Ghiseul Bancar

Garanti BBVA Leasing si EFSE dezvolta finantarile in leasing pentru firme, in contextul crizei COVID-19

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România - unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, extinde oportunitățile de finanțare pentru întreprinderile mici și micro din România, prin semnarea unui acord de împrumut de 7 milioane EUR cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), conform unui comunicat de presa, in care se mai mentioneaza:

Investiția își propune să stimuleze capacitatea acestui segment de afaceri vital pentru economie de a continua activitatea, precum și de a susține și genera locuri de muncă și venituri, în contextul crizei COVID-19.

Garanti BBVA Leasing, partener al EFSE încă din 2014, este unul dintre principalii jucători din piața leasingului din România, ce a demonstrat un angajament puternic de a sprijini grupul țintă al EFSE.

Noua finanțare va fi utilizată pentru a extinde oferta de leasing a instituției pentru întreprinderile mici locale, un segment care a fost puternic afectat de efectele economice ale pandemiei.

Leasingul oferă o sursă importantă de finanțare pe termen lung pentru întreprinderile mici și micro, care nu au întotdeauna garanții substanțiale, necesare împrumuturilor bancare.

„În această perioadă caracterizată de incertitudine și provocări, continuăm să fim alături de clienții noștri, ca partener de afaceri puternic și de încredere. Suntem aici pentru a sprijini întreprinderile mici și micro cu soluții de leasing adecvate, pentru a le ajuta să depășească actualul context generat de pandemie și pentru a se dezvolta în continuare. Acest nou acord consolidează colaborarea noastră pe termen lung cu EFSE, pentru susținerea întreprinderilor românești cu instrumente de finanțare potrivite”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

„Accesul la finanțare rămâne o prioritate esențială în timpul și după criza COVID-19. În calitate de jucător de top în sectorul financiar nebancar, Garanti BBVA Leasing este bine poziționat să continue să sprijine întreprinderile mici și micro, astfel încât acestea să își poată continua activitatea și, în acest fel, să continue să genereze venituri și locuri de muncă în aceste perioade dificile. Ne bucurăm că ne putem baza pe parteneriatul nostru de succes pentru a contribui la stabilizarea situației financiare a antreprenorilor români”, a declarat Christoph Tiskens, Președintele Consiliului de Administrație al EFSE.

Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează compania Ralfi IFN).

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse și servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente și
imobiliare, sale & lease-back.

Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina: www.garantibbvaleasing.ro

ÈŠnființat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investiții de impact ce își propune să favorizeze dezvoltarea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și în țările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor mici și micro, precum și în îmbunătățirea condițiilor de trai ale gospodariilor private.

Întrucât accesul la serviciile financiare este esențial pentru dezvoltarea acestui segment de afaceri, EFSE sprijină sectorul financiar din aceste țări să-și consolideze capacitatea de a oferi finanțare responsabilă pentru acest grup țintă.

Alături de activitățile sale de investiții prin parteneri locali, EFSE își întărește impactul prin intermediul Facilității de Dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, instruire și alte tipuri de suport nefinanciar pentru antreprenori și instituții.

EFSE a fost inițiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și a Comisiei Europene.

Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE provine de la agențiile donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.

Finance in Motion GmbH din Germania activează în calitate de consultant al EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A. din Luxemburg în calitate de manager.

Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vizitați pagina: www.efse.lu

Pentru mai multe informații despre Finance in Motion, vizitați pagina: www.finance-in-motion.com