Banca Transilvania si BCR vireaza pensia militara pe card

Persoanele care au lucrat in cadrul Ministerului Apararii Nationale au posibilitatea de a primi pensiile militare pe cardurile de debit Visa Electron, emise de Banca Transilvania, sau in contul curent (ce poate avea atasat un card de debit) de la BCR, au anuntat astazi cele doua institutii.

“Am incheiat acest parteneriat cu Casa de Pensii a Ministerului Apararii Nationale chiar la cererea clientilor nostri. Foarte multe persoane - foste cadre militare - au solicitat in ultimul timp virarea pensiilor pe card”, a declarat Gabriela Nistor, Director Executiv in cadrul Bancii Transilvania.

Cum puteti primi pensia militara pe card de la Banca Transilvania

Persoanele care beneficiaza de pensie militara si doresc sa primeasca banii pe card, trebuie sa mearga la orice unitate a Bancii Transilvania din tara si sa faca aceasta solicitare, prin completarea unui formular standard. Clientilor li se va deschide un cont curent si, ulterior, vor intra in posesia cardului Visa Electron, cu ajutorul caruia vor putea sa ridice banii de la bancomate, vor putea sa efectueze plati la comercianti sau sa achite anumite facturi.

Printre avantajele produsului se numara comisionul 0 pentru deschiderea contului curent, administrarea acestuia, depunerea de numerar, respectiv pentru emiterea cardului, administrarea lui, retragere de bani de la bancomatele bancii sau pentru plata de bunuri si servicii la comercianti.

Cardul Visa Electron este un card cu contul in lei, care poate fi folosit in tara (oriunde este afisata sigla Visa / Visa Electron), la plata facturilor Orange, Vodafone, Zapp, Electrica Transilvania Sud, Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Sud, ApaServ Satu Mare. Daca aceste plati sunt efectuate de la bancomatele Bancii Transilvania, nu este perceput niciun comision. De asemenea, clientii pot sa-si modifice codul PIN direct de la ATM-urile BT, fara comision.

Si BCR vireaza pensiile militare pe card
O alta banca ce a anuntat astazi semnarea unei conventii de virare a pensiilor pe card pentru pensionarii militari, este Banca Comerciala Romana (BCR). Banca a incheiat un astfel de contract cu Ministerul Apararii (MApN) si cu Casa de Pensii pentru ca pensionarii sa aiba acces permanent la banii din conturile curente.

„BCR ofera acum si pensionarilor militari o alternativa simpla, rapida si comoda de a-si incasa drepturile de pensii”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

Demersurile pe care solicitantul trebuie sa le faca pentru a beneficia de acest serviciu de la BCR, sunt similare cu pasii prezentati in cazul Bancii Transilvania. Astfel, pensionarul trebuie sa faca un drum la banca, ocazie cu care solicita deschiderea unui cont curent si completeaza o cerere privind virarea drepturilor de pensii in contul curent.

In situatia in care clientii beneficiari de drepturi de pensii au deja carduri sau conturi curente deschise la BCR, virarea sumelor de bani aferente drepturilor de pensii se poate face in aceste conturi.

Cand se prezinta la banca, pensionarul militar completeaza doar o cerere tip in 3 exemplare pentru virarea pensiei in cont cont curent cu sau fara card atasat, urmand ca banca sa transmita un exemplar al cererii catre institutiile implicate in acest proces.

Contractele cadru cu MapN si MIRA (Ministerul Internelor si Reformei Administrative) au intrat in vigoare incepand cu 1 octombrie 2008 si primul virament al pensiilor in conturi de card sau conturi curente pentru pensionarii care vor opta pentru aceasta modalitate de plata va fi efectuat in luna noiembrie 2008.

Alina Vasile

Alte stiri

2 comentarii

BOGDAN
11 Nov 2008

si la Piraeus Bank se pot vira pe carduri, pensiile pentru militari in conditii ff bune.

Anastasia
18 Nov 2014

Detin un card Visa Electron ( BANCA TRANSILVANIA ) , pentru o pensie militara . Acest card este folosit si pentru DEFICITUL DE CONT in valoare de maxim 6000 roni . Cand solicit un credit DAE este de ~ 20%, ceea ce consider ca este o dobanda exagerat de mare . Vreau sa intreb daca exista intre BT si Casa Sectoriala de Pensii o conventie, astfel incat aceste credite sa fie decente pentru un pensionar asa cum exista in cazul profesorilor din preuniversitar . Specific : am 65 de ani si o fiica profesor activ , titular , care oricand ar semna , fiind garant , in cazul problemelor .

Posteaza un comentariu