Bancile ofera clientilor bogati servicii speciale de private banking

Cei care doresc sa investeasca in banci sume mari de bani au acces la servicii special destinate acestora. Clientii bogati ai bancilor se bucura, printre altele, de servicii privind maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking. Astfel, Erste Bank, noul proprietar al BCR, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de private banking din Austria. La aceste servicii au acces cei care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 de euro. Banca austriaca administreaza astfel de investitii in valoare de 20 de miliarde de euro.

Avand mai bine de 20 miliarde Euro in active administrate si o echipa de vanzari alcatuita din peste 30 persoane, Erste Private Banking este unul dintre cei mai mari si mai importanti provideri de servicii de private banking din Austria, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Ca unul dintre liderii de piata, oferim servicii bancare personale unor clienti cu valoare neta ridicata, care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 Euro. Administram active ale unor investitori particulari sau institutii, din Austria si din strainatate. Clientii nostri sunt persoane particulare cu venituri ridicate, trusturi private, companii, profesionisti, institutii publice si de binefacere.
• Echipa se concentreaza in special asupra urmatoarelor servicii:
o Analiza riscurilor/profiturilor care tin de portofoliul clientului
o Structurare de portofoliu si administrare de portofoliu
o Maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking
o Administrare a activelor individuale
o Gama completa de servicii pentru fonduri particulare
o Servicii de consultanta pentru investitii ale activelor de business
o Infiintarea unor fonduri de investitii speciale, de mari dimensiuni, si a unor produse structurate individual
o Birou de familie
o Retea de experti alcatuita din consultanti pe probleme de taxe, avocati, experti in fonduri etc.
o Toate serviciile unei banci internationale universale

Date Importante:

• Prag de eligibilitate pentru Erste Private Banking: De la suma de 300.000 Euro in sus (in fonduri lichide);de la 2,5 milioane Euro in sus - servicii speciale Wealth Management .
• Angajati: mai bine de 30 angajati in business/vanzari directe catre clienti
• Active administrate: peste 20 miliarde Euro
• Media activelor aflate in administrare la ora actuala: Clienti particulari: aproximativ 1,5 milioane Euro; clienti institutionali mari: aproximativ 50 milioane Euro
• Cota activelor clientilor din strainatate : aproximativ 5% din activele aflate in administrare in prezent

Private Banking la Erste Bank

Erste Bank a fost fondata ca Die Erste österreichische Spar-Casse, pe data de 4 octombrie 1819. In 1997 a fost infiintata Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, dupa fuziunea cu GiroCredit. Erste fusese dintotdeauna implicata in servicii de consultanta pentru investitii de varf, iar in 1993, acest aspect a determinat infiintarea unui departament separat de private banking.

Suntem o banca particulara care ofera siguranta si toate celelalte avantaje ale unei banci mari. In sectorul de private banking si administrare de active, Erste Bank este organizata ca o banca privata, oferind servicii complete pentru clienti, plus toate serviciile aditionale din segmentul private banking, precum si administrare de active si administrare de fonduri, dintr-o singura sursa. De asemenea, le oferim clientilor nostri gama completa de servicii bancare generale (de exemplu, conturi curente, carduri de credit, finantare). Mai mult, furnizam si servicii imobiliare, de asigurare si leasing, prin intermediul filialelor noastre. Ca urmare, dimensiunea serviciilor noastre este mai ampla decat cea a unei banci private clasice.

Departamentul nostru de private banking deserveste clienti si investitori institutionali cu valoare neta ridicata, dispunand de active investibile in valoare de cel putin 300 000 Euro. Serviciile "Wealth Management" sunt disponibile clientilor cu active in valoare de cel putin 2,5 milioane Euro.

Gama serviciilor Erste Private Banking

Servicii flexibile pentru clienti

Bancherii particulari sunt la dispozitia clientilor nostri in afara programului normal de lucru al bancii si in locatia indicata de client, pe baza realizarii unei programari in acest sens.

Personal Banking

Personalul nostru cu pregatire de specialitate in domeniul personal banking sta la dispozitia clientilor cu active investibile in valoare minima de 300.000 Euro. Principalul centru de interes il reprezinta analiza riscurilor/profiturilor portofoliului clientului, precum si maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse create special pentru clientela noastra din sectorul private banking.

Modele de relatii cu clientii

Erste Private Banking ofera clientilor sai servicii personalizate. In functie de toleranta la risc a clientului si de intensitatea dorita pentru servicii, oferim modelele de relatii Classic, Benchmark si Active. In toate cele trei modele de relatii, Erste Bank utilizeaza o arhitectura de produse deschisa, oferind cu regularitate produse inovatoare. De exemplu, le putem oferi clientilor nostri un fond de investitii cu risc minim, special adaptat la necesitatile clientilor din sectorul private banking, cu care acestia pot obtine un profit neobisnuit de ridicat, dupa aplicarea taxelor. Aceste modele de relatii pot utiliza si produse de investitii alternative, de exemplu fonduri de oportunitati, care urmaresc o strategie de profit absoluta.

De asemenea, serviciile Erste Bank din sectorul private banking ofera clientilor optiunea unei taxe de tip "all-in-one", adica un comision anual fix, care acopera toate comisioanele, intr-o maniera clara si transparenta pentru client. Aceasta taxa unica este fixata in functie de dimensiunea investitiei, tipul de portofoliu si decizia clientului de a avea sau nu un singur cont.

Administrarea activelor

Pentru active de capital in valoare de cel putin 500.000 Euro, oferim clientilor nostri servicii de administrare de active. Pe langa serviciile Erste Bank, clientii pot decide sa utilizeze serviciile de administrare de active ale unuia dintre partenerii nostri internationali. Pentru active in valoare de cel putin 2,5 milioane Euro, oferim solutii cu posibilitati mai mari, pentru structurarea investitiilor (de exemplu, cu garantii specifice).

Fonduri

Experienta noastra in domeniul Fondurilor Private aduce clientilor beneficiul unor oferte specializate de solutii de produse optimizate din punct de vedere al taxelor, precum cele oferite in sectorul obligatiunilor pentru clientii care se supun regulilor de neplata a taxelor, sau solutii specializate pentru clientii nostri cu obligatii limitate in materie de taxe (de exemplu, organisme publice sau institutii religioase). Experti de varf in acest domeniu sustin consilierii din segmentul private banking, avand astfel o contributie importanta in numele clientilor nostri.

Biroul de familie

Pentru clientii cu active in valoare de peste 10 milioane Euro, serviciile noastre Private Banking & Wealth Management ofera Biroul de Familie, care pune la dispozitia clientului urmatoarele servicii:
o Analiza si planificare completa, financiara si de active: Aceste servicii includ crearea unui plan financiar pe termen lung, precum si administrarea zilnica a activelor familiei, tinand cont de obiectivele personale, fiscale si legale ale familiei.
o Consultanta pe probleme de si pentru administrarea investitiei
 Rapoarte financiare consolidate pentru orice numar de conturi, in special depozite cu garantii ale clientului
 Administrare de lichiditati
 Solutii imobiliare si de asigurari
 Solutii pentru mari investitori si fonduri specializate
 Art banking cu asistenta unor experti externi in domeniu
o Planificare de succesiune a business-ului si planificare privata a mostenirii
o Consultanta pe probleme Private Trust, in colaborare cu consilieri juridici externi si experti in taxe

Retea de experti

De asemenea, suntem in masura sa oferim clientilor nostri asistenta in probleme fiscale sau alte chestiuni legale relevante, avand la dispozitie o retea vasta de experti, intre care avocati, administratori de active, experti in fonduri si taxe, pe care ii punem la dispozitia clientilor nostri din domeniul private banking.

Servicii exclusiviste

In acelasi timp, clientii nostri se pot bucura de aceleasi servicii exclusiviste la care au dreptul sa se astepte, in calitate de investitori importanti: pe langa serviciile retinute, cum ar fi raportare in detaliu si servicii non-bancare, ii invitam pe clientii nostri - in functie de interesele lor - la evenimente exclusiviste. In cadrul operatiunilor de Art Banking, punem la punct – in cooperare cu case de licitatie si galerii celebre - servicii de aducere a unor obiecte de arta in fondurile private, consultanta pe probleme de arta, evaluari si achizitionari de opere de arta etc.

Servicii financiare "la o singura oprire", oferite de o mare banca austriaca

Un alt avantaj de care se bucura clientii nostri, fata de oferta bancilor private mici, il reprezinta acele caracteristici deosebite pe care numai un mare furnizor international de servicii financiare universale precum Erste Bank le poate oferi. Clientul primeste toate produsele financiare dintr-o aceeasi sursa.

Raportare completa

Rapoartele financiare sunt realizate pentru clienti la intervale de timp definite de acestia, in paralel cu o prezentare generala a dezvoltarii activelor si performantelor acestora, o detaliere a portofoliului incluzand detalii de pozitionare si miscari de cont, precum si comentarii asupra pietei, cu o prezentare a perspectivelor acesteia. Mai mult, oferim si raportare electronica, prin Internet, clientul putand chiar sa acceseze saptamanal raportul financiar complet.


Modelele noastre de detalii - Prezentare detaliata

Erste Private Banking ofera clientilor din fiecare grup de risc modele de administrare personalizata a relatiilor:

Modelul de relatii CLASSIC

Clientul Classic cauta un profit stabil si regulat, obtinut in urma investitiei sale, indiferent de tendintele bursei si de alte dezvoltari ale pietei. Investeste in garantii traditionale, cu un nivel de risc scazut, dar apreciaza si accentele inovatoare in implementare. Sunt disponibile urmatoarele portofolii standard:
• Portofoliul de obligatiuni - cu obligatiuni 100% pentru stabilitate, conservarea activelor si un profit regulat
• Classic 20 - cu o cota de actiuni intre 0% si 20%, administrate in mod dinamic, pentru un profit regulat, eficient din punct de vedere al taxelor, prin intermediul unor investitii traditionale, cu accente inovatoare, cum ar fi includerea optionala a unor fonduri de oportunitati sau produse imobiliare
• Classic 40 - cu o cota de actiuni intre 0% si 40%, administrate in mod dinamic, pentru un profit regulat, eficient din punct de vedere al taxelor, prin intermediul unei investitii de capital cu accente inovatoare, cum ar fi includerea optionala a unor fonduri de oportunitati sau produse imobiliare.

Modelul de relatii BENCHMARK

Clientul Benchmark investeste in cadrul unor limite clar definite. Administratorii nostri de active investesc in numele acestor clienti, intr-o maniera extrem de transparenta, iar performanta este masurata cu mare precizie, prin comparatia cu un reper prestabilit, de pilda un anumit index de obligatiuni si/sau actiuni. Urmatoarele portofolii sunt disponibile pentru acest client:
• Conservative Portfolio - cu o cota de actiuni de 20%, pentru dezvoltarea activelor, aliniat la evolutia pietei si cu o preferinta pentru profituri regulate
• Dynamic Portfolio - cu o cota de actiuni de 35%, pentru un profit regulat, aliniat la evolutia pietei, si cu o preferinta pentru acumularea de capital
• Risk-Bearing Portfolio - cu o cota de actiuni de 50%, pentru un profit regulat, cu o preferinta puternica pentru acumularea de capital
• Aggressive Portfolio - cu o cota de actiuni de 75%, cu concentrare asupra dezvoltarii activelor
• Equity Portfolio - cu cota de actiuni de 100%, cu o puternica dezvoltare a activelor

Modelul de Relatii ACTIVE

Clientii Active aleg un portofoliu structurat si administrat in functie de dorintele si cerintele lor individuale. Pe langa instrumente clasice de investitie, precum conturi cu garantii sau solutii de fonduri specifice, cu actiuni sau obligatiuni, oferim toate structurile posibile de produse, in special pe segmentul 'obligatiuni', cum ar fi obligatiuni-coridor, obligatiuni sensibile la inflatie, sau in segmentul de capital, diverse structuri bazate pe cosuri de actiuni sau diverse certificate bazate pe indicii actiunilor si, in final, in segmentul fondurilor de oportunitati, produse garantate pe fonduri de oportunitati si - cu un volum ridicat in mod corespunzator - structuri cu un grad puternic de personalizare.

Piata austriaca de Private Banking

Piata de private banking din Austria si din intreaga lume se caracterizeaza printr-o multitudine de competitori. Bancherii pastreaza un nivel extrem de ridicat de discretie, in acest business prin excelenta discret, si deservesc numerosi investitori mari, institutionali. Acesti doi factori, combinati, fac sa fie cu atat mai dificila o evaluare exacta a pietei. Pe baza unei analize interne, estimam ca piata austriaca de private banking are un capital de investitii de aproximativ 104 miliarde Euro si o rata anticipata de crestere a profitului anual de aproximativ 5 pana la 10%.
In termeni specifici, cota de piata estimata pentru Erste Private Banking (incluzand unitatile bancare private ale mai multor banci de economii afiliate) este de aproximativ 19,5%, ceea ce ne situeaza in randul liderilor de piata din Austria.

Am observat o tendinta a pietei catre cerinte tot mai mari din partea clientilor, de pilda pentru administrare profesionista a riscurilor. De exemplu, marii investitori solicita cu regularitate rapoarte de risc de tipul "valoare la risc". Cererea pentru produsele structurate si garantate oferite de banca noastra ramane puternica, atat pe segmentul obligatiunilor, cat si pe cel al capitalului.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu