Banca Transilvania va vinde pensii private si asigurari AEGON

AEGON si Banca Transilvania semneaza azi un acord pentru infiintarea unei companii de pensii private in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al celor doua companii.

Compania mixta, in care fiecare dintre cei doi asociati va detine 50% din capital, va fi lansata in vara acestui an, anticipand introducerea sistemului obligatoriu de pensii private incepand cu 2008. In plus, AEGON va infiinta in Romania o companie de asigurari de viata, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse co-branded, prin intermediul celor peste 340 de unitati ale bancii. Compania de pensii va avea sediul central in Cluj-Napoca.

Donald J. Shepard, Director General si Presedinte al Comitetului Executiv al AEGON N.V., declara: “Suntem incantati ca putem materializa intentia noastra de a patrunde pe piata din Romania, alaturi de un partener puternic si cu reputatie, asa cum este Banca Transilvania. Acest nou parteneriat confirma interesul AEGON de a fi prezent in regiunea Europei Centrale si de Est, unde preconizam cresteri peste medie in urmatorii ani. Odata cu introducerea sistemului obligatoriu de pensii private, in anul 2008, AEGON doreste sa ofere clientilor din aceasta regiune asigurari de viata si solutii privind pensiile private, la un nivel care sa le satisfaca cerintele tot mai exigente”.

Robert C. Rekkers, Director General, Banca Transilvania, declara: “Banca Transilvania, emblema Grupului Financiar BT, este un jucator activ pe piata financiara din Romania, oferind o gama completa de produse si servicii financiar-bancare. ªi de aceasta data, prin asocierea cu AEGON in vederea infiintarii unei companii mixte de pensii private, suntem promotori in Romania, adaugand astfel valoare pentru clientii si actionarii nostri”.

“Parteneriatul pe care ni l-am propus cu Banca Transilvania, alaturi de recenta noastra achizitie, o companie de gestionare de fonduri de pensii private din Polonia, va consolida semnificativ prezenta noastra pe piata de pensii din Europa Centrala si de Est”, afirma Dr. Gábor Kepecs, Director General AEGON, Europa Centrala si de Est, care va coordona din partea AEGON, demararea activitatii noii companii mixte. “Suntem nerabdatori sa combinam experienta AEGON in furnizarea de solutii inovative privind asigurarile de viata si pensiile, cu reputatia solida si capacitatile extinse de distributie ale Bancii Transilvania, in vederea valorificarii la maximum a oportunitatilor de pe piata romaneasca”.

In cursul acestui an, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, AEGON si Banca Transilvania intentioneaza sa incheie acorduri finale cu privire la acest parteneriat.

DESPRE BANCA TRANSILVANIA

Cu o cota de piata de 4.5%, Banca Transilvania este a cincea banca din Romania, in functie de active. Sediul central al bancii se afla in Cluj-Napoca, cel mai important oras din Transilvania, iar in decursul celor treisprezece ani de activitate banca a devenit o institutie financiara cu reprezentare nationala, avand aproximativ 4.500 de angajati si peste 340 de unitati in intreaga tara. Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si reprezinta elementul central al Grupului Financiar BT, oferind servicii financiare integrate: servicii bancare, produse generale de asigurare (BT Asigurari aflandu-se printre primele 10 companii de asigurari non-viata din Romania) leasing, brokeraj, factoring si management de active. Datorita rezultatelor remarcabile, Banca Transilvania a primit numeroase distinctii din partea unor publicatii financiare importante: “Cea mai buna banca pentru IMM-uri”, premiu acordat de Bucharest Business Week si “Banca Anului 2006”, premiu oferit de Oskar Capital. Incepand cu anul 2002, sub conducerea olandezului Robert C. Rekkers, Banca Transilvania a cunoscut o evolutie spectaculoasa atat pe segmentul de Retail, cat si pe segmentele IMM si Corporate Banking. Inovativitatea, flexibilitatea si dinamismul sunt cuvintele cheie care descriu Banca Transilvania, o institutie financiara moderna, orientata catre clienti.

DESPRE AEGON

AEGON este una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata si de pensii, precum si un furnizor important de produse de investitii. Noi permitem unitatilor locale sa identifice si sa ofere produse si servicii la nivelul exigentelor in crestere ale clientilor nostri, utilizand canale de distributie adaptate perfect pietelor locale. Suntem mandri ca reusim sa combinam cu succes o abordare locala cu expansiunea operatiunilor la nivel global.

Avand sediul central la Haga, Olanda, companiile AEGON au aproximativ 27.000 de angajati. Principalele trei piete AEGON sunt Statele Unite, Olanda si Regatul Unit al Marii Britanii. Mai mult, Grupul este prezent si in alte tari, precum: Canada, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia, Spania si Taiwan. Respectul, calitatea, transparenta si increderea reprezinta valorile fundamentale ale AEGON, compania incercand in permanenta sa raspunda asteptarilor clientilor, actionarilor, angajatilor si partenerilor de afaceri. AEGON doreste sa promoveze un nou mod de gandire, obiectivul sau fiind sa devina lider in domeniu.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu