata care a depasit 4 miliarde de euro in 2007

Compania este printre liderii unei piete estimata la peste 4 miliarde euro pentru 2007 si care creste, inca, intr-un ritm anual cu doua cifre.

Finantari mai mari decat BCR Leasing au fost estimate, pentru 2007, de UniCredit Leasing - 520 milioane euro, care nu si-a afisat, inca, rezultatele pe anul trecut. Afaceri semnificative pe piata de leasing au fost anuntate de Romstal Leasing (211 milioane euro), in timp ce Porsche Leasing estima finantari de 250 milioane euro pentru 2007.

Piata de leasing ar putea depasi 5 miliarde euro in 2008, in crestere cu circa 25-35% fata de 2007, in conditiile in care piata a ajuns, anul trecut, la 4,2 miliarde euro, declarase luna trecuta directorul general al EFG Leasing, Sorin Manolescu, intr-un interviu acordat NewsIn.

Pe un orizont de trei-cinci ani, piata va incepe sa se stabilizeze si va creste intr-un ritm mai temperat, de la 20% spre 10%, adaugase Manolescu.

In primele noua luni din 2007, piata romaneasca de leasing a avansat cu 42% pana la 3,31 miliarde euro, ca efect al cresterii economice, potrivit datelor centralizate de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) si de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).


GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu