Aviva fond de pensii, sanctionat de CSSPP

Ultimele activități de control desfășurate de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) s-au concretizat în sancționarea unui administrator și a trei agenți de marketing, entități care desfășoară activități pe piața fondurilor de pensii administrate privat.

Astfel, CSSPP a sancționat cu avertisment scris S.C. AVIVA SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII PRIVAT S.A., pentru încălcarea prevederile art. 86 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin depășirea limitei maxime aplicabile comisionului de administrare reținut de administrator din contribuțiile brute încasate, în perioada ianuarie 2009 – septembrie 2009.

De asemenea, CSSPP a sancționat cu avertisment scris 3 agenți de marketing ai SC AAV BROKER DE PENSII PRIVATE SRL pentru încălcarea prevederilor art.4 alin. (2) din Norma 12/2009 privind transferul participanților între fondurile de pensii administrate privat.

ÃŽn vederea protejării intereselor participanților și ale beneficiarilor, CSSPP desfășoară activități de supraveghere și control pentru a asigura respectarea, de către entitățile implicate, a dispozițiilor legale în vigoare, în sistemul de pensii private.

Monitorizarea îndeplinirii obligațiilor entităților din sistemul de pensii private față de CSSPP și față de participanți, conform legislației în vigoare, este un proces continuu.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu