Banca Romaneasca acorda credite ipotecare cu avans 0 si 70% grad de indatorare

Banca Romaneasca a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei cu privire la aplicarea noilor norme interne de creditare, care permit un grad maxim de indatorare de 70% din veniturile lunare nete ale clientului. De asemenea, avansul poate ajunge chiar la 0% in cazul creditelor ipotecare, in conditiile respectarii gradului minim de acoperire cu garantii de 118%, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

Valoarea cheltuielilor de subzistenta luate in considerare de Banca Romaneasca pentru calculul gradului de indatorare ajunge la 245 de lei pe membru de familie. Banca accepta cel mult patru codebitori la calculul veniturilor cumulate, in vederea cresterii valorii creditului. Codebitorii nu trebuie sa aiba acelasi domiciliu ca si solicitantul imprumutului.

Totodata, incepand cu 18 februarie 2008, Banca Romaneasca ofera dobanzi mai mari la depozitele la termen in EURO, cu dobanda fixa. Astfel, pentru depozitul pe 1 luna, banca a majorat dobanda la 4,3%, de la 4,1%, iar in cazul depozitelor pe 3 luni si 12 luni, dobanda a urcat la 4,45% de la 4,3% si respectiv 4,4%.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu