Banca Centrala a Austriei vinde Austria Card catre Lykos

Oesterreichische Nationalbank (OeNB), Banca Centrala a Austriei, si Inform Lykos au semnat un acord pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Austria Card, o sucursala detinuta in intregime de OeNB, catre Inform Lykos, se arata intr-un comunicat de presa.

Inform Lykos va detine 85% din actiunile companiei Austria Card, in timp ce OeNB va detine 15% din participatie. Partile au decis ca detaliile financiare ale acordului sa ramana confidentiale.

Participatia OeNB la capitalul social reafirma angajamentul celor doi actionari majoritari ca Austria Card va ramane in Austria, continuand sa fie un furnizor strategic pentru Institutiile Financiare Austriece. Mai mult, cei doi actionari majoritari se vor asigura ca Austria Card isi va realiza obiectivele strategice de a-si consolida in continuare pozitia de leader in Europa Centrala si de a deveni cel mai mare furnizor de carduri pentru Europa Centrala si de Est.

Fuziunea dintre Inform Lykos si Austria Card creeaza singura companie internationala care ofera clientilor sai o combinatie unica de produse in domeniul serviciilor, cum ar fi: carduri inteligente, servicii de print, management al informatiei si servicii de externalizare a proceselor.

Valorile comune ale Inform Lykos si Austria Card si, in mod deosebit, preocuparea permanenta pentru excelenta in productie si servicii, cu un accent special pe flexibilitate, va maximiza satisfactia clientului. Eforturile unite in cercetare si dezvoltare tehnologica vor asigura clientii ca intotdeauna vor beneficia de produse si servicii de ultima generatie.

Obiectivul strategic al noii companii este acela de a veni in intimpinarea planurilor de extindere ale clientilor sai in tarile Europei Centrale si de Est, precum si in regiunea EMEA, prin oferirea de servicii personalizate pe plan local. In paralel, compania va juca un rol important in implementarea aplicatiilor securizate gen e-government.

Dupa semnarea acordului de astazi, compania va incepe imediat implementarea planului de integrare post-achizitie pentru operatiuni comune, stabilirea retelei de logistica si a serviciilor pentru clienti, cu scopul de a asigura o tranzitie usoara si o valoare adaugata rapid pentru clienti, parteneri si investitori, plan care va fi aprobat de autoritatile competente si antitrust.


Prin achizitia Austria Card, Inform Lykos se extinde si isi consolideaza pozitia in Europa Centrala si de Est, zona cu un potential de dezvoltare rapida. In noua structura, Austria Card va juca rolul de cartier general pentru intregul sector de afaceri cu carduri al Grupului Lykos din zona Europei Centrale si de Est.

Austria Card (www.austriacard.at)
Cu sediul la Viena, Austria Card este o companie lider de piata, cu o prezenta activa in Austria, Azerbaijan, Croatia, Finlanda, Germania, Ungaria, Norvegia, Turcia, Polonia, Suedia si Ucraina, in domeniul producerii si dezvoltarii de carduri inteligente securizate pentru segmentele de piata din domeniile Financiar, Telecomunicatii, Sector Public si Industrie. Cu vanzari de peste 48 milioane euro in 2006, Austria Card este unul dintre cei mai importanti furnizori de carduri inteligente pe plan international. Compania produce mai mult de 75 de milioane de carduri pe an si are aproximativ 350 de angajati.

Inform Lykos (www.lykos.gr)

Inform Lykos, fondata in 1897, este o companie lider de piata in Grecia si Romania, in domeniul formularelor pentru afaceri, al tiparirii documentelor securizate, al productiei de carduri preplatite si al proceselor de externalizare, oferind servicii de tiparire si personalizare facturi si extrase de cont, servicii de facturi electronice si print management catre companii din domeniile Financiar, Telecomunicatii, Administratie Publica, Industrie etc.
Grupul Lykos are aproximativ 900 de angajati si in 2006 a realizat venituri din vanzari de peste 69 de milioane de euro.

OeNB (www.oenb.at)

Oesterreichische Nationalbank (OeNB) este banca centrala a Republicii Austria, fiind parte integrata a Sistemului European de Banci Centrale. In sectorul public, OeNB contribuie la procesul decizional referitor la politicile monetare si economice din Austria si din zona euro. “Securitate, stabilitate si incredere” rezuma principiile directoare asumate de OeNB atat pentru Austria, cat si pentru intreaga Europa.



GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu