Afacerile UniCredit Leasing estimate la 575 milioane de euro in 2008


UniCredit Leasing Corporation, unul dintre principalii jucatori de top pe piata leasingului, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere similara cu aceea a pietei, de 10-15%, de la un nivel al valorii bunurilor finantate de 500 milioane de euro, in 2007. Astfel, in 2008, valoarea bunurilor finantate s-ar situa in jurul a 550-575 milioane de euro.

“Piata de leasing va avansa in acest an cu 10-15%, intr-un scenariu optimist. Trebuie sa ne incadram, teoretic, si noi in aceasta crestere”, a declarat, ieri, presedintele companiei, Septimiu Postelnicu, potrivit Mediafax.

Totodata, Septimiu Postelnicu a declarat ca estimarea de crestere a pietei de leasing cu circa 30% in acest an, anuntata de Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania, nu este realista, avand in vedere evolutia slaba a finantarilor pe segmentele auto si imobiliar.

Piata de leasing se afla in trend ascendent, anul trecut ajungand la 4,49 miliarde euro, in crestere cu peste 50% fata de 2006.

UniCredit Leasing Corporation, companie rezultata din fuziunea firmelor HVB Leasing si UniCredit Leasing Romania, a ocupat in 2007 prima pozitie in piata de profil, cu o valoare a bunurilor finantate de 500 milioane de euro.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu