Ghiseul Bancar

De ce acte am nevoie pentru un credit?

„Ce acte imi sunt necesare pentru a obtine un credit imediat de 1000 euro?”, ne intreaba un cititor. Trebuie sa stiti ca pentru credite de valori mici, bancile solicita o documentatie simplificata. Asadar, la banci precum BCR, Raiffeisen Bank sau Bancpost, pentru obtinerea unui credit de 1.000 de euro veti avea nevoie doar de adeverinta de venit sau cuponul de pensie si actul de identitate. Mai mult, bancile promit sa va acorde imprumutul chiar in ziua in care mergeti la banca cu actele.

Daca tot ne-ati intrebat de creditul „imediat” de la Bancpost, iata si conditiile in care aceasta banca ofera acest tip de credit.

Pot sa beneficieze de acest credit persoanele cu varsta intre 18 si 65 de ani. Creditul poate fi rambursat intr-un interval de minim un an si maxim 10 ani. Nu este nevoie de avans sau alte garantii.

Acte necesare

In privinta actelor, aveti nevoie de carte de identitate si o adeverinta de venit. Daca doriti un credit de peste 5000 de euro trebuie sa aveti si o copie dupa cartea de munca, iar daca vreti un credit de peste 10.000 de euro veti avea nevoie si de o factura de utilitati.

Banca spune ca puteti obtine creditul chiar in ziua in care ati depus dosarul.

Credite cu perioada de gratie

Daca luati un credit de nevoi personale de la Bancpost pana pe 30 aprilie, veti beneficia de o perioada de gratie de 3 luni.

In aceasta perioada veti plati numai dobanda si comisioanele, ceea ce va permite sa obtineti o suma mai mare de bani decat in cazul platii integrale a ratei, inclusiv principalul din credit.

In primele 3 luni, banca are o dobanda promotionala de 9,95% pentru creditul in lei si 8,5% pentru creditul in euro.

Trebuie insa sa alegeti: fie creditul cu perioada de gratie, fie cel cu dobanda promotionala. Nu se poate ambele.

Dupa perioada de gratie, dobanda este variabila, modificandu-se in functie de evolutia pietei, in acest moment fiind de 13,95% pentru creditul in lei.

Cei care doresc sa obtina un credit si mai mare, pot recurge la varianta imprumutului in franci elvetieni, cu o dobanda mai mica, de 7,95%.

La acordarea creditului se plateste un comision de acordare de 2,5%. Se mai plateste un comision lunar de administrare de 0,3% care este inclus in rata lunara.

Care este rata lunara?

O persoana cu un salariu net de 1000 de lei poate sa obtina un credit maxim de 13.000 de lei, pe care sa-l ramburseze in 5 ani.

Daca alege sa beneficieze de o dobanda promotionala de 9,95%, timp de 3 luni, rata va fi de 314 de lei lunar.

Daca renunta la dobanda promotionala si alege sa beneficieze de o perioada de gratie, timp de 3 luni va plati suma de 219 lei (adica 180 de lei dobanda si 39 de lei comisionul de 0,3%).

Dupa aceste 3 luni, dobanda creste la 13,95% iar rata lunara va urca la 340 de lei.

Bonusuri: card de credit si reducere de dobanzi

Daca vi se acorda creditul, Bancpost va ofera gratuit si un card de credit Visa Electron sau Visa Classic pentru care nu veti plati nicio taxa de emitere si nici comision de administrare in primul an.

Bancpost mai are o oferta: cei care au un card de credit EuroLine sau EuroLine Style vor obtine o reducere de 1,5% la dobanda standard a creditului.

CONSULTANTA GRATUITA

Ghiseul Bancar, impreuna cu partenerii sai, specialisti din cadrul bancilor si firmelor de asigurari, va ofera consultanta gratuita privind serviciile financiar-bancare si de asigurari, oferite de banci companiilor si persoanelor fizice.

Va rugam sa ne trimiteti intrebarile pe adresa contact@ghiseulbancar.ro