Administratorii pensiilor obligatorii cer schimbarea legii

Noua companii interesate de administrarea de pensii private au trimis oficialitatilor o scrisoare in care reclama disfunctionalitatile din legea pensiilor private obligatorii (pilonul II), au declarat pentru ZF surse de pe piata.

Scrisoarea oficiala subliniaza cateva dintre problemele pe care viitorii administratori de pensii private le vad in legea pilonului II. Prima pe lista este dimensiunea redusa a contributiilor ce vor alimenta sistemul (2% in primul an, cu crestere pana la 6%, in opt ani). Companiile sunt nemultumite si de reducerea limitei maxime a comisioanelor de administrare, neclaritatile privind administrarea simultana a unui fond de pensii de pilon II si a mai multora de pilon III, definirea neclara a ratei rentabilitatii minime din lege, dar si de perioada scurta de aderare la pilonul II.

Conform legii, in august va incepe o perioada de 4 luni, in care toti salariatii sub 35 de ani si optional cei cu varste de 35-45 de ani va trebui sa aleaga un fond de pensii private obligatorii. Companiile spun ca aceasta perioada este prea scurta, dupa ea legea prevazand o redistribuire proportionala a celor fara optiune, catre companiile din sistem.

Citeste tot articolul

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu