Aviva, a doua societate de pensii private facultative

Aviva devine a doua societate de administrare a pensiilor private facultative autorizata de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), dupa Allianz, a anuntat astazi Comisia. Aceasta a mai avizat si un depozitar pentru pensiile facultative- BCR, precum si un auditor, KPMG.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat/avizat, astazi, marti, 17 aprilie a.c., urmatoarele entitati de pe piata pensiilor facultative:

- S.C. AVIVA ASIGURARI DE VIATA S.A. - autorizarea ca administrator de fonduri de pensii facultative si autorizarea prospectului schemei de pensii facultative“Pensia Mea”

Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative stabileste ca autorizarea primului prospect al unei scheme de pensii facultative a unui admnistrator se emite odata cu autorizarea de administrare a fondului de pensii.

Administratorul poate face publicitate prospectului schemei de pensii facultative numai dupa autorizarea acestuia, in caz contrar, acesta urmand a fi sanctionat cu retragerea autorizatiei de administrare.

Administratori sunt societatile, autorizate de catre CSSPP in acest sens, care administreaza fonduri de pensii facultative pe baza unor contracte de administrare incheiate cu participantii la acele fonduri.

Administratorii colecteaza contributiile de la participanti si investesc activele fondurilor, in interesul participantilor si al beneficiarilor, potrivit principiilor prudentiale si regulilor de investire, in instrumente tranzactionate pe o piata reglementata, pentru a asigura securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea acesor investitii.

Citeste tot articolul
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu