Allianz-Tiriac Asigurari - rezultate* in primul trimestru din 2012


Venituri din prime de 230 milioane lei
Profit inainte de impozitare de 8 milioane de lei
Politele destinate segmentului de retail au crescut cu peste 14 procente


Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru (T1) al anului 2012 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 230 milioane de lei, in scadere cu 10 procente comparativ cu subscrierile de 256 milioane de lei venituri din prime brute subscrise in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), a depasit 8 milioane de lei, multiplicandu-se de peste doua ori si jumatate comparativ cu valoarea circa 3 milioane de lei, inregistrata in T1 din 2011.

Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari: "Suntem foarte aproape de ceea ce ne planificasem sa realizam in acest prim trimestru. Proiectiile noastre se dovedesc a fi fost realiste, ele tinand cont de contextul economico- financiar si social local si global, dar si de caracteristicile actuale ale pietei asigurarilor din Romania. In timp ce am reusit sa crestem ponderea afacerilor de retail in portofoliul nostru, acum consemnam o presiune semnificativa, mai ales din perspectiva preturilor, la nivelul afacerilor comerciale pe toate clasele de asigurari.”

In primele trei luni din 2012, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 206,5 milioane de lei, comparativ cu 231,7 milioane de lei subscrieri realizate in acelasi interval din 2011.
Allianz-Tiriac a continuat sa-si consolideze pozitia pe segmentul de retail. Veniturile din prime brute aferente politelor non-life contractate de persoane fizice au evoluat pe tendinta deja bine conturata pe tot parcursul lui 2011. In primul trimestru din 2012, aceste subscrieri au avansat cu circa 4 procente, sustinute in primul rand de vanzarile de polite RCA (+20%). Concomitent, a crescut numarul de polite emise pentru clienti persoane fizice atat pe segmentul asigurarilor Casco (+5%), cat si pe clasa asigurarilor de locuinte (+10%).
O scadere a primelor a fost inregistrata la nivelul segmentului reprezentat de persoane juridice. Portofoliul de leasing, in special, a continuat sa se contracte, in principal ca urmare a expirarii contractelor de leasing existente. Exista, totusi, semnale ce indica o usoara revenire a acestui sector de finantare auto, in 2012.

A fost, de asemenea, consemnata o scadere usoara a primelor brute subscrise in contul asigurarilor property destinate clientilor comerciali, cauza principala fiind reprezentata de concurenta extrem de puternica pentru atragerea acestor clienti, care a determinat o continuare a scaderii cotatiilor de prime ofertate de asiguratori.

"Contractia veniturilor pe segmentul clientilor comerciali este o tendinta prezenta la nivelul intregii piete de asigurari. Chiar si in aceasta situatie, Allianz-Tiriac a ramas cel mai important furnizor de asigurari pentru companiile din Romania”, spune Rangam Bir.
Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 23,7 milioane de lei in primul trimestru din 2012, cu un milion de lei mai putin decat in primele trei luni din anul anterior. Si la nivelul acestui segment, portofoliul generat de contractele cu persoane fizice a inregistrat o evolutie pozitiva. Astfel, numarul de polite individuale de asigurari de viata emise de Allianz-Tiriac in primul trimestru al anului curent a fost cu circa 20% mai mare decat in acelasi interval din 2011. In schimb, subscrierile pe segmentul asigurarilor de viata de grup au scazut.

"Ramanem dedicati atingerii obiectivelor noastre anuntate pentru acest an: stabilizarea nivelului veniturilor, profitabilitate in crestere si excelenta in planul sigurantei financiare. Ne asteptam sa inregistram o mult mai buna evolutie a subscrierilor in urmatoarele trimestre. Rezultatele obtinute la jumatatea trimestrului al doilea ne ofera deja o serie de semnale pozitive care justifica aceste asteptari”, a concluzionat directorul general al Allianz-Tiriac.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu