Ghiseul Bancar

ProCredit Bank are 65.000 de clienti

In luna noiembrie, fondurile atrase de ProCredit Bank Romania, atat de la populatie, cat si de la companii au atins si au depasit valoarea de 100 milioane EURO, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

In acelasi timp, numarul conturilor clientilor pe servicii bancare a atins 100.000, cifre ce evidentiaza inca o data increderea de care se bucura ProCredit Bank pe piata bancara din Romania.

Avand o retea formata din 28 de sucursale si agentii, aceste rezultate demonstreaza ca serviciile bancare ale ProCredit Bank raspund nevoilor clientilor. Cu un segment de piata care consta in principal din micii depunatori, ProCredit Bank a dezvoltat pe langa activitatea de microfinantare si segmentul activitatii de retail.

“Avem o oferta diversificata care cuprinde atat conturi curente, Planuri de Economisire, conturi de economii, depozite la termen si chiar un produs dedicat pensionarilor -- Depozitul pentru Pensionari. ProCredit Bank se axeaza si intentioneaza sa se concentreze si in continuare pe o linie de produse simple si usor de inteles. In acelasi timp, strategia generala se bazeaza pe atitudinea de respect, de transparenta si de apropiere, pe care angajatii nostri o au fata de clienti.” – a declarat Ilinca Rosetti – Director Executiv Retail, ProCredit Bank Romania.

Activitatea de servicii bancare a bancii a avut o evolutie ascendenta pe tot parcursul anului 2006. Numarul de clienti ai ProCredit Bank pe servicii bancare a ajuns la aproape 65.000 la finele lunii octombrie 2006, in crestere cu 82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acelasi timp, volumul conturilor a crescut cu peste 92% fata de octombrie 2005 si a atins valoarea de 97,7 milioane Euro (plasati in peste 97.000 conturi). Peste 76 milioane EURO au fost plasati in depozite la termen, in crestere cu 75% fata de luna octombrie a anului trecut. Pentru anul 2006 oficialii bancii se asteapta ca volumul depozitelor atrase de la populatie sa inregistreze o crestere de peste 70% fata de anul 2005. Tot la finele lunii octombrie 2006, valoarea activelor totale ale ProCredit Bank Romania era de peste 197 milioane de Euro.

Fondurile atrase din activitatea de retail sunt destinate utilizarii in activitatea de creditare a bancii. ProCredit Bank este singura banca de microfinantare din Romania si se adreseaza prin produsele sale de creditare unei categorii aparte de clienti, microintreprinzatorii si intreprinderile mici si mijlocii.

“Banii clientilor nostri sunt utilizati pentru sprijinirea microintreprinzatorilor si a intreprinderilor mici si mijlocii. Prin tehnologia noastra de creditare suntem convinsi ca aceste fonduri sunt bine folosite si mai mult decat atat, orientate catre unul dintre segmentele de baza ale economiei romanesti.” – a mai declarat Ilinca Rosetti.