Alpha Bank, profit în creºtere

In conformitate cu standardele internationale de contabilitate IAS, in termeni reali, ajustat cu inflatia si dupa impozitare, profitul a ajuns la 4,7 milioane de euro, reprezentind o crestere cu 31% fata de 2002.

Alpha Bank si-a anuntat, miercuri, rezultatele financiare raportate in IAS. Potrivit comunicatului bancii, activele au avansat cu 32%, pina la 536 milioane de euro, din care 372 milioane euro reprezinta portofoliul de credite. Soldul imprumuturilor la finele anului trecut a depasit cu 52% valoarea finantarilor contabilizate in decembrie 2002.

De asemenea, banca a ramas atractiva pentru economisire, totalul depozitelor inregistrind un spor de 26%, pina la 215 milioane euro. La sfirsitul lui 2003, capitalurile propriii insumau 62 de milioane euro.

"Clientii corporate (companii mari) detin principala pondere in portofoliul bancii, in timp ce segmentul de retail continua sa creasca intr-un mod accelerat", se arata in comunicatul bancii.

In acelasi timp, banca a reusit sa cistige teren in domeniul finantarilor ipotecare si al creditelor de consum. Pe parcursul anului trecut, Alpha Bank a acordat peste 2.000 de imprumuturi pentru locuinte, iar segmentul de consum a adus 51.000 de noi clienti.

O dinamica buna a fost consemnata si la nivelul creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii, unde soldul finantarilor se apropie de 45 de milioane de euro.

Actionarul majoritar al Alpha Bank Romania este grupul elen Alpha Bank, care detine 96,5% din capitalul social.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu