Administratorii de fonduri de pensii private se lasa asteptati

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu a primit inca niciun dosar pentru a autoriza administrarea de fonduri private. Pana la aceasta data doar o societate de audit financiar a depus o cerere pentru avizare, precizeaza The Money Channel.

Incepand cu 30 octombrie, CSSPP a demarat procedurile de autorizare si avizare in sistemul de pensii facultative, a societatilor de pensii, a societatilor de administrare a investitiilor si a societatilor de asigurare.

La inceputul procesului de autorizare se astepta ca 15 companii sa depuna cereri pentru autorizare.

Societatile de pensii private si administratorii de fonduri private trebuie sa aiba un capital social de minimum 1,5 milioane de euro. O alta conditie este aceeea de a nu fi companii de tipul off shore.

Actionarilor unei companii ce admininistreaza fonduri de pensii private li se impune sa justifice sursa banilor folositi la capitalizarea firmei. De asemenea, nu trebuie ca aceste persoane sa fi fost implicate in falimente sau scandaluri financiare. Cei care conduc banci sau case de brokeraj ce desfasoara relatii de afaceri cu firma nu vor putea intra in posesia autorizatiei.

Pentru infiintarea unei societati de pensii private se plateste o taxa de 50.000 de euro, in timp ce pentru autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private, taxa este de 20.000 de euro.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu