Ghiseul Bancar

BCR extinde creditul auto de la 7 la 10 ani

Banca Comerciala Romana (BCR) a extins perioada maxima de rambursare a creditelor Motor Extra/Super BCR de la 7 ani la 10 ani, raspunzand astfel cerintelor pietei, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditul Motor Extra/Super BCR se acorda atat pentru achizitionarea de vehicule noi, din productia interna si din import, comercializate in tara de catre producatorii/dealerii autorizati cat si pentru cumpararea de vehicule rulate din productia interna si din import, de la persoane fizice/juridice romane.

Creditul se acorda in lei sau valuta (EUR sau USD) suma maxima pentru achizitionarea de vehicule noi fiind de 30.000 EUR (sau echivalent RON/USD) iar pentru cele rulate de 12.000 EUR (sau echivalent RON/USD). Pentru acest tip de credit BCR nu solicita aport propriu, garanti sau ipotecarea unui imobil.

Nivelul dobanzii la creditele in lei este:
- 14%- fixa- pana la 1 an
- 14,5%- fixa- intre 1-5 ani
- 16% variabila, pana la 1 an
- 17,5%, variabila, intre 1-5 ani, 5-10 ani
- 12,5%, revizuibila, pana la 1 an
- 13%, revizuibila, intre 1-5 ani, 5-10 ani

Nivelul dobanzii la creditele in valuta este:
- La EUR
- 10,5%, variabila, max. 1 an
- 11%, variabila, 1-10 ani

- La USD:
- 1125%, variabila, max. 1 an si intre 1-10 ani

Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare nete certe realizate de catre solicitant si coplatitori, daca este cazul, din salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dividende, venituri realizate in strainatate, din activitati independente, din depozite si dobanzi bonificate la aceste depozite sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale.

La evaluarea bonitatii solicitantului se va avea in vedere ca angajamentele totale de plata lunare ale solicitantului si ale familiei acestuia, decurgand din contractul de credit, precum si din alte contracte de aceeasi natura, cum ar fi alte contracte de credit, leasing, contracte de cumparare de bunuri in rate, indiferent de creditor, sa reprezinte cel mult 40% din veniturile nete lunare ale solicitantului si, dupa caz, ale familiei sale. In plus fata de aceasta conditie, la acordarea creditelor, angajamentele de plata lunare decurgand din credite de consum, precum si din alte contracte de natura creditului de consum, indiferent de creditor, nu vor depasi 30% din veniturile nete ale solicitantului si, dupa caz, ale familiei acestuia.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 11 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 457 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.200 si aproape 9.400 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.