Atentie la oferta de nerefuzat a Bancii Transilvania pentru clientii Volksbank cu credite in CHF! Banca vrea sa-si recupereze din alte comisioane anularea comisionului de risc

Banca Transilvania si-a facut in asa fel calculele inainte de a propune oferta “de nerefuzat”, cum am botezat-o noi, catre clientii Volksbank - prin care elimina comisionul de risc, care ajunge la 30% din costul unui credit, si reduce cu 22% valoarea creditelor convertite in lei - incat pierderile rezultate din reducerea veniturilor nete de dobanzi sa se compenseze cu comisioanele pe care le va incasa de pe urma incheierii noilor contracte de credit.

Bancile nu pierd niciodata, nu-i asa?

In plus, BT a bugetat pentru acest an o scadere cu 44% a cheltuielilor Volksbank, adica 102 milioane lei, care inseamna, cel mai probabil, reduceri de personal din centrala si back office, precum si inchideri de unitati, ca parte a procesului de integrare a Volksbank in BT, dupa finalizarea tranzactiei de preluare a bancii austriece.

Conform datelor prezentate de BT cu ocazia preluarii Volksbank, in acest an banca prognozeaza ca va incasa venituri din dobanzi, dupa preluarea creditelor Volksbank, in valoare de 1,730 miliarde lei. Tinand cont ca BT si-a bugetat venituri din dobanzi doar din propriile credite in valoare de 1,484 miliarde lei, rezulta ca restul de 246 milioane lei vor veni din creditele Volksbank. Adica mai putine cu doar 7,8%, respectiv 21 milioane lei, fata de veniturile incasate de Volksbank in 2014, de 267 milioane lei.

Pierdere de 21 milioane lei din reducerea dobanzii si castig tot de 21 milioane lei din majorarea comisioanelor

BT a calculat, asadar, ca va avea o pierdere de doar 21 de milioane de lei de pe urma eliminarii comisionului de risc si conversia creditelor in CHF si euro cu un discount.

In acelasi timp insa, BT estimeaza ca-si va spori veniturile din comisioanele aferente activelor preluate de la Volksbank tot cu 21 milioane lei.

Cresterea veniturilor din comisioane este insa foarte mare, de 43%, tinand cont ca anul trecut Volksbank a avut venituri nete din comisioane de doar 27 milioane lei, pe cand in acest an BT prognozeaza ca va incasa din comisioanele Volksbank 48 de milioane lei. BT si-a bugetat ca va avea singura venituri din comisioane de 456 milioane lei, iar dupa prealuarea Volksbank vor fi de 504 milioane lei, asadar mai multe cu 48 de milioane de lei.


Citeste stirea integral

Taguri:

Alte stiri

3 comentarii

Horatiu
16 Apr 2015

Si, pana la urma, care sunt comisioanele de care vorbiti?!

SANTAJ
11 May 2015

D-le Omer Tetik nu este bine sa santajati imprunutatii(persone disperate care risca sa-si piarda locuintele). Oferta dumneavoastra este un santaj, iar codul penal prevede 5 ani de puscarie fix pentru asemenea spete.

A
11 May 2015

Horatiu, Analizeaza bine datele si o sa vezi,ex: marja bancii - preferentiala.

Posteaza un comentariu