Ghiseul Bancar

Cat de simplu se poate obtine un credit de la BCR

Cred ca ati vazut reclama BCR la creditul de nevoi personale Divers BCR, conform careia e foarte simplu sa iei un credit de la BCR. Atat de simplu incat si un copil poate sa ia un astfel de credit. Sa vedem insa cum se obtine, in realitate, un astfel de credite, de ce acte ai nevoie, care este valoarea creditului, dobanzile, comisioanele si ce rata ai de platit.

Pentru inceput am aflat cine poate obtine un credit de la BCR: angajatii cu contract de munca; pensionarii, persoanele fizice autorizate sau persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente.

Deci pentru a obtine un credit trebuie sa am venituri permanente. Se accepta venituri din salarii, dividende, chirii sau alte tipuri de venituri certificate legal.

Suma maxima ce poate fi obtinuta prin creditul Divers BCR este de
10.000 de euro sau echivalentul acestei sume in lei sau USD, iar creditul poate fie rambursat in maxim 10 ani.

La incheierea contractului de creditare se incheie o asigurare de viata care este oferita gratuit de catre banca.

Dobanda promotionala in primele 3 luni

Pana pe 27 aprilie, BCR ofera credite cu o dobanda promotionala, fixa in primele 3 luni, de 9% pentru creditul in euro sau 9,9% la cel in euro.

Dupa cele trei luni, banca va aplica o dobanda variabila, care se calculeaza in functie de dobanda de referinta a bancii, la care se adauga o marja fixa. In prezent, dobanda variabila BCR este de 10,5% pentru euro si 15,75% pentru lei.

Ce suma pot obtine si care este rata lunara?

O persoana cu un venit net lunar de 1000 de lei poate sa obtina suma maxima de 5131 euro, bani pe care sa-i ramburseze in 10 ani.

Rata lunara in primele 3 luni este de 89 euro (rata include si comisionul de administrare de 0,05% si cel de urmarire riscuri de 0,28%).

Daca doriti o suma mai mare de bani, puteti aduce in completare si veniturile altor membrii ai familiei, cu conditia ca acestia sa aiba acelasi domiciliu cu beneficiarul creditului.

Taxe si comisioane

In afara de dobanda, cei care obtin un credit mai trebuie sa plateasca niste comisioane:
-un comision de analiza a dosarului in valoare de 50 de lei
-un comision de acordare a creditului in valoare de 1,95%
-un comision lunar de administrare, inclus in rata lunara, de 0,05%
-un comision lunar de urmarire riscuri, inclus in rata lunara, de 0,28%
-daca doresc sa platesc ratele in avans voi plati un comision de rambursare in avans. In primii 3 ani comisionul este de 4,5%, intre 3 si 5 ani comisionul este de 3%, iar dupa 5 ani comisionul este de 2,5%

Actele necesare

Pentru a obtine creditul Divers BCR am nevoie de:
-cartea de identitate
-cerere de credit
-adeverinta de salariu
-talon de pensie
-cartea de munca sau contractul individual de munca