50 milioane de euro pentru 10 ani de la Unicredit Leasing

UniCredit Leasing anunta prin directorul sau general, Melih Mengü, semnarea unui acord de credit in valoare de 50 de milioane de euro cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Council of Europe Development Bank, CEB) destinat finantarii IMM-urilor. Potrivit cerintelor CEB, valoarea neta a activelor intreprinderilor finantate nu trebuie sa depaseasca 75 de milioane de euro, iar numarul maxim de angajati trebuie sa fie de 500.



UniCredit Leasing finanteaza proiecte de investitii si dezvoltarea afacerilor, printre cele mai importante criterii de selectie a utilizatorilor fiind fezabilitatea proiectului investitional si experienta profesionala a investitorului.



Fondurile din acordul de credit incheiat cu CEB nu trebuie sa depaseasca 50% din valoare proiectului finantat, iar durata leasingului este de cel mult 10 ani. Dobanda este foarte atractiva pentru utilizatori deoarece este similara celei oferite de bancile comerciale.



UniCredit Leasing Romania S.A. promoveaza activitatea de leasing in Romania si ocupa un loc de varf in piata de profil, in special in domeniul echipamentelor industriale, cu o cota de piata de peste 30%. Pana in prezent, UniCredit Leasing Romania S.A. a finantat cu succes proiecte din cele mai variate domenii: agricultura, industria alimentara, constructii, prelucrarea lemnului, prelucrarea metalelor, transporturi, textile si pielarie, vehicule (automobile si autovehicule comerciale), terenuri si constructii etc. In anul 2005, structura portofoliului este urmatoarea: echipamente industriale – 45%, leasing imobiliar – 5% si autovehicule – 50% din care automobile – 18%, vehicule comerciale usoare – 6%, vehicule comerciale grele – 19% si autobuze – 7%.



Portofoliul UniCredit Leasing Romania S.A. include utilizatori precum mari societati multinationale, institutii publice, consilii locale sau intreprinderi mici si mijlocii care isi dezvolta afacerile pe baza finantarilor oferite de UniCredit Leasing Romania S.A.



La sfarsitul lunii octombrie, UniCredit Leasing finantase active in valoare de 133 de milioane de euro, cresterea raportata la perioada similara din 2004 fiind de 104%. Valoarea activelor UniCredit Leasing era la aceeasi data de 201 milioane de euro, cresterea raportata la perioada similara din 2004 era de 95%. Cresterea volumului de afaceri in 2005 si calitatea portofoliului s-a reflectat pozitiv in profitabilitatea societatii, profitul net fiind de 4.7 milioane de euro, cresterea raportata la perioada similara din 2004 fiind de 138%. De asemenea, in 2005, capitalul social a fost marit cu 7 milioane de euro, atingand valoarea de 15 milioane, cel mai mare de pe piata de leasing din Romania.



Fondurile folosite de UniCredit Leasing Romania S.A. pentru finantarea prin leasing nu provin numai de la grupul financiar UniCredito Italiano, ci si de la prestigioase institutii financiare internationale. Pe langa tranzactia cu CEB, UniCredit Leasing Romania a incheiat un alt acord de finantare privitor la proiecte de investitii in zona rurala, acord incheiat cu programul de finantare al Bancii Mondiale, avand o durata de 13 ani.



Potrivit lui Melih Mengü, in 2006 UniCredit Leasing se va orienta cu precadere catre leasingul imobiliar, achizitiile publice si finantarea municipalitatilor. In acelasi timp, dezvoltarea retelei teritoriale va continua si in 2006 cand vor fi deschise alte 17 unitati, numarul acestora urmand sa fie de 29 la sfarsitul anului viitor. In acest moment, UniCredit Leasing Romania dispune de o retea de 12 birouri teritoriale al caror aport in dezvoltarea afacerii este de 40%. Numarul angajatilor UniCredit Leasing Romania este de 79, respectiv o crestere de 39% raportata la luna octombrie 2004.



UniCredit Leasing Romania S.A. a fost inmatriculata inca din 1994 sub numele de Romlease S.A. Societatea este detinuta de grupul UniCredit, unul dintre cele mai reputate grupuri financiare europene care detine si Locat S.p.A., cea mai mare societate de leasing din Italia din punctul de vedere al cotei de piata. Grupul UniCredit mai este prezent in Romania prin intermediul bancii UniCredit Romania si al UniCredit Produzioni Accentrate, societate specializata in servicii operationale bancare.



Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piata de peste 30 de miliarde de euro si active totale de peste 265 de miliarde de euro. Grupul UniCredit are o retea de peste 4.600 de sucursale si circa 70.000 de angajati in intreaga lume si este lider recunoscut in regiunea Europei Centrale si de Est.






Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu