AIG Life Asigurari devine Alico Asigurari Romania

AIG Life Asigurari Romania isi schimba denumirea in Alico Asigurari Romania, preluand astfel numele actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico).

Procesul de preluare a noului nume se reflecta strict asupra denumirii companiei, astfel ca vor fi mentinute structurile companiei, echipa de management si strategia eficienta de pana acum. Din punct de vedere al profilului de business, vor fi pastrate structura si specializarea pe segmentul de asigurari de viata, in special pe produse garantate, strategia financiara si de investitii, portofoliul de produse, modalitatea de administrare a business-ului si canalele de distributie.

Alico, actionarul majoritar al Alico Asigurari Romania, este unul dintre cei mai puternici asiguratori de viata din lume, experienta globala dobandita reflectandu-se si in succesul companiei de asigurari din Romania, care a castigat increderea a peste 1 milion de clienti si o pozitie strategica in piata asigurarilor de viata.

„Alico a reprezentat intotdeauna specialistul in asigurari de viata, oferind cele mai bune solutii, particularizate necesitatilor clientilor sai. Prin calitatea serviciilor oferite, cat si prin rezultatele obtinute pe plan local, am demonstrat ca este timpul sa preluam numele pe care l-am reprezentat cu succes inca de la inceputul activitatii noastre in Romania.” spune Theodor Alexandrescu, Director General, Alico Asigurari Romania.

Odata cu preluarea noului nume Alico Asigurari Romania, si AIG Fond de Pensii, companie sub actionariatul Alico Asigurari Romania, anunta schimbarea denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Procesul este identic cu cel al companiei de asigurari de viata, astfel ca si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat isi mentine structura organizationala, echipa de management, cat si strategia de piata.

Schimbarea marcheaza inca un pas in evolutia celor doua companii si se datoreaza maturitatii si stabilitatii atinse. Strategia de business se concentreaza asupra cresterii valorii adaugate a produselor individuale si reflecta atat tendinta pietei, cat si nevoile personale ale clientilor care au dus catre specializarea serviciilor oferite.


***

Alico este un lider international in asigurari de viata cu reputatie solida construita in cei peste 85 de ani de cand ofera servicii clientilor din lumea intreaga. Compania se adreseaza persoanelor fizice si juridice cu produse si servicii de asigurari de viata, de accident si sanatate, planuri de pensie si solutii de administrare a portofoliilor de investitii. Printr-o retea extinsa de peste 40.000 de agenti, brokeri si institutii financiare si 11.000 de angajati in 54 de tari, Alico ofera servicii pentru 19 milioane de clienti la nivel mondial. Mai mult, compania este in topul primilor 5 asiguratori in 30 dintre cele 54 tari unde opereaza.

Alico are birouri, sucursale si companii afiliate deschise in piete emergente, aflate in dezvoltare sau deja mature din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina.
Alico are sediul principal in Wilmington, Delaware si birouri centrale regionale in Tokyo, Paris, Atena, Dubai si Santiago, Chile.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu